Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Leonard

    tag

    Sziasztok, egy kis élménybeszámoló
    Megérkezett a HD650, 48 órát járattam a saját HD600-as fejesem mellett szolgáló Presenter2 LM6172-vel szerelt erősítővel. Ez egy kicsit lágyabb, olaszosabb hangzású erősítő, HD600-as sterilebb hangjával csodás, meseszép, el nem cserélném, a 650-vel kicsit magashiányos és a mélyei is enyhén tultengenek.
    Remélem, hogy Bkercso nem fog érte rám megharagudni, de itt az apróban volt egy kihagyhatatlan ajánlat egy Invertory plusz szűrő kombóra, le is csaptam rá, brutál jó vételnek bizonyult minden szempontból.
    Kezdődött ott, hogy ne kefergessünk mindent mindennel, előbb kipróbáltam a saját rendszeremben a szűrőt. Itt leesett az állam, mert az eddig is csodás hangú HD600/P2LM6172-vel olyan csodát tett amihez semmiféle A-B tesztelgetés nem kellett, mintha egy 160-as MP3 tömörített felvételről átváltottam volna FLAC-ra. Már csak azért sem voltak hozzá ilyen elvárásaim mert a társasház ahol lakom egy nyugis hely, nincs sarokcsiszolás, hegesztés meg ilyesmi, ráadásul van egy a debreceni ESB audiotol származó audio lánchoz gyártott szűrős elosztóm 50000 forintos árkategóriában. Na mondhatom, hogy ha a bkercso szűrője még ezután bekötve ilyen változást csinált, akkor ez már elnézést, de szart sem ért. Kb. fele ekkora változást akkor hallottam utoljára hálózattal kapcsolatban amikor a nagy erősítőmhöz megvettem a 70000 forintos Nordost Shiva tápkábelt, de ehhez is hozzá kell tenni, hogy valami elektronika ebben is tuti, hogy van, mert a csatlakozó dugójánál amit a készülékbe kell dugni, van egy öklömnyi akármi.
    A hangban a változást úgy tudnám hétköznapi nyelven jellemezni, hogy kitisztult minden tartomány, mintha előtte pl. a női énekes fejére egy harisnya lett volna húzva, lenti tartományokra is valami maszat/kenés.
    Invertory dinamikusabb, kevésbé lágy mint az említett P2, így ez nem jó párosítás a HD600-val, ezt már korábban Bkercso jóvoltából kipróbálhattam, amit ide is leírtam, de a 650-el más tészta. Először szűrő nélkül, így nem fogott meg, a mélyei dinamikusak voltak ugyan, de kicsit sok volt, ráadásul puffogtak, a magasainál meg szintén volt egy hiány, a női ének/zongora nem szárnyalt, nem tudott kinyílni, nem volt levegős. A szűrőt betéve a csoda megismétlődött, eltűntek a rárakódott puffogós mélyek, a felső tartomány pedig megtelt élettel, itt is lekerült a női fejről a harisnya. Olyan változást képzeljetek mintha a magasakra rákerülne, a mélyekről pedig levevődne úgy kb. 2 Db, csak ez a tisztaságban nyilvánul meg, nem válik sziszegőssé és mélyhiányossá sem.
    Színész/zenész barátom elalélt, a Rómeó és Júlia "Hogy Júliára talála" lemeze úgy szólalt meg ahogy még életemben nem hallottam. Az én nagy rendszeremen figyelni kell azért a szövegre hogy értse is az ember, no hát ezen nem kell és mellette zenél... :)
    Összességében elértük amit akartuk, testesebb és gyorsabb lett a HD650 a szűrős Invertoryval a HD600/P2LM6172-től, viszont ez utóbbi nekem még zeneibb, a szűrő meg még csak rátett egy lapáttal.
    Elnézést, ha kicsit hosszúra és érzelmessé vált ez a kis beszámoló, de nagy az öröm, főleg ha hozzáteszem azt, hogy tulképpen az Invertoryt csak bejáratós erősítőnek szántuk. Tárgyalás alatt van egy Asgard, ha megveri az Invertoryt, akkor öröm csak mégnagyobb... :)
    Bkercsótól kérném a jutalékot!... :))) - gratulálok!!
    Az lenne a kérdésem hozzád Bkercso, hogy nem lehetne ilyen szűrővel csinálni egy elosztót ami ténylegesen szűr is és nem csak van? Örülne neki a médialejátszóm és a televízió jelét átalakító D/A konverter is.

    Segítségeiteket köszönöm!

    Leonard

Új hozzászólás Aktív témák