Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KisDoc

    csendes tag

    válasz LanyUs #117921 üzenetére

    Segítségképpen én és leírom a tapasztalataimat. Röviden: jobb, ha tápkieg dologban nem hallgattok orvosokra.
    10 éve van vastagbélgyulladásom, napi 10-15 véres hasmenés. Jelenleg ez egy gyógyíthatatlan autoimmun betegség. Gyógyszerekkel lehetséges a tüneti kezelés, amiknek durva mellékhatásai vannak,emiatt 3 havonta vérképet kell nézetnem.
    Első két évben semmilyen tápkieget nem szedtem, és semmi komolyabb diétát nem tartottam, az orvosok tanácsára... Eredménye: lefogytam, legyengültem, csontritkulásom lett, magas vérnyomás/pulzus, salakanyag a vesékben ezért 3x vesegörcs, és még sorolhatnám. A vérképem szar volt.
    Ezután a gonosz tápkiegekhez nyúltam.
    Elmúlt 7-8 éveben napi szinten ez megy a szilárd étkezésen felül:
    - Mega dózisú vitamin pakk + 2-6g c vitamin + ca/mg + k2, 5000NE D3, izületvédő...
    - 3*30g tejsavó
    - 3*5g glutamin
    - 5-10g kreatin
    - edzés előtt bedurrantó +AAKG, Beta-alanine, és társai
    - edzés közben BCAA
    Jelenleg a vérképem szinte tökéletes. A csontritkulásom évek óta nem romlott. 15kg izmot magamra pakoltam. Van energiám. A betegség ugyanúgy fennáll, de a tápkiegeknek köszönhetően tudom kompenzálni a felszívódási a zavart. El sem akarják hinni, hogy ilyen durva betegség mellett így nézek ki, és még a vérképem jó. Vesekőnek, görcsnek nyoma sincs (pedig a gyilkos C vitamin). Ha csak az orvosokra hallgattam volna már lehet a süllyesztőben lennék.
    Órák hosszáig részletezhetném a dolgokat, de lényeg röviden annyi, hogy folyamatos orvosi kontroll mellett bizonyíthatom, hogy a tápkieg nem káros, még gyógyszerszedés (Medrol, Imuran, Salofalk..) mellett sem, amik megterhelik a májat a vesét és az egész szervezetet.
    Most megyek edzeni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák