- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haris1
tag
Lehet, hogy lesz méltó "S6500fd utód" (mármint számomra)? Van végre HD videó sztereó hanggal, vakupapucs, 24-es nagylátó, több közvetlen gomb, gyorsabb sorozat egy kézreálló vázban. Csak a kisebb szenzort és a hatalmas zoomot tudnám feledni, de remélhetőleg fejlődött a hibákat kompenzáló technika...
Ja, a HS10/HS11-re gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
DreiNN
tag
Hmm...igazad van, a "többi utód" közül ő hasonlít külsőleg is a legjobban. DLSR kinézet hozza magával a dolgokat.
Én leginkább a hosszú záridőre való képességet hiányolom, az a 4s kicsit "kevés"
Kíváncsi leszek a tesztképekre ezzel a nagy zoommal...
Attól függetlenül befigyelhetneA PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.
-
Haris1
tag
Hű, ezt még nem is láttam, pedig tavaly áprilisi - és nem tréfa
Mit rejt belül az S6500fd. -
_seth_
veterán
A szűrőmérete ennek a gépnek jól tudom, hogy 58 mm, igaz? Nincs nálam a gép jelenleg...
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Köszi!
Ennek örömére vettem egy ilyen szettet:
Zeikos 58 mm Multi Coated Filter UV, CPL, FL-D
Eddig tetszik
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Thom!
veterán
Jó műszaki és esztétikai állapotban, megkímélt Fuji s6500fd vennék összes tartozékával reális áron!
-
Rol85
csendes tag
Sziasztok!
S9600-hoz szeretnék macro előtetet.Szerintetek a raynox 250-et vagy vannak azok a lencse sorozatból álló macro előtét lencséket vegyem meg.
Minőségben melyik csinál szebb képet? Az utóbbi lényegesen olcsóbb! -
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok van egy ilyen gépem (s8000fd),történt vele hogy kisgyerek kezébe került aki lefényképezte vele a napot.A kérdésem az lenne károsodhatott ilyenkor a gépbe bármi is?Illetve milyen káros hatása van a napfénynek a gépre nézve? Én mintha azt venném észre mintha kicsit rizsásabb képeket csinálna(bár lehet bebeszélem magamnak)
Válaszotokat kösszönömA világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
Haris1
tag
válasz Mz/ts250@300 #4760 üzenetére
Egyfelől szívesen megnyugtatlak, hogy az elektronikai alkatrészeket megfelelő védelemmel látják el a gépekben, tehát csaknem "bolondbiztos". Ennyitől nem szabad tönkremennie semminek.
Másrészt a pixelek elvesztése, meghibásodása természetes folyamat, amit az idő múlásán túl a CCD-t ért hatások is befolyásolnak. Ha tűző napsütésben telibe kapja valaki a Napot, az erős túltöltés/"kvázi égetés" hatására jobban hullik a férgese.Hogy esetedben történt-e hirtelen változás és annak hatása milyen mértékű, lemérhető, ha EXIF alapján régebbi képekhez exponálsz azonos beállításokkal újakat és összeveted őket "pixelpeeper üzemmódban", 100%-os nagyításban.
-
JetiRulez
őstag
Hali!
S2000 tulajoktól kérdezem, hogy gyárilag jár a készülékhez hálózati adapter, illetve HD átjátszókábel? Én használtan vettem és nincs a dobozban, és a neten sem találtam túl sok információt (vagy csak elkerülte a figyelmem).
Válaszotokat előre is köszönöm."Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
_seth_
veterán
válasz JetiRulez #4762 üzenetére
HD kábel nincs hozzá alapból de lehet venni (a tesztelőnek adtak is egyet).
Hálózati adapterről sem ír, hogy lenne hozzá gyárilag.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Vidd el egy digitgép szervízbe vagy valami barkácsboltba ahol kondikat, ellenállásokat, tranyókat árulnak talán ott tudnak segíteni. És pl hasonlít arra az elemre ami a canon powershot 420-ban is van és abban cserélhető.
-
pempellini
senior tag
Hali
Kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni,hiányzik-e a képstabilizátor a Fuji S6500fd-bol.
esetleg érzitek -e ennek hiányát.
Ezt a gépet néztem ki magamnak.
Pár vélemény is szívesen fogadnék.Gigabyte Z77X-UD3H,Intel I5 3470@3800mhz,Chieftech 450w,Sapphire 7770 vapor-x 1Gb,Zalman 9700 cu.
-
MC Pite
veterán
válasz pempellini #4766 üzenetére
Nekem nem hiányzott abban sem, meg a 9600ben sem. 400as ISOig jó képeket csinál, átnézeti keresővel 99%ban tökéletesen elég.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
pempellini
senior tag
válasz MC Pite #4767 üzenetére
Átnézeti kereső és a lcd között van különbség?mármint ha azon keresztül nézed illetve állítod az élességet?
Kézből is szép éles képeket lehet vele készíteni?
Mert most egy Canon PowerShot SX100 IS-em van ebben van optikai kép stabilizátor és nem csinál rossz képeket nem szeretnék csalódni .Gigabyte Z77X-UD3H,Intel I5 3470@3800mhz,Chieftech 450w,Sapphire 7770 vapor-x 1Gb,Zalman 9700 cu.
-
Haris1
tag
válasz pempellini #4766 üzenetére
Aki ilyen gépet használ, természetesen hozzászokott, nem érzi különösebb hátrányát. Azonban kétségtelen, hogy fáradtabban, kapkodósabb szitukban és pl. 200mm felett jól jönne néha. Szerintem nem okoz problémát éles képeket készíteni, de ha úgy ítélem meg, akkor a kereső segítségével komponálok és határesetben - ismerve a képességeimet - olyan záridőt érek el, amivel megoldható a helyzet.
Te viszont egy jó képstabis gépről váltva biztosan jobban érzékelnéd a változást. Már csak azért is, mert EVF használatához nem vagy szokva, ami pedig növeli a stabilitást. Meg kell tanulni a stabil fogást, ami az ilyen masinák tulajának már természetes adott esetben. Ebben segít a jó súlyeloszlás, a kétkezes használat, a váz kialakítása (akár a keresőhasználat és egyéb lelemények).
///Átnéztem, de átnézeti keresőt eleddig nem találtam egyik említett gépen sem. ///(Ja, és ugye statikus témáknál egyértelműen előnyös a stabi, ha kevés a fény, nem érdemes tovább emelni az ISO-t, nem lehet végszükségben megtámasztani a gépet. Kérdés, hogy ki mennyire használja ki a stabilizálás előnyét és hogyan tud/akar/kell alkalmazkodni a hiányához - szokás és személyfüggő tényezők....)
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Átnézeti alatt az EVF-re gondoltam.
Miért akarsz váltani? Jobb érzés a fujit használni(sokkal), kicsivel jobb képeket csinál, de nagyobb.
Engem zavart hogy nem látszódik mint meghajtó a gépen, de sztem a canon sem.Te tudod mik az igényeid.
dpreview.com-on a képeket össze tudod hasonlítani.
S100SX/6500fd (ISO400)Én S2 IS-t használtam a fuji mellett (kölcsönbe) de fényképezőnek ég és föld a kettő szerintem; elkészült képeknél kicsi persze a különbség. Azonos gyutávon a nagyobb érzékelő és objektív és EVF használatos fogás mellett semmivel nem lettek rosszabb képek, sőt.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Haris1
tag
válasz pempellini #4770 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz: teljesen más érzés az S6500fd-t használni, több szempontból jobb, élmény. A gép fogása, a manuális zoom, gyors EV kompenzáció és hisztogram, a nem túl kifinomult (elektronyos) kézi fókusztekergetés néha értékes... Lehet polár és ND szűrőket, makró előtétet használni... Már ha ténylegesen szükség van ilyesmikre.
Ugyanakkor ha valaki pl. automata üzemmódban, point&shoot eljárással fotózott eddig, annak jobban meg kell értenie a fotózás alapjait, illetve a gép beállításait a technikailag jó fotókhoz. Több tudást és figyelmet igényel.
Ha kifogsz egy megkímélt példányt alacsony áron és hobbi szinten komolyabban érdekel a fotózás, akkor egyértelműen megéri. De nem árt egy "zsebgépet" is tartani mellette.
(Szerintem.)
-
pempellini
senior tag
Hát most már tényleg nem tudom mit tegyek,meg vagyok elégedve a Canon-al
de konkrét választ nem igen kaptam érdemes-e váltanom.
Képminőségben van-e valami plusz Fuji 6500fh-ban vagy látható különbség a képek között.......mert a linkelt oldalakon én eget verő különöséket nem láttam,pláne hogy használtan van a két gép között vagy 20-25 ezer forint vagy rosszul látom.
Most hogy van rajta kézi élesség állításhoz gyűrű az jelent valami plusz esetleg élesebb képeket lehet úgy készíteni vele mint autó módban?Gigabyte Z77X-UD3H,Intel I5 3470@3800mhz,Chieftech 450w,Sapphire 7770 vapor-x 1Gb,Zalman 9700 cu.
-
priusz
aktív tag
válasz pempellini #4770 üzenetére
Szia! Szerintem nem éri meg váltani, mert nincs egetverő különbség a két gép képei között. Ez olyan mintha két azonos kategóriájú autó közül kéne választanod, úgy, hogy az egyiket ismered, kitapasztaltad, használod.
Egyébként az Fuji 6500fd szuper kis gép, szerethető, de ha jobb minőségre vágysz akkor tükrösök illetve a cserélhető optikás tükör nélküli gépek között kell nézelődni.Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
priusz
aktív tag
válasz pempellini #4775 üzenetére
Tükrös belépőszintű gépet sok gyártó kínál. Vásárlásnál sok mindent figyelembe kell venni. Először is tudni kellene mennyi a keret, milyenek a fotózási szokásaid. Ha elkötelezed magad valamelyik gyártó mellett akkor egy rendszert is választasz annak előnyeivel hátrányaival.
Szerintem olvasgass kicsit a milyen cserélhető objektíves gépet topikban!Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
törölt tag
sziasztok
eladóvá vált s6500as gépem kihasználatlanság miatt. Erősen megkímélt külső.
Táskát adok hozzá, 4 db tölthető elemet, 2gb XD kártyát!
Ha érdekel, írj és megegyezünk!
ALCI
-
törölt tag
-
WRoli
tag
A kérdésem ..mi a különbség az F f s6500,és a s8000fd között.?
lenne nekem egy 8000resem eladó,...Tudom nem a reklám helye .de esetleg ha valaki tudja hogy mért drágább aprohirdetésekben az ugyan ilyen kevesen használt gép de s6500,mint az enyém...vagy é árulom áron alul???
[link]IQ
-
peter76bp
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam ez előzményekben keresni, de nem találtam választ. Fuji FinePix gépekhez nincs valami plugin vagy egyéb megoldás, hogy pl. Total Commander-rel tudjam másolni a képeket a fotómasináról a PC-re? Mert a hozzá adott program egy borzalom. A hülye windows meg nem ad neki meghajtóbetűjelet így elég nehéz vele boldogulni. Maga a windows ugyan tudná másolni a képeket, de én magam szeretném ezt csinálni a kártyát viszont nem akarom minden alkalommal kiberhelni a gépből meg vissza, hogy kártyaolvasóval másolgassak.
Köszi előre is, ha van valami jó tipp
Üdv: Péter
-
Haris1
tag
válasz peter76bp #4783 üzenetére
Szia!
Rég jártam erre... Egy megoldás - biztos van más is -, hogy beírtam a keresőbe PTP és TC, merthogy sajna mass storage módban ugye nem megyen az S6500FD és kiadta a: wiacam plugint.
Ha ezt letöltöd, Beállítások/Beépülők/fájlrendszer beépülőknél hozzáadod-rámutatsz a letöltött wfx fájlra és ettől kezdve a hálózati helyek közt a wiacam-ban láthatod a fényképezőgépet, mármint a benne levő kártya tartalmát.
(Amúgy én olyan elvetemült vagyok, hogy nemcsak az S6500fd-hez használom a fuji gyári programját, hanem a nemrég, speciálisabb célokra beszerzett DSLR-hez is letöltésnél, mert nekem megfelelő és megszokott formában teszi a dolgát. )Ja, én XP-n próbáltam ki.
[ Szerkesztve ]
-
MY2K
aktív tag
Sziasztok!
Cserélte már valaki a belső akkumlátort? Házilag megoldható? Milyen típusú elem kell a helyére?
Telefon, TV, Internet, Mobilnet - Rendelés, bekötés egy helyen. Keress pü-be!
-
Haris1
tag
Talán Jhony5 kartárssal kellene felvenned a kapcsolatot, ha még eddig nem tetted meg.
Két link a közelmúltból:
Elem/akkucsere kérdés
Pár kép szétszerelésről. -
MY2K
aktív tag
Hello!
S6550fd tulajoktól kérdezem, hogy lehet a masinával panoráma képet készíteni?
-
Szoles
senior tag
Szia!
Én köszönöm a segítségedet, sajnos beleszaladtam én is a belső aksi problémába.Akkucserénél -bármilyen csorsan is csinálom- minden beállítást elfelejt, visszaáll alapbeállításokra. Ez több, mint bosszantó, mivel általában "akció" közben cserél az ember akkut, utána meg lehet mindent beállítgatni.
Segítségeddel, meg rengeteget guglizva valamire már jutottam. Jhony5-öt is zargatom. Ha végére értem az ügynek, beszámolok a megoldásról. (remélem lesz ilyen) Gyanítom előbb-utóbb mindenkinek szüksége lesz rá.
A gépet egyébként még mindig imádom, meg nem válnék tőle.
-
Haris1
tag
Üdv Hölgyek/Urak!
Jelentem, több mint 3 év nyüstölés után nálam is megadta magát a kis "backup" gombakku. Arra "seperc" alatt rá lehetett jönni külföldi oldalak segítségével, hogy mi és hova kell, de beszerezni... A Varta féle elvileg túl vastag, Sanyo-t pedig alig lehet látni még a neten is. Esetleg "Paradicsomos" (szerviz) csere? No, itt megálltam, mert jó 8 ezer forint lenne és állítólag nem csak a gombakku cseréjéből áll a "javítás".
Szoles - Igazán nincs mit... Nálad hogy oldódott meg a probléma? Én elgondolkodtam azon, hogy így hagyom, mert az utóbbi időben ritkán cseréltem benne akksit és egész gyorsan beállítható a gép, főleg ha sokat gyakorlom.
MY2K - Gondolom már rég tudod a választ, de ha már benéztem: ebben a gépben ugye nincs panoráma mód, így a kellő átfedésekkel elkészített fotósorozatot számítógépen kell összerakatni panorámaképnek (több jó program is szépen összefűzi, jobban is, mint a fotósmasinák a jóval kisebb "agyukkal" és programjukkal.) A fortélyokról pedig a megfelelő topikokban olvashatsz.
-
Szoles
senior tag
Szia!
Ezek szerint ennyit bír a belső aksi.
Nem jutottam többre, mint te, illetve azt hiszem, ugyan odáig.
Az aksi beszerzésnék akadtam el én is.
Aksis topikban is érdeklődtem, hátha valaki tud forrást, de eddig sajnos semmi ötlet. [link]A 8500-at (plusz odavinni-elhozni és kb egy hét-10 nap javítási idő ) én sem adom ki érte, inkább nyomozok tovább.
Természetesen beszámolok róla, ha sikerül valami.
-
törölt tag
Sziasztok,
lenne egy Fuji S6500FD gépem, tökéletes, tényleg kifogástalan állapotban, szó szerint karcmentes. Kb. 5000 képet csináltam vele 2007. júliusa óta.Szerintetek mennyiért tudnám eladni? Nem tudtok rá esetleg vevőt?
Adnám hozzá az 512es meg a 2gigás XD kártyát, a táskáját, meg az összes tartozékát. Tényleg kifogástalan állapota a cuccnak.
-
_seth_
veterán
válasz johnjohn #4795 üzenetére
El vagy tévedve... pontosabban el vagy kényelmesedve Csak azért mert lekerült egy gomb még nem szünetel a hardverapró
Szerk: igen, látom rájöttél te is közben
[ Szerkesztve ]
-
MY2K
aktív tag
Ez a masina még mindig nagyon jól teljesít. Nem rég voltam egy esküvőn ahol én fotóztam. Igaz nem egy tükrös gép de a képminősége még mindig nagyon jó.
-
Imy
veterán
sziasztok!
Gép: Fujifilm 2100 HD
Ilyen szürnyű képeket sikerült csinálnom, az a bajom, hogy a piros nem piros nagyon gyakran...
A képen a motornak pirosnak kellene. Valakinek valami ötlete?
1. kép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- Projektor topic
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Óra topik
- További aktív témák...
- Nikon Z Nikkor Z 24-200 VR azaz optikai stabilizátoros utazó zoom eladó
- Panasonic Lumix s5 + kiegészítők, Beszámítás, Leírást olvasd!
- GARANCIÁLIS! Makulátlan állapotú Nikon Nikkor Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR objektív
- Panasonic Lumix G7 + Lumix G Vario 12-60 f/3.5-5.6
- Viltrox EF-M2 II speedbooster 0.71x
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest