- Videós, mozgóképes topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz python1 #26349 üzenetére
Én ilyenbe nem is gondolkozok jelenleg, se hangfal rajzom nincs, se normális hangszórót nem tudnék most hirtelen keríteni, meg itthon nem is nagyon árulnak, nem tudom kint Németben milyen a helyzet ilyen téren, Bár ebay-t meg hasonló oldalakat még nem bogarásztam át hangszóró ügyben.
Na most megnéztem a The Pacific 2 BD lemezét, DTS-HD angol van rajta, és H/Kval in bele nézegettem már, meg most onkyoval is, és ahogy esett az eső nekem a H/Kon részletesebbnek tűnt. Viszont kíváncsi lennék ha lenne még C1esem, és azt felraknám a frontok felé ez a Wide vagy mi a neve az onkyonál milyen érzés lenne úgy hallgatni, mert akkor fentebbről is csordogálna le a víz
-
kasee
aktív tag
válasz #09634560 #26274 üzenetére
Köszi!
Marad az összevásárlás egyértelműen.
a Denon 1311 hez és a Piohoz miért ajánlottál más más hangfalat? Van vmi különbség a 2 erősitő között?Amugy ma néztem MM ben:
Pioneer VSX520 K 59990 akciós
Denon 1311 69990 akciós
Mindkettő ugye már 1.4 hdmi és mindkettőre azt irták , mondták hogy 720/1080 video upscale! Viszont én sehol sem találtam meg neten ezeket a jellemzőit!?
Vagy esetleg Onkyo TS-XR308 59990
Nem nagyon szeretnék drágább erősitőt, de ha esetleg rászánnám magam mit ajánlotok magasabb kategóriában?
Wharfedale Vardus VR-300 5.0 szettet néztem ezekhez 79990 ért egyenlőre!? -
python1
veterán
Szerintem 5.1 ha nagyon komoly elégnek kell,hogy legyen.
Nem feltétlen a hangdobozok számától függ a mozi élménye,minősége.Sztereóra sem éppen épített hangfalakra gondoltam,inkább sztereó erősítő,cd,pár hangfal.
De ezekből minőségi.
kaci70:rosszul nem járnál vele az biztos!Én is h/k vonalon nyomom ezen túl,sztereóban ill HM téren.[ Szerkesztve ]
-
-
cekkk
veterán
válasz python1 #26353 üzenetére
Pont te írtad régebben, hogy építeni akarsz hangfalat
Szerintem meg tök felesleges ma már Cdvel kínlódni, bár persze ha fizikailag szereted látni a lemezeket akkor ok.
Nem rég ajánlottam Sirfernek a logitech squeezebox-ot, azóta be is szerezte és szerintem örömmel használja. A Duetben lévő Dacot dicsérik sokan. Már csak egy nast kéne építenem, és utána meg venném és is.Egyébként barátnőm már szeretné viszont hallani a H/K-t mert neki annak a hangja zeneileg sokkal jobban tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz ricsik #26354 üzenetére
Az én Denonomat szívesen kölcsön adom, hogy kipróbáld. (Ha jól emlékszem, neked is Dali C6-od van) A Sony nem igazán érdekel, ezért úgy kéne összeszervezni, hogy csak 1-2 napig legyek erőlködő nélkül. Viszont arra készülj, hogy utána erős ingerenciád lesz erőlködővásárlásra
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
python1
veterán
Persze építek hangfalat,mert nekem helyzet előnyöm van.....
Abban is igazat adok,hogy cd nélkülözhető,csak egy kis "nosztalgia" is van a dologban.
A cd-ket most is eredetiként veszem, be grabbelem EAC-el az kb 98%-os minőségben grabbel és merevlemezről játszom jó minőségű Dacon keresztül.Kategorizálom és mehet.
Ez a jövő!Teljesen igazat adok a barátnődnek,(tiszteltetem) az asszonykám sem enged más erősítőt hallgatni.
bajnokpityu:mert, Dorian egy jó arc!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mert a 308 és a Denon kisebb teljesítménnyel hajtja meg,mint az 508 és a Pio.
Magasabb kategóriát bármikor,csak te járnál jobban. Onkyo 508 vagy 820,,csak azokra már nagyobb hangdoboz szükségeltetik.
Egyelőre oké,csak kérlek vásárlás elölt hallgasd meg a többi (tMission és Proson),nehogy később megbánd mert nagyobb a különbség mint a 10 ezer.. -
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #26358 üzenetére
Ezért írtam, hogy szívesen kölcsönadom neki, hadd hallgassa meg. (nem azért, hogy kapjak érte én is másikat) 1-2 napig kibírom erőlködő nélkül, ő meg kipróbálhatja.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
sirfer
aktív tag
Úgy látom teszt hétvége van.
Nálam:
HK AVR-760 vs. Denon AVR-A100
Egyelőre a Denon zenei, mozi és 3D-t teszteltem. (a HK még frissítenem kell)
Eddigi tapasztalataim:
Zenében a Denon egyértelműen jobb, részletezőbb a hangja. A mozinál már nem egyértelmű a helyzet. Nagyon közel vannak egymáshoz, az az érdekes, hogy a HK-nál a 40 Hz vágás volt a jobb, itt a Denon-nál 60 Hz tűnik a legjobbnak. 3D-ben nagyon jó, a forrás egy Sony 3D lejátszó volt. Csak érdekességként, hogy a 3D lejátszó és a Denon sima 1.3-as VdH HDMI kábellel volt összekötve, csak a projektornál használtam 10 m-es 1.4 HDMI kábelt.Holnap HK 760 3D teszt és mozi összehasonlító tesztek.
Ha van vkinek tapasztalata a Denon AVR-A100 (Denon 4311 alapjára épül) érdekelne, mert még nem győzött meg teljesen.
Főleg ha a HK a 3D-t is tudni fogja simán.... -
törölt tag
1:python megválaszolta,és
2. Mert ricsik kiváncsi,mit veszít és a Dorian (és más Denonos)pedig arra mennyit nyert.
És akit érdekel régi Yamaha hangja,az meg felém jelezze.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz python1 #26359 üzenetére
Mutasd meg barátnődnek ezt, szerintem tuti tetszene neki. Ahogy egyik ismerősöm mondta a távjára "ez egy kis ékszer"
Ugyan ennek az ismerősömnek is H/K 255se volt 4 jamos s606 + center, és a H/K nem tudta meghajtani. Onkyo 608asra cserélte, és neki azokkal a hangfalakkal sokkal jobban tetszik az onkyo hangja mint amilyen a H/Kval volt. Igaz ez már ki is hajtja, mondjuk a tápja is majd kétszerese a HK-hoz képest.
sirfer
Mit csinálnak vele végül, hogy tudni fogja? Panel csere, vagy szoftveres frissítés?
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz sirfer #26362 üzenetére
Mind két erősítő topp kategória,ha nem tudsz választani ott valami van főleg,hogy moziban a h/k "erősebb,dinamikusabb".
Zenére és mozira soha nem találsz olyan erősítőt ami jó lenne,vagy kompromisszum vagy két rendszer.
Már 10-éve keresem a "Szent Grált" mind hiába!?
De most világossá vált a dolog.cekkk:Htpc vonalon tolom majd,központi NAS szerveren keresztül,mely a lakás minden pontjáról elérhető lesz.
[ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
Csak szoftveres frissítés.
Ez a furcsa, ha mellényúlok ,akkor a későbbiekben gondom lehet a support hiánya miatt.2 levelet írtam a HK-nak 1 hónapon belül és tegnap kaptam választ az Absolutsound-tól, hogy fent van a firmware a honlapon.
2 nappal előtte telefonon még azt sem tudták, hogy mikor lesz ilyen.Az ARCAM 2 nap alatt válaszolt a kérdésemre....
-
ricsik
őstag
Csak poénnak szántam, azért is volt a végén a smájli, persze hogy senkinek sem kell a szarom
A Denon tesztre úgy gondoltam, hogy jó ötlet lenne, ha a kollégák letesztelnék a H/K, és az Onkyo mellett, ha nem voltam érthető, elnézést.
-
sirfer
aktív tag
Logitech squeezebox nem rossz cucc, nagyon jó hanggal. Arra még nem volt időm ,hogy a Dune-vel összhasonlítsam, majd a hosszú hétvégén.
Ami nem tetszett, hogy a NAS-ok elérése nagyon lassú volt, lehet ,hogy dedikált könyvtárakat kell létrehoznom, még nem merültem el a témában. Internet rádió, zenelejátszás. Előnye az ,hogy nem kell hozzá a TV-t bekapcsolni. A Dune hiába lenne jobb, akkor is be kell kapcsolni a TV-t, hogy a zenét ki tudd választani. Csak flac-nél érdekes a dolog, mert mp3-nél a Denon DCD-A100-asában profi DAC van, azzal úgysem tudna versenyezni. -
zolaas
senior tag
Üdv!
Lassan bepakolok már az új kecóba Holnap kapom meg az új állványomat. Szóval addig is, mivel most fedeztem fel 1 válogatás lemezen ezt az előadót : Allan Taylor. Aki ismeri az tudna nekem hasonló stílusban zenét ajánlani esetleg?
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
python1
veterán
válasz sirfer #26381 üzenetére
Háát erre mit mondjak?
Semmit,akkor is ki nem sz@...le
h/k!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![ Szerkesztve ]
-
sirfer
aktív tag
-
8nemesis8
veterán
Senkinek nincs itt tapasztalata Swans dobozokkal?
Vagy esetleg ATC-s fiúkkal?Én voltam már kétszer is hallgatózni rendesek volt és van egy doboz is ami tetszett.
Ez konkrétan ő:
ŐTudom sokan már valamennyire tudnak itt véleményt nyilvánítani specifikáció alapján is.
Segítenétek nekem ebben?
Még jobb lenne ha valaki hallgatta volna. Az az igazság, hogy eléggé kezdő vagyok ebben és bár meghallgattam és tetszett is nehezen tudok dönteni, hogy vajon jó lenne e nekem.
50-50% zene film. Zene: főként elektronikus, vagy pop jellegű!Továbbá ugye ő rendelkezik egy nagyobb subbal(oldalra néző) ami szerintem ki tudja váltani a külön sub megvásárlását. Ez mennyire járható út?
Jobb ha inkább külön vannak(front és sub)?Előre is köszi!
-
bormate
csendes tag
Egy JBL 178-as szett mellé milyen erősítő volna véleményetek szerint a legjobb választás filmnézésre? Ezt a hármat néztem:
Denon 1311
Pioneer VSX-520
Onkyo TX-SR308(Tudom, hogy a hangfalak nem nagyok, de sajnos állónak nincs hely. Így gondolom bármelyik megfelelő lenne. Az Onkyo mellett szól, hogy van OSD menüje, a Pioneer mellett a kinézete és a mérőmikrofon, a Denont meg csak az előbb vettem számításba.)
Előre is köszönöm a válaszokat! -
sirfer
aktív tag
Nos, be is fejeződött a teszt, ugyanis a HK egyszerűen kiesett.
HK firmware upgrade nem megy semmilyen módon.
NTFS,FAT,FAT32, firmware a főkönyvtárban, a saját könyvtárában és nem találja...
Elegem van ebből,ez nagy csalódás volt.Denon marad és HK-t SOHA többé nem veszek.
Mielőtt a HK-fanok nekem esnének, csak a 3D támogatással van problémám.Érdemei elismerése mellett eladom.
-
bajnokpityu
félisten
válasz 8nemesis8 #26394 üzenetére
teljesen nem tudja kiváltani.igeiglenesen,v pénzhiány miatt szokás.popzenrée simán ajánlanám,ha olcsót akarsz a wharfi obsidiant.hasonlóan van egy 20-25cmes mély az oldalában.később ha elkezdesz normális zenét hallgatni, sem azonnal rohansz jobbért.ezzel együtt ezt a swansot sem ismerem.
bormate:a mérőmikrofonért azért nem adnék sok pénzt.nekem van,de kb ugyanarra jut,mint amit beállitanék.más kérdés,h a jobb hangú cuccokhoz adják.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
sirfer
aktív tag
válasz bajnokpityu #26398 üzenetére
Mondj egyet ebben a kategóriában, aminek van 3D támogatása is.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest