Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Elisha_ #9531 üzenetére

    Ha alaplap-specifikus probléma, akkor talán alaplapos topik, ahol valaki hátha ismeri pont ezt a típust. Nem tudom, milyen vinyó ez pontosan, de talán hiába is teszed AHCI módba az alaplapi vezérlőt, ha a HDD nem támogatja, emiatt akár ki is akadhat a BIOS.

    [link]

    A Western Digital nyáron frissítette Caviar SE sorozatát, új modelleket mutatott be. A gyártó ezeket felvértezte SATA-300-as csatlakozással (WD2500JS), és az egyik 250 GB-os modellt 16 MB cache-sel látta el (WD2500KS), a Maxtoron kívül egyedüliként. Érdekesség, hogy a WD nem látta szükségesnek ennél több újítás bevezetését, ennélfogva a Caviar SE és SE16 továbbra sem támogatja az NCQ-t (a gyártó állítása szerint az NCQ az egyszerű felhasználók számára semmilyen teljesítménytöbblettel nem szolgál, ellenben az implementáláshoz szükséges chip megdrágítja a merevlemezt)

    Mindentől függetlenül más fórumokon már meg lett beszélve, hogy az AHCI (amit az NCQ miatt szoktak erőltetni) kb. parasztvakítás esete. Főleg szervernél mutatkozhatnak előnyök.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák