Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    válasz PuMbA #46302 üzenetére

    Azért túlzásba ne essünk :) Oké, hogy a hangminőség szempontjából fontosabb a felvétel és a stúdiómunka, de ezek az oldalak mégegyszer újratömörítik az anyagot és úgy köpik ki. A youtube videók hangja AAC 720p-nél kisebb felbontáson 96-128 kbps közötti bitrátával 720p felett 192kbps, ez AAC-ben már egész jó értéknek számít, MP3-nél még véleményes lehet, de nem valószínű, hogy meg lehetne hallani a kető között a különbséget, mindenesetre szerintem azért választotta a Youtube is az AAC-ben való tárolást/stream-elést, mert az takarékosabb (avagy: adott bitrátába több infó fér)
    Lényeg a lényeg, hogy böngésző plu-in-nel, vagy külső programmal (akár VLC is működhet de vannak e célre desktop progik, pl. Free Youtube Download, persze biztos tele van lyukakkal meg kémprogival de ez kiszűrhető, ebből a szempontból egy ellenőrzött plug-in talán a legjobb az beépül, és az adott videó már tölthető is le) Na a lényeg, hogy magát a stream-elt anyagot (MP4 ha a teljes videó kell a képi anyag miatt is, vagy AAC hang de ez utólag is kioperálható a videóból) kell elkapni, és elmenteni fájlba. Az ilyen oldalak is ezt teszik csk még jól átkódolják mégegyszer. Ami meg nem csak YT-n van fent, és fontos számunkra azt természetesen be kell szerezni rendes minőségben. Bocsánat a terjengősségért, nem csak neked szólt. :)

    (#46315) BigBlackDog: A lehetséges okok és miértek magyarázata már párszor megtalálható e topik hasábjain, elméletileg az ilyen olyan zajok átjutása, elnyomása ezen a szinten már annyira minimálisnak kéne lennie, hogy nem kéne vele foglalkozni, meg a jitterrel ugye, de a lényeg az hogy a kapott hang mégis eltér egy kicsit. Persze olyan kicsit, hogy ez nemnagyon fog hangolni halandó ember rendszerén, tehát ha van XY kábeled, és a rendszerrel amúgy elégedett vagy akkor hiába van egy jobb kábel, nem fogja az egekig repíteni a rendszered. Ha a fő komponensekkel megvagy, és úgymond hártadőlhetsz jó időre, mert megvan a dac, erősítő, hangsugárzó, akkor lehet érdemes már ezzel is foglalkozni és ha kipróbáltál fél tucat kábelt, akkor azt mondani az egyikre, hogy ez tetszett a legjobban ez marad. meg persze ésszerű arányokat belőni: 60k-s DAC-hoz nem kell 80k-s kábel, mert 140k-ból olyan DAC-od lehet ami messze jobb (ha ízvilágra is passzol) az előző felállásnál. Szerintem.

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák