Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jherc

    csendes tag

    Sziasztok!

    Gépvásárlás előtt állunk, de nem igazán tudjuk, hogy mit érdemes venni és mi a kerülendő.

    Kb. 20 éve játszottam - úgyhogy az akkori infóim már nem relevánsak :-D -, de most úgy gondoltuk, hogy olyan gépet vennénk, amin játszani is lehet (egy ideje vissza-vissza tér a gondolat).

    Nem csúcskategóriát nézünk, mert azt úgysem használnánk ki, inkább valami középkategóriában - vagy ahogy az árakat elnéztem, a középkategória aljában - gondolkodunk.

    Nem tudjuk mit fogunk majd játszani, de úgy gondolkodunk, hogy inkább legyen némi tartalék a gépben, ha esetleg később szükség lenne rá.

    Igazság szerint egyáltalán nem vagyunk képben a mai játékokkal, de néhány dolog, ami felmerült példaként:
    ETS2, valamilyen repülő/repülés szimulátor, építős (épület, akármi), város/civilizáció építős, autós, repülős, űr szimulátor, és ki tudja még, hogy mi jön szembe, de nem hajtunk a csúcsra (legújabb, legjobb, legszebb...) játékok tekintetében.

    Az jó lenne, hogy ne low grafikán menjenek a dolgok, mert annak már nem olyan az élvezeti értéke. Ha nem is ultra, de valami high közeli dolog már talán elfogadható lenne ( :-D ).

    Nem tudom, hogy melyik márka melyik szériája, típusa, akármi az ajánlott és melyik a kerülendő. Melyik milyen építési minőség, mennyire megbízható, melyiknél jellemző az elhullás garancia időben, vagy pláne nem sokkal garancia lejárta után...

    Több évre terveznénk és nem esne jól, ha egy több százezres gép gari után röviddel letérdelne... Persze tudom, erre senki nem tud mondani semmit, ezért inkább tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
    Biztos vannak itt olyanok, akiknek több gép megfordul a keze között és van némi rálátása a felhozatalra.

    Új gépet néznénk, nem használtat és lehetőleg újabb szériákat, nem 2-3 évvel ezelőtti procikat, stb.

    - Asus TUF? ROG? ...?
    - Levono Legion? Ideapad? ...?
    - HP ...?
    - ??

    Pl. ASUS TUF Gaming A15 (2023) mennyire ajánlott, vagy mennyire kerülendő?
    (Kb. AMD Ryzen 9 7940HS / 16 GB / 512-1000 GB / Nvidia GeForce RTX 4060 8 GB / 15.6" 1920 x 1080 144 Hz)

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák