Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz kissmu #4300 üzenetére

    hát, azért írtam, hogy kinek mi a megfelelő szint. A mostani TVM hangszórók közül egy sincs, aminek legalább jó volna a lengőrendszere, és többségük T-S szinten is elég pocsékul áll. Én pontos mélytartományt ezektől nem várok. Nem várhatok.

    és mindennek megvana maga szintje, a T-S mérésekhez elég a dm. maga a modell nem túl érzékeny az apróbb pontatlanságokra, ha nem is a valós értékeket méred, de már jól közelít, akkor nincs nagy baj. A hangváltó készítés más terület. Ott hosszú méréssorozatok (napok, hetek, hónapok) eredménye egy viszonlyag jó alul-felüláteresző szűrő. És illik pontosan mérni, mert egyébként képes elterelni minket a jó útról. Itt már felejthető a jelgen. és az analóg módszer, inkább FFT-re képes programokkal (pl. első körben a legegyszerűbb: justMLS, vagy RMAA) kell az átvitelt-impedanciát mérni. Mikrofonnak mondjuk WM-61A megfelel, a Panasonicnál kapható 1-2000 Ft közötti összegért.

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák