Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    Hú, srácok, köszi :R Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok hsz-t gerjeszt a felvetésem :B

    Szóval a lényeg az volna, hogy a DAC-ban levő USB vevő ne a tabletről szívja a tápot, hanem kapjon máshonnan. Az nem olyan nagy gond, ha a tablet nem töltődik közben, mert önmagában vagy 80 óra zenelejátszásra képes, csak ha még áramot is kell adjon USB-n, akkor ez lecsökken olyan 6 órára, ami elég siralmas.
    Nézegettem amúgy több fajta kábelt, van olyan, ami elvileg tölti a forráseszközt (tabletet), miközben az OTG eszközre csatlakozik, és van olyan, aminél az OTG eszköz tud plusz tápot felvenni. A helyzet viszont az, hogy nekem az lenne jó, ha nem csak kiegészítené ez a plusz kábel a tabletről jövő tápot, hanem teljesen kiváltaná, amihez valószínűleg arra az Aquox cuccra lenen szükség, vagy házi barkácsolással hasonlóra, de ilyet itt kint sajnos nem tudok csinálni szerintem.
    Ez a probléma egyik fele.

    A másik fele, ami itt eléggé OFF, hogy az egyetlen lejátszó a jelenlegi állás szerint, ami kiadja a hangot USB-ra, az a már emlegetett USB Audio Player Pro (Poweramp, Neutron, VLC, stb mind nem tudja). Meg is vettem, viszont azóta is folyamatosan neten kell lógatni a tabletet, mert különben rinyál a licenc miatt, és azonnal kilép, amint nincs netkapcsolat. Ez pedig irodában elég necces, mert nincs publikus net, telefonról kell megosszam neki, ami még a telefont is lemeríti pár óra alatt :( Refundot nem tudok már rá kérni, mert persze ez nem derül ki annyi idő alatt, mint amennyit a Play ad a kipróbálásra, hogy rohadnának meg, és nem is azért akarnám vissza a pénzt, mert olyan sokba kerül, hanem inákbb elvből, hogy ha valaki ilyen tapló, és a fizetős felhasználiót szivatja, akkor az ne keressen inkább egy fillért sem...

    Szóval mindezek miatt jelenleg nem igazán kényelmes sajnos a tabletről zenélés, pedig elsőre jó ötletnek tűnt. Viszont mivel gyakorlatilag vadiúj tablet, és másra alig használom, így nem éri meg megtartani (szerencsére a lakótársam pont akar egyet venni, azért át is venné beszerzési áron), szóval különösebb szívfájdalom nélkül meg tudok válni tőle, és szerezni egy DAP-ot, ahol koaxon át nem lenne ilyen gond, és árban nagyjából hasonlóra jön ki a téma. Persze a kezelése nem feltétlenül lesz olyan kényelmes, mint a nagy érintőképernyő, de legalább lesznek hardveres gombok a play/pause funkciókhoz. A TEAC USB részét pedig tudom majd a későbbiekben például otthon a laptopról használni, szóval nem vész teljesen kárba a dolog.

    Egyéb híreinkben: Azt hiszem viszont abszolut Burr-Brown rajongó lettem :B Erre épül a Plenue 1 is, amit imádok, és az UD-301 is, ami még annál is sokkal jobb. Szóval Wolfson és Cirrus monnyonle :))

Új hozzászólás Aktív témák