Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • p76

    senior tag

    válasz -FreaK- #74322 üzenetére

    "Sokkal jobb példának, amikor a kábelek között tesznek így különbséget.."

    Szerintem az se jó példának, az óriási tévhit hogy nincsen a kábelek között különbség.
    Én is így gondoltam, aztán jól megjártam. Le is írom a történetemet, tanulságként az utókornak meg a kezdő hifistáknak (amilyen én vagyok).

    Vettem egy Jds Labs Atom erősítőt és rádugtam a Marantz PM7005 DAC-jára egy pár száz forintos RCA kábellel, HD6XX fejessel hallgatva és szerintem elég gyengén szólt. Olyan élettelen volt a zene, se íze, se bűze. Az RCA kábelt még Sony hifikhez kaptam 30 évvel ezelőtt.
    Nem értettem a dolgot hogy a teljesen transzparens, jól kimért erősítő hogy szólhat ilyen gyengén. Lusta voltam eladni, néha elővettem, meghallgattam, ejnye de rossz, félreraktam.
    Gyanakodtam hogy lehet a DAC rossz vagy a lejátszó szoftverek? Csak a kábelre nem gyanakodtam, mert mint tudjuk mindegyik vezeti az áramot, szólni meg szólt.
    A napokban azzal szórakoztam hogy az Atom pre-out kimenetét rákötöttem a Loxjie P20 bemenetére vajon hogy szól úgy. Ehhez elővettem egy ugyanolyan régi Sonys RCA kábelt. Aztán eszembe jutott hogy kicseréljem a másik kábellel. És hihetetlen különbség van a 2 kábel között. Végre megszólalt az Atom.
    Csináltam sikeres vakteszteket is, behunyt szemmel kevergetve a 2 kábelt. Az Atomot meg végig bekapcsolva hagytam, hogy ugyanaz legyen a hangerő. Nem lehet kikapcsolni a hangerő tekergetése nélkül.

    Hogy lehet ekkora különbség 2 mezei kábel között? Nyilván rossz az első kábel, de mi rossz rajta?

    Most képzeljétek el ha veszek egy másik DAC-ot és véletlenül egy másik RCA kábellel dugom össze az Atommal. Meg lennék győződve hogy az új DAC mennyivel jobb mint a Marantz.

    Na én kész vagyok, ugrom ki az ablakon mint ribizly videójában.

Új hozzászólás Aktív témák