- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
őstag
válasz #72042496 #6883 üzenetére
Jaja, a 155-öt kicseréltettük 255-re (az eladók is azt hitték, h viszi a hdmi hangot ), végülis Blueray-hez csak az lesz az igazi. Eddig csak egy rövid jelenet erejéig volt időm kipróbálni, valami gyönyörűen szól (részletes, tiszta és nagyon finom, kellemes hangzása van) és a képpel sincs semmi gond, sőt...
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
péter007
senior tag
hy mindenkinek
van egy jamo E500PDD.2 hangfalrendszer a családban, ajándék karácsonyra, de kellene hozzá választani erősítőt is, mert nem volt a boltban elfogadható mikor a hangfalak el lettek hozva
nemtom ki ismeri ki nem, nem nagy számok ezek, de a nappali sem túl nagy, szóval pont elég, olyan 55K körül lehetett az árukna most ehez kéne egy erősítő, olyan 50-60K körül
yamaha-t nem találtam 5.1-est csak olyan 70 körül
sony-t néztem, de nemtom mostanában mi van a márkával és találtam egyet ami ülsőre is passzolna atévéhez(samsung lcd, fekete) az pedig egy Harman Kardon avr-1550
asszem náluk ez e legkisebb 5.1-eserősítő, de sehol sem találtam bővebb info-t róla
a cég profi ilyesmiben, autókba is szállítanak prémium hangrendszereket és ahogy elnéztem a többi termékük árát....szóval érdemes megvenni vagy nézzek inkább mást?
köszia segítséget előre is, üdv. péter
-
robi0604
őstag
-
Renesanz
csendes tag
válasz Sickboy25 #6900 üzenetére
Igazabol egy 4x3as szobaba enis inkabb egy minosegibb PC hangfalszettet preferalnek jobban mint ahigy Vikhtor is javasolta, de mivel irtad h karacsonyra kaptad gondolom mindenkepp meg szeretned tartani. Egy konkret tipus azonban tenyleg sokat segitene (Gyarto/Tipusszam) h valami bovebb informacioval rendelkezzunk a hangfalaidrol.
Egyebkent mint mondtam minden gyartobol boven eleg/sok is a belepo kategoria, csak ugye 20k eleg szukos keret egy 5.1es erolkodonek. Mivel mondtad h fokeppen filmre kellene en regebbi tipusu Yamaha-k, Pioneer-ek, Harman Kardon-ok Onkyo-k kozott neznek szet ha egy kicsit zenebaratibb erositore vagysz akkor Denon, ha az o nevukkel talalkozol az egy minosegibb kategoria. (egyebkent a szobadba majdnem hogy mindegy milyen tipus mellett dontessz mert 12nm nem sok akkusztikai lehetoseggel rendelkezik, igy nagy val. szinuseggel majdnem mindegyiknel "kis tulzassal" ua hallanad) Az a problema h ezek hasznaltan is NAGYON MIN. 40k korul cirkalnak jo esetben. De addig hiaba mondd itt barkit barmit amig nem igazan tudjuk mit bir a hangfalszetted.
Bocs a kisregenyert,
Üdv,
Renesanz[ Szerkesztve ]
-
Renesanz
csendes tag
válasz Marchello13 #6899 üzenetére
Üdv,
Ha jol ertem lenne 2db Front sugarzod meg 2db Surr. sugarzod plusz egy aktiv Sub., ez testverek kozott is 5 channel, szvl mindenkepp meg kell hajtanod valamirol. Nos, igen be kell szerezned egy erolkodot h valami jelet kuldjon a dobozoknak Kesobbiekben akar bovited egy Centerrel. Tovabba ajanlom figyelmedbe dhcodoki #6747-es topic hozzaszolasat
Üdv,
Renesanz[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz Renesanz #6905 üzenetére
szia
köszi a kimerítő választ és az elkeseredés határán vok.
Remélem tudtok nekem valami jó megoldást javasolni.
Típus: Millenium- MN9710
20W + 10Wx5"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
-
Diplomata
aktív tag
válasz Sickboy25 #6909 üzenetére
Lehet találni a neten régebbi tipusú,tehát nem dolby/DTS dekóderes,pro logic erősítőket,technics,kenwood stb.,ezeket meg tudod venni 20k alatt simán.Teljesítményben bőven túlszárnyalják a hangfalszettedet,tehát vigyáznod kell a hangerővel,és meg kell nézned hogy az erősítő amit veszel bírja e a 4ohm-ot.Késöbb ha lesz több pénzed,vehetsz hozzájuk nagyobb hangfalakat.De a legnyerőbb az lenne,ha tudnál még gyűjteni kicsit,és 25k körül találni már dts dekóderes,digitális bemenetű erősítőket is.
[ Szerkesztve ]
-
p_milan
aktív tag
válasz Sickboy25 #6909 üzenetére
Ez itt pl árban megfelelő lenne szerintem. Nem mondom, hogy mai, full dizájn, stb, de szerintem még ez is sok ahhoz, amire neked kellene.
Egyébként van egy csomó használt cucc a neten, szerintem találni fogsz egy párat, amelyek közül még válogathatsz is.
(8ohmos az erősítő, de szerintem ezek a hangfalak nem fogják megenni, bár tény, hogy jobb lenne egy 4es avr . Ez pl már 4ohmos...)
[ Szerkesztve ]
(..(.)..)
-
péter007
senior tag
válasz Diplomata #6911 üzenetére
köszi
ez sem rossz, közben felhívtam a medi marktot fehérváron
aszonta a srác 50-től indulnak, de az a harman kardon amit inéztem 114K és csak egy dbvan belőle
szóval lehet hogy rászánnék 80-100K-t, kérdés érdemes-e megvenni ezt, vagy 100-ért lehet kapni jobbat is?
nem értek hozzá, nekem csak a design tetszett meg -
Diplomata
aktív tag
válasz péter007 #6913 üzenetére
Ha tudsz több pénzt szánni rájuk,akkor mindenképp hallgasd meg ezt az árkategóriát élőben is,mindegyik jól szól itt már,de az a lényeg hogy a te fülednek melyik tetszik jobban,jó HK nagyon,de ott van a Denon is,az onkyo stb.,hallás alapján dönts.Viszont ha ilyen kategóriát veszel,akkor ha tudod majd cseréld le a hangfalakat mert az kicsit kevés már minőségben ezkhez,amúgy az av planet-nél van egy denon 160k helyett 97k-ért,szerintem az nagyon jó bolt lehet,hangabn a denon nagyon ott volt mindig is.
[ Szerkesztve ]
-
péter007
senior tag
válasz Diplomata #6914 üzenetére
hy
köszi az sem rossz, csak nem tetszik kívülről
persze tuti jól szól és igazad lehet télleg az alapján kell dönteni, de ennyi pénzért nézzen is ki jól mint pl a HK (nappali dísze feeling miatt is)
január elején majd elugrok mediaba és megnézem őket, de sajna az oldalukon nem látom mi mennyibe kerül és nincs is fent sokköszia kimeríő választ, majd nézelődök még, hátha találok még vmi szépet
köszi üdv. péter -
Integra
titán
haliho
vettem egy házimozit és most barkácsolom össze
a kábelekkel kapcsolatban van valamilyen szabály?
úgy értem, hogy a front hangszorók jobb és bal hangszóróba csatlakozó kábelének, illetve a hátsó kettő hangszóró kábelének azonos hosszúságúnak kell lennie? vagy vághatom olyan hosszúra, hogy épp odaérjen?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz Diplomata #6918 üzenetére
a két front azonos hosszúságú, ahogy a két hátsó is. a center picit rövidebb a frontoknál, de nem baj.
ami jobban aggaszt, hogy nem értem a receiver menüjét még
összedugni rendesen összedugtam, a monitoromon látom is a receiver menüjét, de a media playert már nem látom.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
KriszBoy
senior tag
Sziasztok!
A következőt szeretném megoldani...
Milyen erősítő, illetve pontosan milyen kimenet kell ahhoz...ha én hallgatok vmit a házimozi erősítőn, legyen az pl egy CD (most nem moziról van szó), akkor azt hallgatni tudjam egy másik szobában is...
Az erősítőn PRE-OUT kimenet kell, és azt összekötni a másik szobában lévő hifi AUX bemenetére, vagy elég erre a célra egy sima STEREO AUDIO kiment is (pl.: VCR OUT, DVR OUT). Ezekből mindig ki lehet nyerni az éppen hallgatott "hangot"?
Remélem érthető voltam!
Előre is köszönöm.
-
Sickboy25
addikt
válasz p_milan #6912 üzenetére
sziasztok
Köszi a segítséget! Arra gondoltam mi lenne, ha haázimozirendszer lejátszóját használnám erősítőként, mertugye abba be van építve? Havernak lenne egy sony vagy lg amit már nem használ.
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Integra
titán
basszus, nem látom a media playerem még mindig.
pedig a sourcet átállítottam hdmi1-re.
a monitorom meg hdmi out-on van, és a receiver menüjét látom, semmi gond vele.
waddafakk van.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
emre33
addikt
Üdv
HK AVR 255 erősítöm van.
Most látom hogy van már 260-as is. És hogy ott ki lehet kapcsolni a video feldolgozást, hogy ne nyuljon bele a képbe.
Számítana ez valamit ha POPCORN C200-ról használom?
260-nál ha kikapcosljuk, akkor gondolom a menű se jelenik meg?
És mégegy: AVR 255 támogatja a 12-bit Deep Color-t? Nem találtam erről semmit
[ Szerkesztve ]
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Integra
titán
haha, te vagy az én emberem
miért nem látom az asus media playerem??
mediaerverre állítottam és azt meg hdmi1 kimenetre a menüben, mivel arra dugtam a media playert.
de mégse látom, nem értem..[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
reimre
csendes tag
Látom itt elég sok hozzáértő ember van a területen.
Azt kérném, hogy javasoljatok nekem 100, max 120 körüli áron erősítő + 5.0 hangfalszettet. Azt látom, hogy ez a pénz elég karcsú egy minőségi dologhoz, de nincsenek annyira nagy igényeim.
Ez az erősítő pl. megfelelőnek látszik, de hozzá adott hangfalszettről tud valaki referálni?
http://ittveddmeg.hu/products.php?id=23791Előre is nagyon köszi!
-
nyurga82
tag
Sziasztok valaki aki okosabb mint én, segítsen nekem: melyik a jobb hangfal ( melyiket érdemesebb megvenni) a 6 vagy az 8 OHM-os, melyik terheli jobban le az erősítőt, gondolok itt pl. a melegedésről.?
Azért gondolkodok 6 OHM-ban mert azok ugyanarra az erősítőre kötve nagyobbat szolnak, mint a 8 OHM-s. -
dhcodoki
senior tag
Kis (~15nm alatti) szobába bőven elég a polcsugárzós szett is.. olcsóbbnak is olcsóbb, de számolj az állvánnyal.
Nagy dögöket véletlen se rakj kis helyre, mert semmit nem érnek, bármilyen minőségi...Nagy nevek között válassz olcsóbbat, mert ha netán túl akarsz egyszer adni rajta, csak azt tudod eladni ami ismert..
[ Szerkesztve ]
-
kircipeti
senior tag
Udv!
SONY STR DE-375 erositorol van valakinek tapasztalata? 15k korul tudnek hozzajutni.
-
reimre
csendes tag
válasz dhcodoki #6935 üzenetére
Hát nem olyan kicsi a szoba, 25 m2. Sztem ide nem elég polcsugárzós szett.
Másik dolog, ami nem teljesen világos: jelenleg már minden eszközöm HDMI kábelen csatlakozik a TV-hez. Ezért néztem ki a 4 HDMI bemenetű Yamaha RX-V465 erősítőt. Hozzá nem értőként nekem evidens volt, hogy az erősítő a HDMI-ről veszi le a hangot. Viszont olvasgatva itt-ott keveset úgy látom ez közel sem egyértelmű. Szal valaki megvilágítaná nekem, hogy is van ez?
Igen, én is inkább nevesebb gyártók dolgai után nézelődök, de ahogy látom a vaterán nincs túlzott érdeklődés a legtöbb jamo, wharfaldale és hasonló hangfalszettekre. Igaz, szinte mindegyiken látni kisebb-nagyobb sérülést olyat meg nem szívesen vennék még olcsón se. -
dhcodoki
senior tag
-
dhcodoki
senior tag
Megjegyzem, van az a polcsugárzó, mely jó 25nm-re, de ott akkor már elkél egy mélyláda is..
Így, ha 5.0-ás szettet tervezel, akkor valóban állókat keress..
-
reimre
csendes tag
válasz dhcodoki #6941 üzenetére
Hááát, közben rászántam időt és olvasgattam többfelé. Az eredmény: teljesen elbizonytalanodtam. A mélyládát azért hagytam ki, mert azt eleve láttam, hogy nem fér bele a megszavazott keretbe meg mert nagyobb részt zenére lenne használva, az meg inkább a mozizáshoz kell és később is pótolható. De akárhogy is nézem, komoly kompromisszumokat kell kötni: vagy emelni a kereten (na ezt végképp nem akarom) vagy használt cuccokat venni vagy részekre bontani a beszerzést. Olyat nem akarok venni, amit később megbánnák. Jóllehet a jelenlegi ősöreg stereo cuccnál csak jobb lehet, de már abban se vagyok biztos. Szóval rágni kell ezt még.
Köszi mindenkinek aki segített! -
Integra
titán
és műxik!!!
inkább le sem írom mit rontottam el..na de komolyra fordítva.
te manuálisan mérted be a hangszórókat az avr-eden? mármint lemérted a távot és úgy adtad be? vagy a hozzá adott mikrofonnal?
equalizeren játszottál utána valamit?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
emre33
addikt
válasz Integra #6945 üzenetére
Hát a hozzá adott mikrofonnal lemértem többször is, de amit beállít, az nekem nem tetszik!
Hangerőt egyformán hagytam
Vágás mindenhol LARGE
Távolás csak a csatornák késleltetése miatt fotnosMélyláda pedig LFE+sub.
Mert így az első két csatorna hangja is átkerül a sub-ra, az meg ugyis levágja a felesleget.Ezt ennél jobban az automata se tudja beállítani.
Szerintem..ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
fecke
tag
Végre beszereztem az erösitömet holnap beüzemelem nagyon sokat várok töle remélem nem csalodok
Onkyo707 -
Diplomata
aktív tag
Szerintem túlbonyolítod a helyzetedet kicsit.120k-ból igenis össze lehet hozni egy elég jó kis rendszert,lehet hogy mélyláda nélkül és használt cuccokkal,de az is örömmel fog eltölteni a mostani "ősöreg" rendszeredhez képest,bár az nem tudom milyen,csak gondolom nem túl jó ha le akarod cserélni.Mélyládát azért idővel érdemes beszerezni mivel az 5.1-es filmeket úgy keverik általában hogy az LFE csatorna külön van választva,úgy az igazi ha van.Megpróbálok segíteni még egy ötlettel,most láttam ezt a neten:[link]
Ha komolyan gondolod a vásárlást és ezt kihagyod akkor nem is értelek. A bolti akciós ára 100K,akció nélkül 120K.Hangfalszettet meg szerezhetsz használtan 50k-ért elfogadható jamo-t például.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
megvolt a premier, egy transformers 2-vel meg star trek 2009-cel...
uhh anyám borogass, hát ez kegyetlenül komoly cucc, nem győzök hova pislogni meg hallganti....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest