Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nqmad

    csendes tag

    Ígértem részletesebb beszámolót a Sabaj D4-ről.
    Nos, végre megjött a plusz optikai kábel és a spdif/koax konverter is hozzá, szóval össze tudtam hozni a végleges konfigot.
    Hallgattam koaxon (konverterrel) és optikán is, egy igazán kevés romlást okozott csak a konverter, együtt lehet élni vele.
    A D4 hangja engem végül meggyőzött, egy csöves kimenetű Philips CD-304-el vetettem össze, mivel előtte ezzel zenéltem.
    A D4 nagyon szép, részletező hangja az első ami feltűnik. Hangszerhangok valódiak, nem az a színezős fajta. Nekem inkább analitikus, mint zenei/romantikus jelző jut róla eszembe. A CD kicsit kisebb felbontásúnak tűnik, viszont a mélye dögösebb, élettelibb, zenélősebb, nyilván a csövek segítenek :DD .
    Próbáltam hangfalon és fülessel is (AKG 551), megmondom őszintén a füles erősítőjétől többet vártam, vagy csak az 551-el nem domborított, nemtom, de a "hűha" hatás elmaradt. Korrekt, precíz, inkább világos hangú cucc.
    Amit viszont imádtam/-ok benne, az a választható filterek és hangzásképek. Ezekkel (nyilván nem és-és-föld különbséggel) igen jól személyre (és zenére) szabható a DAC, ez nekem a legnagyobb plusz a cuccban. Tud agresszívabb, dögösebb is lenni így, de hangszeres és finom zenéket is igen szépen elő tud adni megfelelő beállítással. A tér is jelentősen "módosítható" vele.
    A távirányító és a Bluetooth kapcsolat pedig már igazán csak hab a tortán :C
    Ha hozzávesszük, hogy beépített, jó minőségű tápja van, még egy plusz pontot kap.
    Egy gyakorlati problémát azést felhoznék, a kijelző (bár oled, meg kétsoros, meg minden) olyan pici betűkkel operál, hogy csak tényleg közelről olvasható, hangfalas rendszerben használva nem hatékony :(
    Mondjuk, ha egyszer be lett állítva, akkor a hangerő és bemenetválsztáson kívül nagyon nem kell piszkálni :D

Új hozzászólás Aktív témák