- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
ChipKng
aktív tag
válasz zozo1987 #26196 üzenetére
Belemnyomod az eles kest ameddig meg nem utkozik, majd korbeforgatod a kabelt. A forgatas kozben csak tartod a kest es nem nyomod tovabb. Ja igen! En szet szoktam 'tepni' a ket vezeteket es egyesevel blankolok, nem pedig egyszerre a kettot. Sok sikert! Kis gyakorlas es menni fog.
2B OR NOT 2B that is FF
-
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Qed Silver Anniversary XT kábelt néztem a remélhetőleg ma érkező KEF IQ70-es szettemhez. Annyi kérdésem lenne csak, hogy 3-4 méteres kábelre lesz szükségem minkét oldalra a frontokhoz.
Számít-e ez ilyen kábel esetén? Törekedjek a lehető legrövidebb méretre, vagy maradhat lazán a 4 méter is, mert komolyan érezhető romlás nem lenne hangban?
3 méter ugyanis, csak majdnem feszülő kábelekkel, s nem mozdítható hangfalakkal vitelezhető ki.Van valkinek ilyen kábele egyébként? Elégedett vele?
[ Szerkesztve ]
-
Poplacsek
senior tag
válasz #09634560 #26212 üzenetére
Kösz mindenkinek!
Monitor Audio RX8-RXCentre-RX1 5.0 szettet fog hajtani. Most kötözgetem be, majd írok milyen a hangja
Amúgy a súlya nem vészes, 15kg körüli mert ez egy D osztályú erősítő a Primare saját fejlesztésű ultragyors akármilyen technológiájával. A tesztek alapján nem szenved kárt a D osztály miatt, minden teszt referencia osztályba sorolta a hangját, amiket eddig találtam és lefordítottam.
Na megyek vissza kötözgetniTényleg a fejhallgató erősítő IC kábelét szerintetek a Primare ZONE2, vagy a RECORD audio kimenetére érdemesebb, vagy kell kötni?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Poplacsek #26213 üzenetére
Mint már korábban is megjegyeztem, az RX szett messze nem méltó a Primare referencia minőségű hangjához, tudásának felét sem fogja vele megmutatni.
Az RX8 darabja 180000 Ft, ami egy Denon 3311-hez és hasonlókhoz passzol, nem pedig egymilliós erősítőhöz.(#26218) Sanci38
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #26221 üzenetére
Miért lenne egy fejhallgató erősítőnek 5.1/7.1 bemenete és miért érdekes, hogy az AV erősítőnek van-e végfok bemenete???
Közben magad is rájöttél, miért értetlenkedtem.(#26224) Poplacsek
Nem rossz, de a hangminősége baromi messze van a Primarétól.
Ha már MA, akkor a Gold széria való hozzá.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz ricsik #26226 üzenetére
Csúcskategóriás erősítő, a seggemet verdesném a földhöz, ha olyanom lehetne, de iszonyúan idegesítene, ha nem hallanám, mire képes. Mintha egy BMW M5 fordulatszámát valahol háromezernél lekorlátoznák.
Az 1:2 (erősítő ára : hangdobozszett ára) szabályt csak felfelé szabad megszegni.
Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Brandys
tag
Sziasztok!
AV erősítő tekintetében beleszerettem a Harman Kardon márkába. Használt vonalon szeretnék elindulni. Találtam is két lehetőséget és ebben szeretnék ár/érték arány vonakozásában segítséget kérni.
H/K AVR-255 - 110 E Ft
H/K AVR 245+DVD23 - 80 E FtMég egy kérdés? Indulásnak egy Heco Victa 500-as szett jó lenne hozzá? Ezt talán még meg tudnám fizetni, használtan (újszerű, 8 hónapos) 60 E Ft.
Előre is köszi a segítséget.
-
törölt tag
válasz cintula187 #26228 üzenetére
Valóban nem. Ez alatt a fali konnektorból teljesen kihúzott erősitőt értem.Emlékezetem szerint a X08-as Onkyoknak nincs főkapcsolójuk,csak stand-by.
[ Szerkesztve ]
-
Poplacsek
senior tag
Nekem meg az a véleményem, hogy ha házimozi erősítővel akarok hifi minőségben zenét is hallgatni akkor bizony mélyen a pénztárcába kell nyúlni, mert az audiofil AVR-ek nagyságrendekkel drágábbak. És itt fel is borul a házimozira felállított idális hangfal ár/erősítő ár 2-2.5-ös arány.
-
ricsik
őstag
Ha viszont követjük a 1:2-es arányt, akkor felesleges vennem pl Onkyo 508/509-nél, vagy Denon 1611-nél, vagy H/K 155-nél jobbat a C6-hoz. Belépő kategóriában szerintem 1:1.5 valósabb. Nekem van olyan érzésem, hogy megérné megvennem az 1-2 kategóriával magasabb erősítőt is és hozna annyit a hangon, hogy megérje.
-
BBéci
legenda
válasz Brandys #26229 üzenetére
Egy vélemény Heco szettről:
"Na először is azt a sok zagyvaságot nehogy elhidd már, h az a frekimenet jó amit megadtak Ez a Heco 500 valami nagyon rossz hangú kis szett...A front hangja tompa fakó, élettelen és dinamikátlan...Ez a doboz az életében nem látott olyat, h 28 hz és 38000 khz... Hallgattam ezt a doboz, de életem egyik legnagyobb csalódása volt.Bocs, h ennyire lehúzom nem bántani akarlak vele, csak őszinte véleményt osztok meg veled...Nem tudom ezeket az adatokat hol írták de aki megtette a fejébe húznék valamit... Menj el hallgasd meg és meglásd óriási csalódás fog érni."
Olvasd el az előző hozzászólásomat az erősítő/hangdoboz arányokról!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Poplacsek #26231 üzenetére
Szerintem az arány semmiképp nem borul fel, ezt évtizedes tapasztalat alapján állítom!
Viszont a fejhallgató erősítő dolgot nem értem. Miért kell olyat kötni a Primaréhoz?
[ Szerkesztve ]
-
Brandys
tag
Köszönöm az észrevételt, indulásnak gondoltam a Heco-t, bár igaz, minek kiadni pénzt rövid távra.
Az erősítőkről mi a véleményed (ár/érték)?
H/K AVR-255 - 110 E Ft (2 éves, jó állapotban)
H/K AVR 245+DVD23 - 80 E Ft (2,5 éves, jó álapotban)Találtam egy JBL E80-as párt frontnak, új 80 E Ft-ért, majd aztán center, hátsók. Ez?
-
Rederik
tag
4.2 méter széles a szoba, s a szekrény két oldalán a 70-70 centi "résben" lesznek a hangfalak, tehát kb 3.5 méter lesz légvonalban köztük, csak a kábeleket az erősítőből a szekrényen keresztül kicsit hosszabban tudom csak elvezetni, de akkor marad a kényelmes 4-4 méteres ág, hátha később máshogy lesz a kábelútvonal...
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Azért csupán egy drágább erősítő önmagában is jelentősen javít a hangon (itt az én példám) ha olcsón hozzájut valaki ilyesmihez, vétek kihagyni. Viszont mióta hallottam a haver saját maga által összerakott hangdobozokat (vagyis felhőkarcolókat) azóta elégedetlenkedek a C6 hangjával... Lehet, hogy tuning lesz belőle, úgy 30ezret még szánnék is rá, de nem tudom mit várhatok egy ilyen akciótól.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz cintula187 #26238 üzenetére
Én is úgy gondoltam: Onkyótol függetlenül. Megaztán a HDMI-nek van 5V tápfeszültsége,azt adóoldalon biztositani kell.
-
törölt tag
válasz cintula187 #26238 üzenetére
Én is úgy gondoltam: Onkyótol függetlenül. Megaztán a HDMI-nek van 5V tápfeszültsége,azt adóoldalon biztositani kell.
-
BBéci
legenda
válasz Poplacsek #26240 üzenetére
Ezekkel tisztában vagyok, de miért nem közvetlenül a lejátszóra kötöd a Heedet???
(#26239) Dorian
Természetesen javít a hangon, ez mindenki számára nyilvánvaló, de nem ez volt az alapkérdés.[ Szerkesztve ]
-
-
Dorian
félisten
Hiperoff:
Katie Melua - The House - 2010
Jó kis vidám popos zene. A csajnak nagyon jó hangja van!Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest