Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hm74

    aktív tag

    válasz Krissz80 #46342 üzenetére

    Nem vitatom, ez a helyes irány. Csak amikor a DAC, az erősítő és a fejhallgató is precíz, valamivel egy bele kell vinni egy csipetnyi muzikalitást. :)
    A muzikalitást alatt a dallamos, élő, analógos, sima és meleg tónust értem.

    Főleg azután kezdtem el töprengeni, miután a Sense V1 erősítőmet Szekeresre cseréltem. Jobb lett a hangzás, de veszített a lánc az élményszerűségéből, amit végül kábel cserékkel sikerült visszahoznom.
    A Shure SRH940 fejhallgatóm pedig tabu. Volt mellette DT880 és K702, de én sokkal jobbnak hallottam mindkettőnél. Szerintem technikailag nincs jobb fejes nála 100 alatt. És bizony nem a lágyságáról híres. :)

    Konkrét példa az én esetemben: az AQ Carbon USB kábelt Valhalla Silver USB kábelre cseréltem. Ezzel kicsit bársonyosabb és szellősebb lett a hangzás, főleg az énekhangok lettek kellemesebbek. Nem ment el az addigi egyensúly, de a végeredmény muzikálisabb lett. Azonban itt is hangsúlyozom, a Carbon nem rosszabb a Valhalla kábelnél csak más.
    Egyébként minden vezetékem inkább muzikális, a "cuccok" meg inkább precízek a láncomban. Nekem így lett meg az ideális hang. Lehet ezt fordítva is jól csinálni, ha pl. ha az erősítő vagy a fejes lágy hangú és percíz kábeleket építünk be.

Új hozzászólás Aktív témák