- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz vezeralmos2 #43751 üzenetére
A Toughfan jobb /halkabb mint az a Noctua. Valami nem oké nála, ha hangosnak találja.
-
kesenyi
tag
válasz Caineevo #43750 üzenetére
5v meg 7v adapter jàrt a lepához, azok utàn minden hangosnak fog hatni. Legfeljebb tedd át az adaptereket.
ULN verzió jöhet szóba -
Caineevo
tag
válasz kesenyi #43753 üzenetére
Nem használtam hozzájuk semmilyen adaptert, simán a 4 pines pwm-es csatijával volt az alaplapra dugva, és BIOS-ban beszabályozva. Az előző konfiggal is, meg ezzel a mostanival is amit most raktam össze november végén.
#43752 abridabri Hangosnak nem mondanám azért, én elhiszem, hogy valakinek ez csendes, de nekem itt megy szinte egész nap a pc, és zavar ez a folyamatos venti zúgás, ami eddig nem volt.[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
válasz F.Bence #43740 üzenetére
Javaslom, a PA120-at először próbáld ki gyárival, mielőtt tovább vásárolsz feleslegesen.
Nálam 5800X3D-t hűt remekül, és az egyik eddigi leghalkabb ventilátor, amit használok.
80% felett kezd csak el zavaró lenni, de persze a közelében sincs ennek a fordulatnak soha.Amúgy Vento Pro van 2 db a jelenlegi build aljában, pár hete az egyik elkezdett kicsit kerregni, néhány perc maximális PWM-en pörgetés után befejezte.
Tudni kell, PWM módban ~900 RPM a legkisebb fordulat, amin működni tud, DC-n pedig valamiért nem vezérli a FanControl. Nekem ez a 900 RPM még hangtalannak számít.
Vettem még 4 db-ot ebből, mert magas a nyomása is, és hamarosan radiátorokat fognak hűteni.A Toughfan 14 szuper venti, bár most elég drága. Nekem 2 db van a ház elejében, de viszem nemsoká magammal egy harmadikkal kiegészítve az új ház aljába őket.
#43750Caineevo
Elég hihetetlen számomra, hogy hangosnak érzed őket.
Igazából ezek radi ventik főképp, szerintem annak tudható be az "össze-vissza" fújás, de én pont emiatt (is) szeretem őket.Malaka!
-
spleenszuru
őstag
válasz Pacee87 #43743 üzenetére
Az első 2, és a hátsó venti iránya jók.
Mi akadályoz abban, hogy a proci hűtőt úgy szereld be, ahogy a rokon is tanácsolta?
Miben ütközik meg, ha ütközik?
Jól értem, most fentről lefelé szív a CPU hűtőd, és tolja a videókártya tetejére a levegőt?Ide esetleg jöhetnél képekkel is, ez a CPU hűtő pozíció így nem lesz hatékony, sőt.
Ez a a rész már úgyis inkább oda tartozik.Malaka!
-
Pacee87
aktív tag
válasz spleenszuru #43756 üzenetére
Na, azt sem tudtam, hogy erre is van külön topik.
Most a felállás az, hogy a CPU hűtő venti a videókártya oldaláról szív a borda felé, tehát el a kártya felől és a ház tetején a borda felett is van egy ami szív kifelé az éterbe.
Köszi a választ!
-
Csabi000
csendes tag
Sziasztok,
Van egy bequiet Pure Rock (1) CPU hűtőm egy AM4es foglalathoz. Gyárilag nem jött hozzá mounting kit, és csak 90 fokkal elforgatva tudtam rögzíteni. A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen megoldaná a problémámat?
Köszi,
Csaba -
vezeralmos2
senior tag
válasz Csabi000 #43758 üzenetére
Nem tudom, de a Pure Rock 1- et a helyedben gyorsan lecserélném mert hulladék.
A réz hőcsövek le vannak szigetelve egy felesleges talppal, emiatt nem adódik át a hő a réznek, ergó hiába teszed fel, jóval melegebb lesz a cpu-d mint egy normális hűtővel.
Thermalright Assasin King 120 SE nagyon jó választás helyette.[ Szerkesztve ]
Thats got to be the best pirate I've ever seen i9 9900k
-
barry26
csendes tag
válasz vezeralmos2 #43759 üzenetére
Itthon hol érdemes Thermalright cuccokat beszerezni?
Amazonról hozta öcsém legutóbbi cuccaim, de most márciusig nem jön erre felé. Aliexpress-t néztem még, onnan behúztam egy 90mm-es Thermalright A-RGB ventit, csendes, szépen világít. meg visszajárt 4 usd az árából mert rossz színben küldték
de hűtők drágák onnan[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
válasz barry26 #43760 üzenetére
Tessék, jól szellőztetetett gépházban ez Ryzen 7 szintig teljesen elég, az 5 darab direkt kontakt hőcső teljesen felfekszik AMD kupakra is:
[link]Intelre pedig a Burst Assasin 120-at javaslom, elég erős nekem van egy: (AMD-re ezt sztem ne, mert nem érintkezik teljesen a kupakkal, két oldalt lesz egy vékony csík)
[link]Erősebb procikra meg ott a legendás két tornyos hűtés, pl. i9-re, vagy Ryzen 9-re:
[link]Ja és dupla toronyból a csúcs kategória Thermalright-tól:
[link][ Szerkesztve ]
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Egy Deepcool Macube 110 házhoz lenne kérdésem ventilátorok terén. Kérdésem főleg az lenne, hogy ventilátorból hány db kerüljön szerintetek a házba? Alapból egy 120mm-es jár a házhoz, ez van a hátulján. Van itthon korábbról 2db bontatlan 120mm-es Arctic P12 ventillátorom. Érdemes lehet mindkettőt betenni a gép front részére, hátul pedig maradna a gyári? Vagy az alábbi konfighoz felesleges ennyi hűtés?alaplap: ASUS TUF Gaming A520M-Plus II
processzor: AMD Ryzen 5 5600g - a gyári hűtővel
memória: Kingston Fury Beast 2x16Gb DDR4 3200Mhz
SSD: Kingston NV2 250Gb m.2
HDD: Toshiba P300 1Tb 7200rpm
tápegység: be quiet System Power 10 450W 80 BronzA CPU hűtőnek, és a két Arctic P12-t sorba kötve van az alaplapomon 1-1 csatlakozása. A gyárit viszont ellátták egy 3pin-es és molex csatlakozóval is. Szerintetek ezt kössem közvetlenül a tápra, had forogjon max-on? Vagy kössem ezt is az alaplapra? A 2. csatlakozási helyem az alaplapon elég rossz helyen van, majdnem a közepén.
Vagy esetleg osszam el a két P12-est előre és hátra, és a gyárit pedig vegyem ki, mert felesleges?Elnézést, ha hülyeségeket kérdezek, de jobbnak láttam itt megkérdezni, még mielőtt nekiállok összeállítani.
Előre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat. -
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Sikerült HUB nélkül rendelnem 3db Aerocool Duo 12 arab ház ventit. Az alaplap egy Asus Prime H610-k D4.
Van bármi megoldás hogy működésre bírjam a ventillátorokat? Elég ha valami alapszínen világítanak. Vagy csere a h66f HUB-al együtt árult verzióra?
köszönöm -
ADAM1337
nagyúr
Keresek 3db 12-es ventit front panelba, ARCTIC P12 Max ajánlott esetleg ?
Valami hasonló ár értékbe 10-15k mik amik még viszonylag nyomatékos ventik nem túl durva zajszinttel. -
vezeralmos2
senior tag
Na megjött végre a Merlinhardvertől rendelt ventilátor, összesen 12 ezer forint volt, és 10 ezret tud forogni(a lap szerint 11 ezret)
Olyan 6000-től már hallható hangja van, de egyátalán nem zavaró, 40mm-esből messze ez a legjobb amit valaha láttam
[kép]
-
veterán
válasz vezeralmos2 #43766 üzenetére
Nem ér meg 10k-t . Én ilyen [5ös pakk] 40mm Arctic ventit vettem a kisgépemben a RAM-okra . (van max 6000 és max 15k rpm verzió )
A 38mm vastagság miatt brutál erős , a 20mm ventik labdába sem rúghatnak mellette .1800 rpmen használom őket ,így még nem hallom .[ Szerkesztve ]
-
addikt
van nekem egy remek borhűtőm, amiben a peltier elem két oldalán egy Tianxuan TX9025 L12s és egy Tianxuan TX8025 L12s lakik
a google keresésem alapján a nagyobb az 90x90x25mm szóval minden 92-es kiesik, de a 25 mm helyett vastagabb elférne (2000rpm, 38 CFM)
a másik szerencsére standard méret a 80x80-as (2300rpm, 10 CFM)
ezek helyére kellene valami csendesebb, de megfelelő légszállítású venti
mindkettő egyszerű 2 pines csatlakozóval van ellátva, semmi pwm“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
válasz f4lcon #43769 üzenetére
3 pines venti is jó rá, a lényeg, hogy az egyik pin a föld, a másik a 12 volt. A harmadik pin kellene a fordulatszám szabályozáshoz, így ennek hiányában 12 volton max fordulaton fog tekerni.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
veterán
válasz vezeralmos2 #43768 üzenetére
Elhiszem, de krva drága, annyiból Noctua 40mm is kijön bőven , ami azért valljuk be; a csúcs.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz abridabri #43771 üzenetére
Hát, hogy van viszonyítási alapom, így már nem tekintem csúcsnak a Noctuát.
Az gyorsan nem tud forogni, de halk. De amíg ez a kis Alphacool nem forog gyorsan, addig ez is halk, és még több levegőt is visz mint a Noctua, ráadásul dupla golyóscsapágyon fut. Most akkor melyik a jobb?
Amúgy a kis Alphacool innen van: [link] Igaz hogy jó drága volt de nem bántam meg, ezen érződik hogy 0-24-es üzemre van tervezve.
Ugyanez az effektus volt amikor megvettem nemrég akciósan az NF-A9 pwm-et az alzától 7000 ft-ért.
Az ID-Cooling venti hangosabb (914-XT V2 gyári ventije), de csak akkor ha 2500-al forog.
A Nocuta ugye csak 2000 max. De kevesebb levegőt is visz a Noctua, ráadásul gatya statikus nyomással, meg szétfele fúj, az ID-Cooling meg előre.
Csak azért nem bántam meg a vásárlást, mert így az erősebb ID-Cooling ventik átkerültek az intelre(2db egyforma van push-pull, egyik kéken világít), az AMD-nek meg elég a noctua is.
Kis ventiből nem veszek több barnát, mert kicsit csalódtam, de házventinek tényleg nagyon király a Noctua.[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
válasz f4lcon #43769 üzenetére
80mm-esnek itt van például ez: [link]
Ha túl gyorsan forog, akkor elé teszel egy előtét ellenállást(1-5 ohm, kiderül hogy megy)
De van Be Quiet is jó áron: [link] Pertier elemnek lehet ez is elég lenne
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz vezeralmos2 #43772 üzenetére
Gondolom nem volt még 40 es noctuád , akkor nem mondanál ilyet ,hogy halkabb egy mezei golyóscsapágy mint a fluid bearing . Mire nem elég az 5000 rpm amit az tud ?
[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
válasz abridabri #43774 üzenetére
Van NF-A4x10, a vidi kari hátulján található hűtőbordát fújja.
Ez a másik fekete is dupla golyóscsapágy, ennek viszont halkan lehet hallani a csapágyát hogy suhog, max 7000rpm, de akkor már van hangja is, meg ez csak 3 pines.
[kép][ Szerkesztve ]
-
kesenyi
tag
válasz vezeralmos2 #43766 üzenetére
Nézz meg egy Sunont. De, minek vacakolni ilyen mérettel?
-
veterán
válasz vezeralmos2 #43775 üzenetére
Ultrasim 10m vastag venti csak dísznek jó ,hallgass meg egy normál [Noctua NF A4x20] at egyszer.
-
addikt
válasz vezeralmos2 #43773 üzenetére
a hűtő alaplapja valahogy szabályozza a fordulatszámot, gondolom a feszültséggel? mindenesetre hiába csak 2 pines, a fordulat változik
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
vezeralmos2
senior tag
válasz kesenyi #43776 üzenetére
Van itthon két Sunon is, egyik 50mm Maglev 3 pines, de sokkal hangosabb, mint ez a 10K Alphacool, ehhez képes a Sunon üvölt, és nem veszi az alacsony fordulatot sem(valszeg ezért üvölt egyébként). Meg ennél inkább a levegő suhogást hallani először, a Sunon viszont nincs jól optimalizálva akkusztikailag, de nem is otthoni környezetbe való.
@#43778f4lcon
Igen, akkor valószínűleg csak a feszültséget szabályozza a hűtőd, hasonlóan mint a PC tápegységek, azokban is általában sima DC szabályzás van(kivéve ami méregdrága).
#43777abridabri
Néztem a vastagabbról videót, az biztos hogy jobb mint a slim.[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
Vásáolt valak imostanában Arcitc P14 ventit?
Sima P14 nem P14PWM.
Érdekelne, hogy ebből is készült e már sokadik revizió.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
hermandani
tag
Sziasztok!
Vettem egy gépet, amiben elöl és hátul zöld ventik vannak.
Cserélném rgb-re őket, 4 tűs molex, 12cm lenne.
Kérdésem, hogy van olyan venti aminek a színét szoftveresen lehet állítani, mint pl gigabyte videokártyánál az aorus rgb progija?
Ha nincsen, jók a legolcsóbb rgb-s ventik is, amit a google kidob?
Ajánlanátok valamit?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Csak ha valakit esetleg érdekel, német amazonról vettem 3 db Thermalright TL- C12CW
ventit, szállítással volt 11000 ft.
Hűtőn eddig egy Wing Boost 2 Plus volt, az cserélődött.
650 körül megy alapon, teljesen néma, a hőfokok terhelés alatt is javultak ezzel(meg alapon is 5-6 fokot), 900 körül van már kis zaj, de az is csak a légáramlás és egyáltalán nem vészes, maga a venti nem morog, zúg, stb, abszolút megéri az árát.
És sorolható is, van rajta csatlakozó.
Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
demmer123
őstag
Mai nap vettem p12 max ventiket 2db-ot. Hogy tudom szabályozn? Fix 1200 rpm megy a legalacsonyabb fordulaton is... Van még mellete 4db arctic rgb p12 azokat simán tudom rpm alapján szabályozni.
-
blp85
aktív tag
válasz konci79 #43783 üzenetére
Köszi!
Én még decemberben rendeltem Thermalright TL-C12C-S X3, ebből is 3*2 darabot, és nekem is az a benyomásom, hogy árához képest egy nagyon jó ventilátor, illetve hozza azt a szintet, mint a korábbi Arctic P12 RGB PWM PST és P14 RGB PWM PST.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
konci79
őstag
C14-et is akartam volna fehérben, de az nincs... De lehet teszek egy próbát a TL-B14-el, az is hasonló.
Elég érzékeny vagyok a hangokra, de ez jó vásár volt, korábban pl. nálam a Noiseblocker is leszerepelt, alig jöttem rá hogy az búg nekem...
Eddig a Be Quiet és ezek váltak be, de kiválóak, főleg ennyiért.Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
blp85
aktív tag
válasz konci79 #43787 üzenetére
Nekem a TR Phantom Spiriten tetszettek meg ezek a ventilátorok, igaz, hogy azok feketék voltak, de több, mint fél év használat után is csendben maradtak. Mivel az előző házamnak garanciális problémái voltak (amit a mai napig nem értek, hogy a festék alatt hogyan indulhat meg a rozsdásodás egy fél éves háznál...), így cserélve lett egy NZXT H7 RGB Flow-ra, aminek az első 3 ventilátora A-RGB, így eladtam az Arctic RGB ventiket és rendeltem ezeket, a minőségére sincs panaszom, illetve a színek is nagyon szépek, amit az A-RGB ad (különbséget nem veszek észre az NZXT és a TR ventilátor színei között, illetve 600-850 RPM közötti tartományban járnak a Fancontroll szerint (a CPU-hoz igazítva).
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Egy elég fura kéréssel fordulok hozzátok.
Most tervezem a számítógépemet és első körben költséget mérek fel.Melyik a leginkább ajánlott 140mm-es ventilátor ház hűtésre? A lényeg, hogy nagy legyen a légszállítás és a lehető leghalkabb legyen PWM-es.
Lehet, hogy túl kevés információt adok meg hozzá, ha kell akkor később pótolni fogom
Köszönöm szépen!
-
Zamma
őstag
válasz smallmer #43792 üzenetére
Nem. Az általad említettek az ár/érték aránynál vannak elmaradva...
Amúgy sajnos ez teljesen komoly!
Mindkettő nevetségesen túl van árazva, a BQ is és a Noctua szintúgy.
Gyakorlatilag fele áron (a Noctuához képest) már lehet hasonló minőséget beszerezni...[ Szerkesztve ]
-
jencsikdani
tag
Sziasztok. Ventilátor vásárlás előtt állok. 3x 140-es ventiket nézek. [link] Jelenleg ő a kiszemelt, 15-20 ezret szeretnék rászánni. Esetleg tudtok ajánlani ami szerintetek ennél jobb vétel lehet ebben az árkategoriában ? Illetve az alaplapomon nincs ARGB-nek slot, Ehhez kellene vennem egy hub-ot ami átalakítja. ( [link] ) Erről esetleg valakinek van valami véleménye ?
Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
spleenszuru
őstag
válasz jencsikdani #43794 üzenetére
A ventik igazából jók házhűtésre. De #43791Zamma hsz-ben van pont a 140-es lista.
Viszont a hub nem jó. Amit linkeltél, az RGB, neked ARGB kell.
3 pines csatlakozókkal, mint pl. ez.Malaka!
-
s.csanyi
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést az alap kérdésemért, de több mint 10 éve nem cseréltem gépet.
Ventilátorok bekötésével szeretnék segítséget kérni. A házban alapból van két db 140-es ARGB ventilátor és én ehhez szeretnék hátra egy 120-asat venni. Illetve a CPU venti melyik csatlakozóra megy, mert több lehetőséget is látok. Ezeknek a bekötése hogyan zajlik?Ház: LIAN LI LANCOOL 205M MESH (2 x 140mm ARGB PWM elöl)
Plusz venti: ASUS TUF GAMING TF120
CPU hűtő: ID-COOLING SE-224-XTS ARGB WHITE
Alaplap: ASROCK B760M-HDV/M.2Az alaplapon lévő csatlakozók (4. oldal):
https://download.asrock.com/Manual/B760M-HDVM.2.pdfEzekhez pluszba kell még valamilyen eszközt venni?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
blp85
aktív tag
válasz s.csanyi #43797 üzenetére
A CPU a CPU_Fan 1-re megy, fölső és a bal csatlakozó, a ház ventiket bármelyik CHA FAN csatlakozóra kötheted. Ha összeköthető a venti, akkor nem, ha nem köthető össze, akkor egy fan hub kell.
-
barry26
csendes tag
Sziasztok, remélem más is várta már, fehér házba jobban fog mutatni mint a sima fekete
-
Malfroy
aktív tag
hello. van egy corsair házam benne 4db corsair ventillátorral. szeretném minnél halkabbra venni a pc-t tehát szabályozni a fan-ok sebességét. melyik program erre a legjobb?
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- 2db Noctua NF-A14 PWM ventilátor 140mm
- Alpenföhn Wing Boost 3 140mm! (2db)
- Eladó Corsair QL120 RGB ventillátorok, illetve Corsair ventillátor vezérlő!
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest