Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krizmo_

    Topikgazda

    válasz Tibicsucsu #7688 üzenetére

    Elnézést kérek, uram! :B Teljesen jogos a felvetés. :D

    "Egyebkent kb milyen melyen vagod be a kenyereidet?"
    Kb. 1 cm mélyen 45 fokos szögben.

    "Es milyen liszttel eteted a kovaszod?"
    Akkor megy a legjobbat, ha Garat KBL100-at vagy Manitoba lisztet kap, de nagyon szereti a KBL200-at és az olasz ősbúzás liszteket is. Nem tagadom nagyon el van kényeztetve, de meg is hálálja. :K

    "Ez is megint olyan szep!"
    Köszönöm szépen! :)

    Recept a képekhez:


    Édesburgonyás kovászos kenyér

    Hozzávalók:
    - 600 g Garat KBL 100 vagy bármilyen sima BL80-as liszt
    - 400 ml víz (rutintalanabbak 350 ml vízzel próbálkozzanak)
    - 180 g 100%-os hidratáltságú kovász
    - 12 g só
    - 1 kisebb édesburgonya

    Elkészítés:
    Az előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát, ezt 1 óra fermentálás követte, majd hozzáadtam a sót.
    A tésztát egy tálba tettem, amit kb. 1 evőkanál olajjal kikentem. 1 óra elteltével lamináltam és ráreszeltem egy kisebb főtt édesburgonyát aztán 50 percenként 2-szer hajtogattam.
    Megformáztam, és kilisztezett szakajtóba tettem(amihez kukoricalisztet használtam) és ment a hűtőbe kb 12 órára(többet is hűtőzhet, akár 24 órát is, 4 fokos hűtőben). A hűtőből kivéve sütőpapírra borítom, bevágom és egyből mehet a 250 fokra előmelegített, gőzösített sütőbe a vaslapra.
    10 percig sütöttem 250 fokon, majd levittem 230 fokra, és további 30 percig sütöttem.

Új hozzászólás Aktív témák