Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • daeyvd44

    tag

    Sziasztok,

    A mai napon vettem egy Lenovo Legion Y540 15IHR-PG0 laptopot i5-9300H, GTX 1660Ti, 256GB M.2 SSD és 8GB Ram felszereltséggel. Ezen kívül tettem még bele egy 1TB Samsung 860 EVO SSD-t, mint második partíció a dolgoknak és a game-eknek, valamint egy 8GB Kingston Ram-ot is.

    Felraktam a Windows-t, feltelepítettem a programokat stb és elkezdtem tesztelni néhány játékkal. Az első tapasztalatom eléggé furcsa, mert a CPU hőfoka egészen 95°C-ig ment kb 4Ghz-es órajel mellett Ez normális? Úgy értem, az ennyire magas hőmérséklet?

    Aztán leszedtem az Intel XTU szoftverét és beállítottam a "Core Voltage Offset"-et -0,100-ra, amivel sikerül egy kicsit lehűteni. Most kb olyan 85-90°C között van játék közben.
    De a legfurább rész számomra az, hogy a CPU szinte mindig 4Ghz körül pörög esetleg ugrál 3,2-3,9 között de inkább 3,5-3,9-et mondanék egy olyan 50-60°C-os hőmérséklet mellett miközben a gép idle állapotban van (nem csinálok semmit a laptoppal) vagy ha csak szimplán böngészek a neten. Ezek az adatok még bőven az XTU használat előtt voltak. Szóval ez normális, hogy a CPU órajele állandóan ennyire a csúcshoz közeli legyen amikor simán desktop módban van? Jó pár szoftverrel megnéztem (CPU-Z, HWInfo, Intel XTU) hasonló 3,5-3,9Ghz közötti eredményeket kapva.

    Elképzelhető, hogy ez valamilyen hadveres probléma lesz vagy teljesen normális minden?

    Köszönöm szépen előre is a segítséget mindenkitől.

Új hozzászólás Aktív témák