Új hozzászólás Aktív témák
-
lostprophet
aktív tag
Sziasztok!
400.000 Ft körül keresnék valami laptopot 16GB memóriával, legalább 3050Ti-vel felszerelt gépet, 512-1TB SSD-vel, fullHD-s képernyővel.
Mit tudnátok esetleg ajánlani ár/érték arányban?[ http://lostprophet.hu ] Játék és számítógépes programfordításaim oldala
-
echterion
nagyúr
válasz lostprophet #76103 üzenetére
Itthoni boltokból kb. ezek vannak sztem:
Dell G15 G5511 - bár ennek a kijelzője nem túl acélos, a másik kettőé jobb
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
érdekes lesz látni melyik gyártó milyen hűtési megoldást fog kidolgozni az új 40xx széria mellé.
Mivel a titánium mellé és az új generácios procik mellé semmi változás nem történt ezen a téren ti mit tippeltek hogy fognak alakulni ezek a paraméterek?Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Brandynew
őstag
válasz 22balu #76106 üzenetére
Nem csak 5 ezerrel lett volna több. A 5600-asban csak 256 GB SSD volt, nekem minimum 512 GB-os kellett.
Amúgy én ezt a jobb processzort nem érzem, ugyanolyan ez a i5 10200H, mint a i5-6300HQ-m volt, kétlem, hogy számomra bármi is érezhető lenne az AMD 5600H-val
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Brandynew #76086 üzenetére
Gratulálok hozzá! Nekem is ilyenem van.
Nagyon jól összerakott gép, a kijelzőjétől eltekintve nem lehet belekötni a minőségébe. Viszont a kijelzője... Na, az valami gyalázat Azt tényleg szoknia kell a szemnek
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Brandynew #76109 üzenetére
Igen mértem, van egy Xrite i1 Display Pro-m, hogy egy klasszikust idézzek a topicból: " nem csak ugy fingom a szavakat a levegobe " (by: 2018)
Egy fontos dolgot elfelejtettem megkérdezni; hogy hány Hz-es a kijelzője a gépednek? Mert két kijelzővel van szerelve: a 120Hz-es a gyalázat 250 nit fényerővel és valami 60%-os adobe-vel, míg a 165Hz-es klasszisokkal jobb. Nekem az AMD-s low-budget konfigban a 120Hz-es val és hidd el nem csak látszatra gáz, hanem elsőre az Xrite sem hitte el a saját szemének, hogy IPS
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz motifator #76110 üzenetére
Így igaz, de nem azzal mérem össze. Ezért is vettem az Xrite-ot, mert az OLED-tól hamar "elkalibrálódik" az ember szeme.
Egyébként itt egymás mellett a két gép: (az OLED 45%-on az IPS 100%-on)
ha nincsen viszonyítási alap, akkor teljesen vállalható a kis Dell-é is, de azért grafikai munkára nem ajánlanám.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
2018
senior tag
válasz Darth_Revan #76065 üzenetére
Megvártam hogy elvigyék az összeset hogy ne tudjak rendelni. Mindhack level 10 000
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz KillHates #76112 üzenetére
Hát figyelj, én akárhány kijelzőt nézek, nekem mind teljesen ugyanolyan. Szerintem nagyon "vájtszeműnek" (van ilyen szó?) kell lenni, hogy valaki két képernyő között bármilyen különbséget is észrevegyen. Itt van előttem egy másik Dell laptop meg egy asztali monitor is, és a hármat teljesen ugyanolyannak látom.
-
vakablak93
őstag
válasz Brandynew #76116 üzenetére
Mert a HDR-t nagyon sokszor egy felcsavart kontraszt effektel implementálják ami egy óriási átb@szás, annak fényében hogy ehhez lényegében semmi köze.
Az Oled nagyon klassz tud lenni ha jó is, de van bőven gagyi is, amitől jobb egy minőségi VA vagy nano IPS, egy gyengébbnél van hogy a feketéken kívül észre se venni a külömbséget, aminek nem sok értelme van hisz feketét ott látsz ahol nincs tartalom
A másik hogy sokszor aki azt mondja látja a külömbséget az mindenféle béna, gyári, agyoncsavart, túlkontrasztozott képhez méri, amit ha belősz hogy jó is legyen és ne égessen a túlzott kontraszt lyukat a retinádba, akkor már más a helyzet erősen. Ekkor már valóban kevésbé látszik a külömbség.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Brandynew #76114 üzenetére
Nekem van itthon régről egy teljesen működő Vaio PCG-8111M laptopom régi CCFL(lcd) technológiás megvilágítással. Gyenge fényerő, de a színei valami álom.
A neten meg sem találom már ezt a laptopot.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
nagyúr
válasz Brandynew #76114 üzenetére
Ámen! Teljesen szubjektív dolog a látás mindenkinél; van aki a mozgásra érzékeny, van aki a kontrasztot látja meg hamar, vagy aki sokkal több színt lát mint mások. Mindenre van kismillió teszt. Nekem baromi rossz a szemem távolra, de a legtöbb mikroelektronikai eszközt szabad szemmel szerelem. Viszont a színeket nagyon jól látom, én elég hamar meglátom a kijelzők közötti különbségeket is. Ezért van OLED-es gépem, mert RGB backlight-os monitorom, amit fél méterről bújok. Te abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy nem izgat fel az ilyesmi téged.
De gyanítom, hogy a te gépedet a jobbik kijelzővel szerelték, mert az már teljesen normális képet ad.ps. "vájtszemű" ez nagyon jó
-
törölt tag
XMG Neo 15 (E22) / Eluktronics MECH-15 G3 review (2022)
Vízhűtés nélkül a 93-96-98 fokos max CPU hőmérséklet játékok alatt, hát véleményes Ráadásul ez csak a 3070Ti verzió és elvileg meg van kenve fémmel a CPU..
[ Szerkesztve ]
-
-
2018
senior tag
válasz Speedy007 #76121 üzenetére
Ez csak valami ironia akarna lenni gondolom. Meg lehet eroszakolni a technikat csak nem biztos hogy celravezeto. A gond meg mindig az inkompatibilitas szokott lenni hiaba no, egy noti nem lesz asztali gep. Nem eszik meg akarmit. Mar a sok eves nem uefi-s asztali alaplap sem feltetlenul tud egyuttmukodni a legujabb vga kartyakkal , van ra pelda hogy nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
Flaxon
újonc
sziasztok milyen gamer laptopot ajánlanátok ?
-
MaxxDamage
félisten
válasz Flaxon #76130 üzenetére
Szia!
Ezt kérlek töltsd ki
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
vakablak93
őstag
válasz Flaxon #76130 üzenetére
Ennél lehetnél kicsit konkrétabb.
Milyen felbontáson, sebességgel illetve milyen részletességgel szeretnél játszani, valamint mivel pontosan ?
Ha ezeket definiálod utána még kell egy anyagi keret is hogy mennyit tudsz rászánni, ezek után már tudnánk valamit ajánlani, de enélkül kicsit nehézSzerk: látom közben Max megelőzött
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz #12694016 #76126 üzenetére
Muszály lesz javítani a hűtésen a gyártoknak, mivel ez a hőfok már nagyon meleg és ide már kevés a réz vezeték a ventihez. Ez mellett a következőnek érkező gpu és cpu modelek még több energiát igényelnek következtetés még több hőt kell elvezetni.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
addikt
KÍvéve ha a termék hibás! Be tudod bizonyítani az ellenkezőjét? Sok az okoskodás!
Szerintem pont az van hogy az mxm adapterem érzékeli a memória hibát és nem engedi feljönni, holott valszeg nem teljes meghibásodásról van szó csak részleges mivel 50% működést biztosítani tudna...(linux teszt)...és a mesternél lévő az ott tesztelt 2080-as is hibás volt egy szempontból, azt sem engedte használni. A téma még nyitott mivel szakember még nem tette le a voksát. Megvárom ha egy hónap akkor annyi.
Olvass utána külföldi fórumokon hány embernél van hasonló eset.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
nagyúr
A 2080S amit belepróbàltunk feltehetően akkor már rossz volt, mert pár nap múlva besz@rt. Ha eljössz, most van nálam egy teljesen új 3070Ti, az tökéletes. Tudom, hogy eg nap masszív szopás az oda-vissza út, de lehet, hogy pontot tudnánk tenni ennek a végére.
-
Frozen
addikt
jól mondod ,egy noti soha nem arról volt híres hogy upgradelgetik ,még ha jó drága is akkor sem feltétlen garantált az upgrade.
tudok rá példát volt egy dell laptopom cserélhetú proci cserélhető wlan a probléma az,hogy 1 generációig tudtál upgradelni a cpu ból utána már nem müködött. A wlan kártya akármit rakhatál bele 100mbitnél volt a vége mivel az alaplapi csatlakozó ennyit bírt...
Olyan notit kell venni amit az ember kicserél 3-4 év múlva és nem azokat a lehetöségeket keresi ,hogy lehet tuningolni upgradelni... Mert valszeg sehogy és mindenféle akadályba fog ütközni az ember ezen felül igen költséges is lesz a mutatvány. Ez kb olyan mint tavaly mikor 960 euro volt egy 3060 as gpuval szerelt 15 ös laptop....Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
addikt
válasz KillHates #76140 üzenetére
Most nincs időm annyi munkám van. (Most is gyakorolok és időnként rápillantok a topikra)
Hát jelenleg mani sem nagyon van elment erre a sz@rra, hiába lenne jó az most felejtős. Bukni sem szeretnék. Amennyiben kiderül hogy jó a vga abban a pillanatban megy hírdetésbe és ha megveszik csak akkor tudok/tudnék más vga után nézni, a hitel most nem játszik.
Valamelyik nap itt helyben tocsics16 leteszteli nekem, megígérte, csak tudjak hozzá elmenni, legyen rá időm. Reméltem ezt a hétvégét, de neki nem volt jó, előtte meg beteg volt.
Addig elvagyok a régi felállással.Amúgy mind a két gép fel van most állítva, az egyikkben az asztali hűtős P5200, a másikra meg asztali vga belőve. Próbálgattam, de hiába. 1 pillanatkép.
Ha a Stalker is így fog futni akkor még a régi kártya is menő nekem.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
törölt tag
Olvastam a topikban 99%-ozásról, az lenne a kérdésem, hogy ez mennyiben más, mintha így kapcsolnám ki a turbo boost-ot? Melyiket érdemesebb használni?
Ryzen 7-es Legion 5, ha számít valamit...Másik kérdés, hogy a ventiket hogyan kéne tisztán tartani? Kiszedni csak a heatsink-kel együtt lehet, ezt azért nem játszanám el évi több alkalommal. Ha sűrített levegővel belefújok, akkor nem csak kifelé jön a piszok, hanem az alaplapra is kerül egy csomó, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz #96241664 #76143 üzenetére
Takarítani mindig ki kell szedni mivel a műanyagra rárakodik egy bizonyos réteg amit a spray és kompi nem fog levinni. Fújogathatod ,de attól ez a réteg egy idő után rárarakodik és mindig csak vastagabb lesz ,hogy értsd mindig előbb fog koszolódni.
99% nem probáltam én ezt egy hülyeségnek tartom ,ettől függetlenül működhet,de kb mintha van egy autó és lekorlátoznád.....Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
aktív tag
Ki jutott még legion 7 hez?
Csak mert én nagyon élvezem a váltást az 5 pro-ról, még azonos hardverrel is, FPS ben egy jó 15-20 fps javulást tapasztalok, bár ez lehet a jó ramok + friss win miatt van.Várom mások tapasztalatát is
[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
nekem a 99% nem ért semmit cod mw alatt. ezt kipróbálva a max proci leesett 91 fokról 70re. kösz
a venti nehéz kérdés. vagy elporosodik és nem megy át a levegő vagy befújod a csapágyba a port. egyik se jó. ecset utána sűrített levegő de óvatosan. szvsz ha rendszeresen ki van fújva nem lehet baj.
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
Speedy007
őstag
válasz Xerath404 #76145 üzenetére
Milyen ramok vannak benne? Egy oldalas vagy két oldalas? Mert olvastam itt két féle állítást is az egyik azt mondta hogy két oldalas memóriák jutottak már a Legion 7-be a másik meg hogy neki meg egy oldalas memóriával szerelt verzió jutott..Mert ha egy oldalas akkor viszem át a Legion 5-ből a két oldalast Kingston-t. A gyári SSD milyen nem érdems babrálni vagy jó helyette a 970 evo is?Ja igen van benne tobii eye vagy nincsen mert korábban olvastam gago1975 írását hogy nem mindegyik Legion 7 kapta meg ezt a funkciót bár én jövő héten kedden-szerdán kapom meg addig át nyálaztam a kézi könyvét meg a drivereit de nem találtam róla utalást hogy lenne ilyesmi is benne..
-
fordjee
aktív tag
Én úgy tudtam, hogy ezt a megoldást lehet az amd-s gépeknél használni, ott nem lehetett a másik módszert. Ugyanaz egyébként a lényege.
Szerintem van értelme, hogy egy hasonlattal éljek, olyan, mintha az 5 ajtós autókat csak 200Le-s motorral lehetne megvenni, amik 10 litert fogyasztanak. De van rá mód, hogy csak 100Le-s legyen, 5 literes fogyasztással, így sokan ezzel használják, nincs szükségük ekkora teljesítményre, de kell az 5 ajtófordjee
-
törölt tag
Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- BESZÁMÍTÁS! HP ProBook 650 G5 15 notebook - i7 8565U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 540X 2GB GDDR5
- APPLE MacBook Air 2024 M3 13,6 asztroszürke 8GB/256GB
- 91 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (DOBOZOS, csak 1db)
- 89 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (DOBOZOS, 2DB)
- Dell latitude 3510 10.gen i5
- Full HD Dell Latitude 5570 i5-6300 laptop 4 GB RAM 128 GB SSD 3 órás akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest