Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Karmko

    tag

    Sziasztok!

    Tegnap este elkezdett magától kattogni a Seagate ST2000DM001 belső merevlemezem, mely adattárolásra, torrentezésre, játékra volt használva. Semmilyen fizikai behatás nem érte, gépezés közben egyszerűen a semmiből jött a kattogás úgy, hogy a torrent visszatöltésen kívül nem is volt használva másra akkor. Hard Disk Sentinel szerint nem volt várható meghibásodás.
    Bezártam a torrentet, hátha megszűnik, de nem. A meghajtón lévő mappák látszódtak ugyan, de már nem tudtam megnyitni őket. Újraindítás után pedig eltűnt a merevlemez. Így inkább kivettem a gépből, és úgy folytattam tovább a dolgomat. Ma vettem egy új HDD-t, hátha sikerül átmentenem a fontosabb adatokat, de sajnos nem sikerült.
    A HDD-t sem a BIOS, sem Windows 10 fájlkezelő nem látja, azonban a lemezkezelőben feltűnik a HDD, ahol inicializálást kér:

    Hard Disk Sentinelben is csak egy kérdőjel van a helyén.
    Másik számítógépben is próbáltam, ugyanez az eredmény.
    Bekapcsoláskor a merevlemez felpörög, majd kattog párat, végül megáll, és nagy nehezen bekapcsol a gép, ami korábban szélsebesen tette ugyanezt. Kikapcsolásnál szintén gyök2-vel teszi azt.
    Mi lehet a probléma, és kihez/hova fordulhatok segítségért?

Új hozzászólás Aktív témák