Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #82860288

    törölt tag

    Garnéla - gyömbéres, chillis, mézes

    Nem írok pontos mértéket, mert minden ízlés szerint. Én egy nagy fej hagymát kockáztam fel 2-3 gerezd fokhagymával, majd olajon üvegesre pirítottam (aki akar tehet bele kis vajat is).
    Fagyasztott garnélát használtam (Lidlben van 3 féle is), addig kell közepes lángon pirítani, míg rózsaszínű nem kezd lenni, néhány perc mindkét oldalra elég. Utána mehet bele kis víz (nem kell sok, mennyiségtől függően 1-2 dl) vagy hús alaplé és ilyenkor mehet bele a fűszer is, só, bors, gyömbér, chilli ízlés szerint. A mézet a végén tettem bele, mert sűrít és folyamatosan kóstoltam, inkább legyen benne kevesebb fűszer / méz, minthogy valamelyik túlsúlyban legyen. Mire megfől a tészta, ez is készen van.

    2-es verzió lehet a paradicsomos, én abba tettem bazsalikomot és rozmaringot.


    Vöröshagyma krémleves kókusztejjel

    Ez 3-4 nagy adagra elég. 5 fej nagy vöröshagymát és 4-5 fokhagymagerezdet lepirítottam üvegesre, az nem baj ha kicsit meg is barnul. Ekkor mehet bele víz vagy hús alaplé, nem kell sok, épphogy csak ellepje és lehet rotyogtatni kb. 10 percig. Utána én botmixerrel összeturmixoltam és ekkor ment bele a 165-200ml kókusztej, só és bors ízlés szerint és még lehet rotyogtatni pár percig.
    Pirítóssal szoktam enni, de gondolom crouton és egyéb kemény / száraz pékáru is jó hozzá. :D

Új hozzászólás Aktív témák