Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz Woodslave #118787 üzenetére

    Biztos, velem van a probléma egyébként, lásd nem tudok egy "tiszta" étrendet tartani huzamosabb ideig (bár a Cutlerbe járó versenyzői réteg is csak 8 hétig képes tartani, csak naturálban 8 hét alatt nem éri el az ember a színpadi szárazságot ha 20 kiló zsírt kell leadnia), de én személy nem nézek ki sehogy ha cikkekre és tanulmányokra alapozom az edzésem.

    Az évek során kitapasztaltam, hogy milyen módszerrel tudok egy olyan formát hozni, amivel elégedett vagyok. A kinézet se szar, tzs% is okés, erőszint is van és mellette az állóképességem is jó. Igazából semmi extra, heti 3 rezisztencia edzés, amiben helyet kapnak összetett és izolációs, súlyzós, gépes és saját súlyos gyakorlatok is. Edzésenként nagy volumen, közepes intenzitás és mellette rengeteg aerob. De ha nem csinálok semmi mást, csak otthon fekvőzök meg húzódzkodok, viszont eljárok heti 4-5-ször futni, akkor is pont ugyanez a helyzet. Sokkal fontosabb nálam az állóképességi munka, mint minden más. Hiába van rajtam 3 kilóval több izom, meg hiába guggolok 40 kilóval többel ha poweresen edzek, egyszerűen a sok aerob/kardió (hívja mindenki ahogy akarja) ami nálam igazán számít. Ez többször bebizonyosodott már számomra és mégis ez az első, amit kiiktatok az edzésemből, ha lazítok. Persze aztán egyből jön is fel a zsír emiatt.

    Én a kardiót jobban szeretem külön napra tenni, súlyzós edzés után általában egy 20 perces intervall is már megerőltető, 5 perc után unom. Külön napon ráhangolódok a hosszú, monoton munkára, azzal nincs baj. De ez megint egyéni dolog lehet. :)

Új hozzászólás Aktív témák