Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fred23

    nagyúr

    válasz Lajmund #186482 üzenetére

    Én is gyakran az életminőség felől közelítem meg az edzésfilozófiát, és egyértelmű, hogy rengeteg ember -köztük én is- hajlamos túltolni a biciklit, vagyis maga szerint is túl nagy lesz az áldozata, ha nem tartja jobban szemmel ezt a kérdést, és arányosítja a várható profitot a vállalható árral.

    Nálam talán az a fő ok, hogy életem 2/3-ában kövér voltam, és számomra tényleg sokat ér egy vékony, kevés testzsírt tartalmazó, de izmos test. Tényleg növeli a jókedvem, és nagyon feldob, ha valami olyat láthatok a tükörben, ami már tetszik. A másik pedig az erő és teljesítmény, ami egy ilyen szebb testhez tartozik; iszonyatos érték, ami ráadásul az évekkel egyre csak nő. Látni néha kondiparkban, futópályán 20%-os testzsír alatti 65+-os embereket. Olyan szeretnék lenni majd én is, nem pedig a járókeretes, elhízott, leépült.

    Dorian: Igen, ugyanakkor az 'egészség' nem ugyanazt takarja mindenkinél. A betegség hiánya nálam még nem egészség például. Kell hozzá egy nagy adag teljesítőképesség is. Például szerintem az a férfi, aki nem tud lefutni 10 km-t, biztosan nem egészséges, és az se, aki nem tud a saját súlyával szériázni. (Évek óta nem nyomtam fekve, úgy mondom. De azért a 95 kiló alá bármikor nyugodtan befeküdnék 75 kilósan.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák