Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz Vertigo18 #55570 üzenetére

    Ezeket a szavakat, hogy kezdő, haladó, stb., azért ennél tágabb tartományban használjuk, aki mondjuk 3 hónapja fut, az attól még kezdő, hogy nem épp ebben a pillanatban kezdte.
    Másrészt ha szigorúan nézed, nem sokkal azután tanultunk meg futni, hogy megtanultunk járni, tehát valamikor 3 éves korunkban vagyunk szigorú értelemben kezdő futók. Ha egy felnőtt ember elkezd futni, akkor már pozitív vagy negatív értelemben van valamilyen múltja, akár az, hogy 20 éve szinte nem mozgott semmit, akár az, hogy korábban sportolgatott, csak az nem konkrétan futás volt.

    Ha valaki csak a tesiórákat nem lógta el, és nem túlsúlyos, de nem sportolt semmit gyerekkorában, kizártnak tartom, hogy 18 éves korában ne tudna 5 km-t folytonosan lefutni, még ha nem is feltétlenül 25 perc alatt. Egy 2-3 hónapos Tomcica kiképzés után pedig a 25 perc biztosan meglenne. Az viszont nem a kezdőséggel függ össze, hogy ha valaki miután kikerül a középiskolából, 10+ évig nulla mozgásos életmódot él. Akkor nem kezdő szintről indul, ha elkezd futni, hanem mínuszból. Persze, azzal egyetértek, hogy az átlag magyar ilyen, sajnos, és nagy respect mindenkinek, aki ebből ki próbál törni.

Új hozzászólás Aktív témák