- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
t1
addikt
Itt több rétegű a probléma. Sajnos az E-Crafter elektromos léte miatt alapból nehezebb mint a gázolajos testvére és azz akksipakk elég közel van az első tengelyhez + ott van egyből a nyomaték ha menni / elindulni kell és ezt nem szereti a jelenlegi szett, illetve az sem tesz jót neki, hogy sokszor kell vele kimenni, murvás úton. Holnap csatolok képet róla.
-
tasiadam
veterán
Mondanam, hogy irnek egy adatbanyasz scriptet, ahol ADAC es a tobbi tesztbol kiszedem melyik minta a jo, de mindig eszemes jut, hogy hiaba 4 evig top1 gumi, akkor lehet, hogy az 5.evben kijon 4 gyartorol 4 jobb, gumi, akkor maris top5 lesz. Igy 1.2es atlag helyezes jon ki. Vagy ha mondtok 1 szurot, megirom unalmamban
[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
-
sfefe
addikt
Sziasztok
Lesznek még téli tesztek vagy ezekből kellene válogatni?
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
BaLee
addikt
Csináltam én is egy képet a pont 4 éves Nexenről. Km túl sok biztos nem ment bele (évi max 5000) meg elég koszos is a gumi, viszont télen nyáron kint áll a parkolóban a napon.
Ehhez képest szerintem teljesen jó állapotban van. Amúgy érzésre is teljesen jó.
Majd egy nagyobb eső után is csinálok róla képet, nem volt nálam rongy, hogy áttöröljem kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
205/55 R17 meretben keresek Picassora(szoval nem versenyauto, nem kell HP gumi) 4evszakos gumit.
Atlag 20e fut kb az auto. Erdemes egyaltalan 4evszakos erre a futasra? (A tokom tele van a cserelgetessel es nalunk takaritva vannak az utak)
Nagyon fontos a csendesseg. Ezek alpajan neztem a kovetkezoket (ez kb a preferencia is):- Kleber Quadraxer 2 114,- euro
- Pirelli Cinturato All Season SF2 138,-euro
- Goodyear Vector 4 Season gen2 133,-euro
- Goodyear Vector 4 Season gen3 135,-euro
- Hankook Kinergy 4S H740 121,-euroMelyiket vegyuk?
-
den89
tag
Nem vagyok szakértő vagy ilyesmi. De évi 20 ezerre nem vennék 4 évszakost. Azt írják neten és itt fórumon azt olvastam, hogy kb 40-50 ezer km, amit elmegy egy 4 évszakos gumi. Magyarán kb 2 év után cserélned kellene. Alapvetően jó dolognak tartom, én is most veszek a feleségem autójára 4 évszakost (pont az általad is említett Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 típust), de ő évi 6-8 ezer km-nél nem megy többet, és nélkülözni tudjuk az autót az igazán rossz időben. Amúgy a Godyear nem kifejezetten halk 4 évszakos, én a Pirelliről olvastam, hogy elég halk a többihez képest.
[ Szerkesztve ]
-
den89
tag
válasz forceberg #53778 üzenetére
Elhiszem, ez egy pozitív kivétel. De akárkit megkérdezel, vagy neten utánaolvasol, annak ajánlják aki max 10-15 ezret megy évente, és ez a 40-50 ezer km az átlag amit bírnak. Nyilván az ajánlás és az átlag egy dolog, természetesen mindenki maga dönti el, hogy neki megéri-e.
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
Most kompletten kellene vennem gumikat es felniket is ha kulon szettet szeretnek telre.
Jovore pedig 2 nyari is cseres.
Szoval ha 2evente ledobom akkor is jobban jovok ki a kovetkezo 6 evben.
Koszi az infokat a GYrol es Pirellirol (akkor ez egyezik a cimkekkel, ill. megadott ertekekkel 71 vs 68dB) -
forceberg
veterán
3 évet el fog bírni, de mindenképp ősszell kell venni, mert akkor a 3. nyár után cseréled. A 3. nyárnak meg neki lehet futni pl. 4-4,5mm-es mintázattal.
Csak megjegyzem, én is így terveztem, de a vártnál nálam sokkal jobban bírja a Nexen.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
den89
tag
válasz forceberg #53783 üzenetére
Mondjuk nekem általában a nyári-téli gumi is csere 50, max 60 ezer km után (és márkásakat szoktam venni). De nem is feltétlenül várom meg, hogy 2 mm-re kopjon nyári, vagy 4 mm-nél kisebbre a téli.
Szóval sokváltozós dolog ez. Mérget azért ne vegyél rá, hogy neki is kibír annyit, mint neked. Na meg hát nem mindegy, hogy télre kopik le a 4 mm-re, vagy nyárra, ahogy írtad is. Télnek nem biztos, hogy mindenki nekivágna 4 mm-es 4 évszakossal. Többség nem biztos, hogy addig használja a gumikat, mint te a Nexent.
Na meg azért évente egyszer a 4 évszakost sem árt elvinni centíroztatni, vagy legalább átcserélni az elsőket-hátsókat (igaz, az otthon megoldható).[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Viszont 4-5 évesen a mai gumikat már érdemes cserélni, akár az 1 évszakost is, tehát ha 4 évig működik a 4 évszakos, akkor megérheti. Nekem megéri.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kelly416
veterán
válasz yodamester10 #53773 üzenetére
Nincs jobb hely, mint a padlás? Nem kötekedni akarok, de felvinni abba a konstans melegbe a téli gumit nem túl jó ötlet szerintem. Télen a nyári jó helyen van ott is, de én nyáron nem tartanék ott gumit. Ha jobb nincs, a kert sarkában árnyékban, de ott is hűvösebb van mint a padláson.
-
forceberg
veterán
Én így csinálom, csak azért sűrűbben cserélgetem.
Ami elől volt, ha nem ráz a csere előtt és a frissen előre rakott sem ráz, akkor jónak vélem, így nem költök feleslegesen.
Tavaly nyáron mikor már úgyis cserélni akartam volna, elkezdett rázni bizonyos tartományban, akkor elmentem velük, a centrír után jó lett. Idén nem kellett.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
BaLee
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Háztartási gépek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elektromos cigaretta 🔞
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest