Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dryman

    aktív tag

    válasz PociAti #36027 üzenetére

    Pedig ez az egész nem ilyen bonyolult :) ....elhangzik egy varázsszó, ez pedig a Bridge üzemmód beállítása.
    A digis eszközről nem tudjuk hogy gigabites UTP-t vagy üveget kap a szolgáltató felől...igaz nincs a lépcsőházba elosztó kütyü...emiatt nagy valószínűséggel üvegszál a bejövő szolgáltatói hozzáférés, amin rajta lóg a digi üvegszálas eszköze, ami egy wifi router is egyszerre. Ez van beállítva Bridge üzemmódra, amihez beállította a digi-s szakember a tulajdonos saját routerét.
    Ezért mondtam hogy a bridge üzemmód az ami alapvetően kerülendő!
    A szolgáltatói router SSID-ja le van tiltva, ennek wifi szórását a tulaj routere fixen beállítva veszi, majd ez a router egy saját SSID-val hozza létre a lakás wifi-s ellátását.
    A két router közötti bridge funkció minősége határozza meg a saját router által létrehozott Wifi felhő minőségét.
    Bridge funkció: veszem a wifi-jelet egy wifi eszköztől, majd azt ismétlőként kisugárzom...erre mondják azt, hogy a kisugárzott jel a max vételi jel felére esik, mert az antennák folyamatosan kapcsolgatnak.
    Valószínű hogy emberünk a saját wifi routerét hordozza körbe a lakásban, bedugva azt a különböző helyiségekben, de a jel nem javul, hanem csak tovább romlik.
    Alapvetően a két router kommunikációja a zavart, amire még a saját router wifi-s képessége is rátesz egy lapáttal.
    A bridge funkciót kellene száműzni, mondjuk azzal hogy egy utp kábellel kapcsoljuk össze a digi eszközét a saját routerünkkel, ennek megfelelően a Wan-t dinamikus IP-re beállítva, mert ez esetben a digi eszköze már azonosít a hálózatban és nem kell PPPoe.
    A saját routerben beállítani a wifit, kicsit elhúzva a csatornaszámot a szomszéd wifitől, és ennyi. Ez semmilyen költséggel nem jár, csak a saját routerig biztosítani kell egy UTP kábelt.
    Ha pedig a "kisdoboztól" nem lehetséges a kábelezés akkor marad a kompromisszumos gagyi megoldás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák