Hirdetés

Aktív témák

  • sanyi0629

    csendes tag

    Sziasztok!

    Onkyo Tx SR 308 vagy Pioneer VSX 519 vagy VSX819 megvételén gondolkozom a napokban. Legfőképpen laptopról hallgatnék zenét egyelőre, jack vagy HDMI (SPDIF) kimeneten keresztül, és egyszerűbb (Orion ) dvd lejátszót kötnék hozzá.

    Egyelőre csak a zenehallgatás érdekel, 2 régi hangfallal. Nem vagoyok

    Viszont hosszú távra tervezek. Később vennék hozzá 2 rendes hangszórót, végül pedig egy Blu-ray lejátszót, és kibővíteném 5.0ra vagy 5.1re a hangszórókat (kb. 1 éven belül lenne meg minden).
    Ekkor a zene mellett a házimozizás is fontos lenne, kb. 70-30% (zene-mozi) arány.
    A szoba 20nm panelszoba, de költözés esetén is szeretném használni akár kicsit nagyobb szobábasn is. (majd egyszer).

    Alábbi kérdéseimre várnám szíves válaszaitokat:

    -a 3 erősítő közül melyiket ajánljátok?(max 80ig mennék, 308-at láttam 75000ért, 519V-t 72000-ért, 819-et 82000-ért). Lehet ezeket esetleg már olcsóbban is találni, miskolcon valami bemutatóterem?
    - jelenleg az erősítőre elmenne minden pénzem, 2 db régi típusú, 30Wos, gagyi (nagy régi videotonokhoz hasonló) közepes dobozméretű hangszórót használnék hozzá először (kapcsos csatlakozója van). Ha veszek hozzá új vezetéket, és azzal kötöm a vadiúj erősítőre, élvezhető lesz? Hallható lesz ezen a régi hangszórón a hangminőségbeli változás? illetve nem mehet tönkre a 30w-os gagyi hangszórótól az erősítő? Inkább meg se próbáljam rátenni a régi hangszórókat?
    - az 1.4hdmi szabvány tudja, hogy a laptop hdmi-ről jövő jelből levegye csak a zenét, zenehallgatáshoz. A számítógéptől ez teljesen független? SPDIF opció van rajta, meg ha tvre megy a hdmi , akkor a f kép mellett a hangot is átviszi. Ez a 3 erősítő mindegyike tudja az 1.4 hdmi-t, ha jól tudom.
    - jobb a hangzás hdmi-n keresztül, mint gagyi jack dugós kábelen, füllhalgató kimenetről rákötve az erősítőre?

    Nem vagyok whitefül, de szeretnék valami szép hangzást laptopos zenehallgatáshoz, meg majdna blueray házimozihoz. Egyelőre egy jó erősítővel szeretném kezdeni, ami viszonylag időtálló, és hozzá lehet veszegetni idővel hangszórókat és lejátszót, úgy, hogy mire összeáll a teljes rendszer, ne kelljen rögtön új erősítőben gondolkodni.

    Köszönöm szépen előre is a segítséget,

    Üdv
    Sanyi

Aktív témák