- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Apple asztali gépek
- Analóg fényképezés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
GabN73
addikt
Telón használom, igaz, én az olaszt tanultam vele.
-
Dr. Mózes
aktív tag
Felvettelek defranco és rwultra. Az én felhasználónevem Sajtospogi.
-
rwu
tag
Felvettelek
rwultraS22U*hondacivic*
-
C4mp3r
addikt
egy spanyol baratom mutatta egy hete kb, eleg jo cucc, eddig nem nagyon merultem bele, de azert elkezdtem a beginner spanyolt. btw, ha benne vagy a nyelvtanulasban, tudom ajanlani meg a sharedtalkot, a lenyege, hogy anyanyelvi beszelokkel tudsz csetelni, levelezni, illetve at the same time ok is tanulhatnak toled, bar tapasztalatom szerint eleg kevesen erdeklodnek a magyar nyelv irant, csak par amerikai es egy gorog no volt, akiknek tudtam segiteni, inkabb angolul tanitom, aki erdeklodik.
[ Szerkesztve ]
-
EczkE
veterán
Este rákukkantok, jól jönne a nyelvtanulás költözés előtt.
Asszem mindenféleképpen!
-
lapa
veterán
de csak az a része hoax, hogy űrállomásra költöttem. a $$$ rész igaz, nagy általánosságban pedig azért, mert angolul (valamennyire) majdnem mindenki tud, és ebből a "majdnem" a fontos, mert ugyanez van németeknél is. szóval megérteted magad angolul, de anyanyelvén beszélni egy némettel az priceless. és ennek kapcsán földrajzi atlasz elővesz, ausztria-németo-svájc területét összead és összehasonlít azon angol anyanyelvű európai országokkal, ahová pár év múlva még beengednek magyarokat. jaj, nullával osztottam.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Nektek menti amúgy a pontokat? Nekem nem ad sem pontot, sem nem nyitja meg a következő leckéket, alapok1 lecke1-nél nem enged tovább menni.
Másnak is van ilyen bug?
-
DeFranco
nagyúr
Ja, és ne csak velem haverkodjatok, hanem aki gondolja, írja be ide nyugodtan a felhasználónevét, és körbejelölhetitek egymást...
Igény esetén ha valaki kifejezetten jelzi be is írom este a bejegyzésbe a nevét.
-
DeFranco
nagyúr
Abszolút egyetértek, egy fiatalabb alteregóm TV-ből tanult meg középfokon németül, ennek örömére ki is tiltottak az iskola összes németórájáról
izé tiltották
#32: nem hiszek ebben a nagy megfigyelésesdiben, de majd ha fel akarom izgatni a fennálló rendet, akkor azt jelszavas zip-ben teszem
[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
Sajnos még új feature a magyar nyelv. Kell egy kis idő míg normalizálódik a helyzet.
Amúgy szerintem százszor többet ér egy ilyen oktatóprogram mint valami száraz tankönyv. Örülök, hogy egyre több ilyen bukkan fel.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
DeFranco
nagyúr
válasz sketchifun #20 üzenetére
ha az angol megy, akkor onnan már megy ez is németül, mert tud amúgy németet is tanítani a honlap, csak akkor nem magyarul kérdezi, hogy was bedeutet Ulla hat geburtstag, hanem angolul
zwei Fliegen mit einer Klappe schlagen
-
MODERÁTOR
-
Poultier
tag
Na!
Tavaly írtam nekik e-mailt, hogy nincs magyar, és hogy mennyire segítene a magyaroknak angolul tanulni, erre kaptam a választ, hogy már készül valami és ha szeretnék segíteni csatlakozzak. Idő sajnos nem volt rá, de jó látni, hogy fejlődik a dolog!
-
lapa
veterán
válasz sketchifun #20 üzenetére
ha van valami alapod németből, akkor legszutykabb parabola + beltéri vagy dvb-s(2) tuner, és lön köbö 15 német csatorna minőségi mindenféle műsorral. ha szerény az alap, akkor persze nem könnyű az első pár hét, de ha tényleg akarod és valamennyi szókincs már van, akkor biztos megtalálod a téged érdeklő műsorokat. meg sok film megy, amit már láttál, és tudod nagyjából mi történik. persze ingyen van, nem előfizetéses. astra 19.2, pár csatorna már eleve hd...
kis agymunka, de utána $$$ minden egyes óra, amit német nyelvű adó előtt töltesz. nekem elhiheted, saját űrállomást vettem magamnak a (suli mellett) tévéből szerzett némettudásból.
[ Szerkesztve ]
-
sketchifun
senior tag
Engem is érdekelne. 9 éve tanulok németül, idén érettségiznem is kellene a nyelvből. De megmondom őszintén, halvány lila fingom nincs a nyelvhez, elég béna tanáraim voltak. Sose tudták megértetni velem.
Szerintem egy 6.-os diák, aki értelmes tanárral tanul 2 éve német nyelvet, jobban tud németül.
Az angolom viszont egész vállalható, soha életemben nem tanultam angolul, és barátnőm szerint(felsőfokú nyelvvizsgája van angolból) meglepően jól beszélem a nyelvet, ha nem látta volna a bizonyítványomat, nem hinné el, hogy nem tanultam soha angolul. Szerinte simán leérettségiznék angolul a jelenlegi tudásommal.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
gghrtz
őstag
Van. Tabletről csinálom én is.
-
Huma
addikt
válasz II.Démonlord #15 üzenetére
Ja. Offline is működik. Csupán a mentést intézi online, ami elenyésző adatforgalommal jár.
Nekem is nagyon bejövős a program.
A supportja is nagyon jó. Ha van valami probléma akkor szinte rögtön válaszolnak az e-mailra. ÉS gyakran patch-elgetik. Látszik hogy foglalkoznak vele.(#16) gghrtz:
Fogalmam sincs. Csak most kezdtem neki én is.(#18) DopeBob:
Nem tudom. Még nem raktam fel. Megvárom míg lekorlátoznak és majd utána letöltöm. Vagy ha találok free wifit.[ Szerkesztve ]
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
Szerintem ez jobb. A nyelvtan magolása csak kevés embernek jön be. Gondolj bele hogy a gyerekek sem tanulnak egy deka nyelvtant sem iskolás korukig mégis majdnem tökéletesen beszélik az anyanyelvüket.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
gghrtz
őstag
Szerintetek mennyire jó a hatásfoka a programnak? Úgy értem, hogy nem gyorsabb, ha tanulom a szavakat magamtól, meg a nyelvtani szabályokat, és gyakorlásnak meg összerakom őket? (Persze van segítségem barátnőm vágja az angolt)
-
kemotox
addikt
Bocsi a dupla posztért.
Kipróbáltam ezt a duolingot. Hát szenzációs. Köszi szépen a posztot/ajánlást, egy embernek már tuti segítettélSzerk: Még beszélgetni is kell vele, hát ez zseniális
[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
Német nyelvhez valami hasonlót tudna valaki ajánlani? Teljesen nulláról szeretnék elkezdeni németül tanulni, egyedül, otthon. Nem 100%-osan egyedül persze, ha kérdésem van van kihez feltenni, de a lényeg, hogy tanfolyamra nem tudok menni, mert se pénzem se időm.
Azt tervezem, hogy valami alap szinten megtanulom a nyelvet, és valami haladó kurzusra jelentkezem majd amikor lesz rá zsé.
Rengeteg könyv+hanganyag van, csak nem tudom melyik lenne a legjobb, persze különbözőek vagyunk és van akinek valamelyik beválik, másnak meg nem. De azért jó lenne pár ajánlat. Ha már nyelvtanulásos témájú a poszt, gondoltam felteszem a kérdést. Köszi.
Ezt a dulingót meg meglesem, remélem tud németül is(Angolul tudok, van nyelvvizsgám, ha ez számít valamit. Hallottam olyanokat, hogy ha már tud angolul az ember, akkor könnyebb a német. Nem látom át ezt a logikát, de remélem tényleg így van)
(Ja és ha már témánál vagyunk, ezt haver mutatta tegnap: SharedTalk. Sima mezei chat, csak direkt arra van kitalálva, hogy nyelveket gyakoroljunk.)
[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
Andoridra találtam egy nagyon jó alkalmazást. Click Angol
És itt a Duolingo androidos verziója. Írtad, hogy van, csak linkelve nem volt.
szerk:
Sajnos operában nekem nem működik a hang.[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
Nem rossz. Csak azt sajnálom, hogy teljes mértékben online. Jobb lenne ha a program java részét le lehetne tölteni a gépre.
-
petipetya
nagyúr
Nem rossz. Igaz, valami kis alap azért kell, hogy nekifusson az ember, mert nincs benne külön tudásbázis.
Ennek ellenére tetszik. Viszont ha már több leckét megcsináltam (konkrétan az alapok 1/2 + kifejezések), akkor az ismeretek felfrissítése is ennyivel több anyagot tartalmaz. Attól félek, hogy emiatt idővel a gyakorlás egyre több ideig fog tartani.
Sokkal jobb lenne, ha az egyes részek elvégzése után (például most jön majd az étel-ital) csak abból lehetne gyakorolni, mert úgy jobban megmaradna a tudás.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
DeFranco
nagyúr
Nyílj hát meg...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- World of Tanks - MMO
- Wuthering Waves
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- További aktív témák...
- P15s Gen2i 27% 15.6" FHD IPS i7-1165G7 T500 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- 3 HÓNAPOT MENT! Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC 12GB
- Thinkpad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe gar
- Gainward GeForce RTX 2060 SUPER Ghost 8GB
- KERESEK - Samsung LC32HG70QQUXEN
- iMac 4K 2017 21,5" 3Ghz i5, 16GB DDR4 RAM 512GB!!! SSD (Micron), Radeon 2GB VGA
- iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue - 100% AKKU
- MSI MAG A850GL PCIE5 WHITE tápegység, 850W, 80 Plus Gold, FULL moduláris GARANCIÁS! CSAK CSERE!
- Xbox series S konzol + 5 kontroller/joy eladó vagy csere JBL hangfalra akár ráfizetéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest