- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
plextort több néven árulták,amik igy olcsóbbak lettek.még a firmware is egyezett.
ezekre mind igaz,h kis sebességgel produkálták a legkisebb pithibát.pl teac,ha jól emlékszem, kb a füles kimenetnyivel különbözött a plextor belső ide cuccaitól.egyébként nem tudom ezt sem megmagyarázni magamnak mitől jobb egy külső cucc,mint egy belső.cache volt bennük kicsit több, de ez egy jó számitógépen nem okoz különbséget.eladó topping dac
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #25399 üzenetére
Próbáld ki, lehet, hogy úgy jársz, mint a HDMI-vel.
Nemrég emlegetted a CD-játszó villásdugójának forgatását. Tapasztalatom szerint az akkora változást eredményez, ami nem elhanyagolható. A legolcsóbb tuningnak szokták nevezni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ricsik
őstag
Sokan úgy vélik, hogy rövid távra érdemesebb a koaxot használni, messzebre viszont az optikai az előnyösebb. Én így tettem. Média játékosom 1 méteres koaxal megy az erősítőbe, a Pc-m meg 10 méteres optikaival. Hozzáteszem, mióta megvan a médiaplayer a gépről beszüntettem a zenélést és a mozizást, teljesen felesleges.
-
nebulo5
senior tag
válasz Dorian #25399 üzenetére
Ebben nagyon igazat adok! Bár, (ha csak sejthető formában is) egy középkategóriás Yamahánál már tartalmasabb/telítettebb a hang.
Persze, nem a mostanság gyártott (HDMI csatlakozóval teli tűzdelt) középkategóriás "förmedvényekre" gondolok.
De most ez a divat... a hangminőség nagyon sok film kedvelőnek alig számít (csak legyen gyomorrengető mély!!) a lényeg a HDMI... és azt is lehet Jamo-val stb... hallgatni...
(de az is lehet, csak én vagyok irigy és maradi. Nekem nincs most HDMI-s erősítőm, mert nincs pénzem rendes hangsugárzókra)[ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
Dorian
félisten
Lehet, de nálam jelenleg az adott eszközök determinálják a kábeleket. Laptopról optikai, az úgyis 5m-es, CD és erősítő közt koax (meg a TV hangja is optikai kábelen jön, de annak aztán tényleg tökmindegy) az összes többi pedig HDMI.
Más:
Tudom, hogy szentségtörés-számba megy de a napokban azon agyalok, mi lenne, ha lecserélném csak a C6 frontokat Ikon mk2-re. Olyan borzalmasan szétcseszné a hangképet? A bemérőcucc sem segítene? Zenének tuti jót tenne[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #25402 üzenetére
A Teac írók is nagyon jók.
A belső már attól sem lehet jó, hogy ott van körülötte egy rakás zúgó, búgó, zörgő, rezgő bizbasz. A saját táp is számít, valamint az, hogy saját, csillapított lábain áll, nem egy pléhdoboz fiókjában lötyög.
Azt a 10000 forintos fordulatot felejtsd el, az optikai mindenképp átesik kétszeri konverzión.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cekkk
veterán
Én most olyan jót röhögtem rajtad, hogy azt hittem le esek a székről
Na azt ne mond nekem hogy a PC-ben lévő akár több 10 ezer forintos táp rosszabb mint amiket adnak a külső írókhoz.
Rossz kis kínai 12 voltra átalakító műanyag vackok ezek a külső tápegységet. Egy szemmel nem jobbak mint a belső normális tápegységek. A másik meg ha 4 helyen fogatod le az írót nem fog az neked lötyögni abban a plé dobozban , a külső meghajtó sincs több helyen lefogatva . De biztos nem láttál még szépen össze rakott gépet.
Mondjuk itt van ez. -
python1
veterán
válasz kimi02 #25408 üzenetére
Helló!
Tényleg készen lettek már a te hangfalaid?
Veszprémi csapat készítette el a hangváltót?cekkk:BBéci nevében is válaszolok,klasszisokkal jobb egy külső írót ill digitális meghajtót alkalmazni!
Nálam elég régen így van alkalmazva minden gépemnél,egetverően hangos ha a gépben helyezed el, a rezonanciáról meg ne is beszéljünk,már régóta készítek komolynak mondható gépeket és nagyságrendekkel csöndesebb a gép.
Külső digitális meghajtóimnak külön asztalkát készítek amelyek tüskéken állnak,hang zéró!
Sőtt ssd-t használok ill merevlemezeim is speckó rezonancia mentes felfogatásban vannak beszereleve,de most gondolkodom,hogy a belsőket is a gépen kívűl helyezem el.
És nem illik a másikat kinevetni,ilyen ordenáré módon!
Főleg azt a személyt akitől tanulhatsz ill,tanácsokat kapsz és vársz![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Annyira nem értesz a hifihez, házimozihoz, fogalmad sincs arról, mit írok, tapasztalatod nulla a témában. Ezért a továbbiakban ignorálom a hozzászólásaidat ér megkérlek Te is cselekedj ugyanígy!
Egy utolsó válasz: árva szót nem ejtettem a táp minőségéről. Az a lényeg, hogy nem osztozik rajta senkivel. A csúcs DVD és BD-játszókban külön tápja van az audio a video szekciónak és a mechanikának. Ki tudja, miért?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kimi02
őstag
Ellenállás,kondik, és tekercsek cseréje lesz.
Ja és a belső kábelezés.[ Szerkesztve ]
-
fireisti
csendes tag
Sziasztok szakértők! Segítséget szeretnék kérni tőletek! Tavaly nyáron vettem egy Samu PS50C550-est és két problémám van vele -1.saját talpán állva jobbra lejt kb1.5-2centit vízszintes hi-fi állványon persze! Az összeszerelés az útmutató szerint történt. -2.néha, készenléti állapotban /túlfesz védett elosztóba dugva/ a képernyő egymás után kétszer rövid időre felvillan s szürkévé válik! Kérdésem,hogy más is tapasztalt-e ehhez hasonlót? Engem rendkívül bosszant ez a két jelenség ugyanis nem hiszem,hogy egy majd 300eft-osTV-nél ez alap tulajdonság lenne! Én már szivesen küldeném vissza! Sz :Szerintetek?
-
kimi02
őstag
Most nézem Őstag lettem
-
BBéci
legenda
válasz fireisti #25416 üzenetére
A Plazma TV topikban tedd fel ezt a kérdést!
Én abban a pillanatban küldtem volna vissza, amikor észreveszem a ferdeséget.
Az automatikus frissítés ki van kapcsolva?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
K!$$rác
tag
válasz fireisti #25416 üzenetére
Bocsi off
de a menüjébe kell beállítani hogy ne legyen automatikus a fw- frissítés vagy mi,most nemtom mi a pontos megfogalmazása de ilyesmit keressél a menüben ,de hnap leírom pontosan vagy más kisegít vagy már kisegített..... no para ez nem baj ,kikell kapcsolni... nekem a 50b430 is csinálta -
python1
veterán
Kábellel kapcsolatos kérdésem lenne megint.
Optikai digitális kábelnél mennyire kell odafigyelni a minőségre,mert én azt halottam,hogy nincs kölönbség a drága és az olcsóbb között.
Én meg látok itt belőle drága aranyozott végű csatlakozókat is.
Érdemes megvenni a drágábbat? -
BBéci
legenda
válasz python1 #25423 üzenetére
Délután pont erről volt szó,
Aki azt állítja, hogy nincs különbség, az ki sem próbálta. Vagy a rendszere, netán a hallása nem kellően kifinomult.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
python1
veterán
-
nyunyu
félisten
Optikai digitális kábelnél mennyire kell odafigyelni a minőségre,mert én azt halottam,hogy nincs kölönbség a drága és az olcsóbb között.
Én meg látok itt belőle drága aranyozott végű csatlakozókat is.Aranyozott csatlakozo elonye, hogy nem korrodalodik, idovel sem romlik a kontaktus. (*)
Ennek foleg analog jelatvitelel van jelentosege, digitalisnal nem annyira zavaro.
Mondjuk egy optikai kabelnel nem tudom, mi ertelme van az aranyozasnak, mivel az arany nem vezeti a fenyt.
*: 5 eves Audigy 4-em aranyozatlan csatlakozoi zoldulnek ezerrel
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Gaben1
tag
üdv!
az itthoni zenecuccomat akarom kicsit felpofozni ,illetve bővíteni
1-2 elöregedett hangszórót kicserélni,stb
nézegettem SAL hangszórókat de azok ugyebár belépő szintek
tudna valaki ajánlani a SAL-nál jobb márkát de azért árban maradjon az alsó kategóriába. nem akarok sokat költeni rá
pl 3 utas hangfalban cserélek mélyet illetve magasat 100w teljesítmény mellett
a magasak elszálltak, a mélyeknél el vannak öregedve a gumi peremei
ezeket szeretném cserélni de a SAL nál egy fokkal jobb márkára
köszi a segítségetgigabyte eX38 DS5 , Q6600@3000,EVGA KO 8800GTX,4X1 GB kingmax mars ddr2 1066, 1500+1000+640gb+500gb sata2 ,samsung 22'' SA200 2ms Corsair TX 750
-
BBéci
legenda
válasz nyunyu #25428 üzenetére
Erről is volt már szó, de nem mostanában.
Optikai csatlakozónál nem a külsejét aranyozzák, hanem a csövecske belsejét a fény veszteségmentes kilépése miatt.
Ennek során kívül is aranyos lesz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz nyunyu #25428 üzenetére
Dupla volt.
A salt belépőnek nevezni erős túldicsérés.
Olyan hangszórót vegyél, ami T&S paramétereiben megegzezik az eredetikkel![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cekkk
veterán
Nyugodtan.
De meg kérdezhetem, hogy mihez is nem értek? Mert, hogy hallgattál sok mindent(többet már most mint amit én valaha fogok.), és van tapasztalatod, amit nem is vitatok, de a működésükhöz már nem értesz.
És ennek a fórumnak nem az Urban legend-ek kergetéséről kellene szólni.
Ilyen a foobar esete is amikor valaki kitalálta, hogy az jobban szól minden más lejátszónál, és a saját honlapjukon írják (elég régen kint van már), hogy a mai lejátszók mind tudják azt amit a foobar:
Does foobar2000 sound better than other players?No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of the other mainstream players are capable of doing the same by now.
De valaki jobbnak hallotta, és utána már más is, és így tovább. Így terjednek a legendák, és a hifizésnél ezért ez erőteljesen jelen van.
-
törölt tag
HM erősitő: házimozi másik nevén AV erősitő.
Igenis gondolkozz komolyabb rendszerben,ha megteheted, mert a jó rendszerek halkan is ugyanolyan jól szólnak,érthetőek. A tovaterjedő mélyhangok ellen a szobaakusztika jobbításával,pl vastag szőnyeg, függöny, könyvespolc, virágcserép,sarokba elhelyezett puff vagy egyéb hangelnyelő anyagok bevonásával (tehát legtöbbje olyan dolgok,tárgyak, amik amúgy is meglennének egy normális nappaliban) hatásosan tudod meggátolni a továbbterjedésüket. És szinte minden házimozi erősítőben van "nigth" mód ami lejjebb vesz e mélyhangokból és a dinamikából,hogy a szomszéd zavarása nélkül élvezhesd a filmet. -
törölt tag
"Az a lényeg, hogy nem osztozik rajta senkivel. A csúcs DVD és BD-játszókban külön tápja van az audio a video szekciónak és a mechanikának."
Ráadásul minden komolyabb lejátszóban különleges alátámasztással,felfüggesztéssel szegregálják a futómüvet a készülék egyéb részeitől hogy minél kevesebb mechanikai hatás érje és rezonancia szempontjából is a lehető legalacsonyabbra, minimumra törekednek (tudom hogy te ezzel tökéletesen tisztában vagy,csak a többi fórumozó miatt egészítem ki). -
ricsik
őstag
Már ne is haragudj, de arról volt szó, hogy a fb nem szól jobban egy lejátszónál sem, tehát ebből következik, hogy akkor többi is ugyanúgy szól.A többi lejátszóba tartozik a Winamp is, de mégis van különbség közöttük. Nem fogok veled vitázni ezt már látom.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Az aranyozás csak parasztvakítás az optikai kábelnél, ott a lényeg röviden az optikai szál vastagsága, minél vékonyabb annál jobb. Mivel itt fény útján történik a jeltovábbítás és nem folyik áram semmi jelentősége mivel van bevonva a csatlakozó.
Egy olyan kábelnél viszont, ahol elektronok viszik a digitális jelet (pl coax, HDMI), már jobban kijöhet a különbség, persze nem a belépő kategóriában, de feljebb már lehetséges.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz bozont #25445 üzenetére
Az előbb már leírta valaki, hogy a csatlakozó belsejének fényvisszaverése miatt aranyoznak, nem elektromos hatás miatt. Lehetne más fényvisszaverő anyaggal is akár, de gondolom erre már ki van épülve csatlakozógyártásban a technológia.
Korábban én is parasztvakításnak gondoltam, ezért rákérdeztem a Kácsában a miértre. Persze biztosan van marketing értéke is a kevésbé hozzáértők számára.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
tony70
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy van egy Harman erősítőm és az adatok alapján 192 kHz/24-bites audio D/A átalakító van benne. Össze van kötve egy Pioneer dvd-vel amiben 96kHz/24-bites audio D/A átalakító található. Számítanak ezek az adatok valamit CD hallgatásánál, vagy csak a dvd lejátszó adatai határozzák meg, ami "gyengébb", ill. össze lehet-e kötni a kettőt, hogy az erősítőé legyen használva?
Ha igen hogyan és mire kell ügyelni a beállításoknál? Most koaxiálisan van összekötve, HDMI nincs rajta.
Remélem érthetően írtam le, csak a legjobb hangot szereném kihozni belőlük -
törölt tag
válasz 8nemesis8 #25444 üzenetére
Ez amit linkeltél,jó lehet.
Otikai kábel jóságának ismérvei:az anyaga(üvegszál a legjobb,müanyag rosszabb),az áteresztő képessége (minél kissebb legyen a használt vezető törésmutatója,és ezért is szokták aranyozni),de az ilyen irányú veszteség ha a többi tényező jósága is megfelel, 1-2 méteren belül elhanyagolható,,a csillapitása(ez is egy-két méteren belül jelentéktelen,ha a többi tényező oké),A csatlakozó minősége, és a mechanikai ellenállóképesség(vastagabb vagy a jobb szigetelőképességű a jobb).
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest