Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • abéla

    senior tag

    válasz szaki58 #96557 üzenetére

    Furcsa egy választás ez a "kissé" túlárazott iFi Neo Stream (ha jól értelmezem: a zen stream + zen dac signature v2 kombó helyett) annak fényében, hogy korábban említed, miszerint az iFi eddigi BB (analógos/melegebb) hangzása neked nagyon is tetszetős, erre ezt, a tesztek által mindenhol, vállaltan más (világosabb/tisztább/neutrálisabb) hangzásvilággal bíró terméket preferálod, miközben a hasonlóan nem klasszikus ifi BB (és talán ezért, a megjelenést követő pár évben már nem is túl népszerű) karatterrel bíró iFi Neo iDSD -t, igaz streamer nélkül (de hp amp-pal) kb. féláron vesztegették (amikor vetted, kb 1-2 hete).

    És ha már analógos és minőségi hangzás(és a félmillás ár): hát hol és vajon miért maradt ki a Denfrips Ares II (400e) vagy a Musician Draco (350e) (ok, egy Pegasus max használtan) vagy majd féláron(320e) kinált Soekris 1421 vagy a szintén olcsóbb(450e), Schiit Bifrost 2 multibit?
    Nem beszélve a TMP ANT DAC-ról, ami 200-250e-ért multibites/cső/hangzás vonalon szintén elég erős ár/érték képviselő.

    Szóval mi szólt eme iFi doboz mellett?
    (aminek, ha jól látom, sajnos még az usb bementét is lehagyták -csak storage-, gondolom a belső konkurenciát csökkentendő :F ).
    Ok, hogy van stream meg optijavító csodadobozka, de nem látom benne ezt az értéket ennek ellenére sem.

    Félreértések elkerülése végett: én is egy (megtápolt/tuningolt) iFi zen DAC sign V1-et használok, bejön a hangja, de keresvén a minőségibb, de hangzásban hasonló alternatívákat (és a leírásaid szerint Te is hasonló elvek alapján próbáltál fejleszteni), nekem leginkább a fentiekben felsoroltak merültek fel, mint feljebblépési lehetőség.

    Így nem igazán látom, viszont kiváncsivá tett, nálad hogy, mi alapján jött számításba ez a termék?

    [ Szerkesztve ]

    hootka!

Új hozzászólás Aktív témák