Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DjTaRsY

    aktív tag

    válasz szazbolha #33603 üzenetére

    Talán nem volt jó a szóhasználat, én általánosságban szándékoztam érteni, avagy nem "te akarod közelíteni", hanem hogy "te vagy bárki akarná közelíteni"
    Amit akartam ezzel sugallni, hogy oké, hogy van egy módszer, amivel bizonyos hangszóróknál bizonyos cél elérésére jó sorvezető lehet, nem véletlenül nem került elő most, és hogy az egészben az a lényeg pont, hogy az elérni kívánt célhoz igazítjuk a hangolást figyelembe véve a hangszóró paramétereit és az adott peremfeltételeket.
    Hangnyomást? Terhelhetőséget? Alacsonyabb GD-t vagy f3-at akarunk? Melyiket, minek a rovására és mit enged a hangszóró és a netto térfogat?
    Didaktikai szempontból, szándékosan próbálok nem behozni felesleges változókat, szabadság-faktort behozni a tervezésbe.

    És pont a fentiek miatt az 1 tojás 10 deka liszt hasonlat is (ebben a főrumban nem működnek az analógiák úgy érzem :D).
    Attól még hogy egy bizonyos recepthez ez az arány jó, nem mindegy, hogy én igazából tojáslepényt akarok reggelire, piskótát, vagy kekszet végeredménynek.
    Avagy, nem mérvadó, hogy mit olvastam máshol más eset kapcsán helyes arányokról vagy hangolásról, mert ilyenkor mindig előkerül, hogy: attól függ.
    És ezaz, ő jobban tudja, sőt, tudja, hogy jobban tudja nálam, éppen ezért átérzi, mennyire nem egyértelmű kérdés ez a másik oldalról.

    És ha nem értek hozzá, egy fix pontba kapaszkodás helyett, ha azt mondják nekem, hogy attól függ, akkor elfogadom, hogy két lehetőségem van: vagy megértem, hogy hogyan függ, és aszerint módosítok, vagy megmondom a tapsztaltaknak az "attól" részt és elfogadom a célhoz mérten tett javaslatokat.

    Arról pedig már volt szó, hogy, honnan lehet megtudni, hogyan függ, szóba került Subvoice ide vonatkozó bejegyzése, a Klinger 119.oldaltól és akár itt van a hangdobozepites.hu is magyarul.

    A hangolás legvége úgy is az lesz: célozzunk meg egy (és én ide első közelítésben mondtam egy) 32Hz-et, aztán megépítve, helyén meg kell hallgatni, lehetőség szerint feljebb és lejjebb hangolva, kevesebb vagy több csillapító anyaggal is kipróbálva, és dönteni. Jobb esetben mérni és dönteni.

Új hozzászólás Aktív témák