Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    veterán

    Hordós savanyú (10 litereshez)
    4 liter víz
    4 dl 20 %-os ecet
    45 dkg cukor
    13 dkg só
    1 teás kanál nátrium benzoát
    1 teás kanál borkén
    kapor, egész bors (tarka), koriander, szegfűbors, mustármag, babérlevél
    Ezt összeforralod és hagyod kihűlni majd bele az edénybe.
    Aztán ahogy épp szezonja van a savanyítandónak úgy töltöd az edényt: uborka, zöld paradicsom, paprika, szilva, kis dinnye, gyöngyhagyma, karfiol, meg amit szerettek. Kb 2 hét után ehető. Ha fogy belőle a cucc, akkor folyamatosan utánatölthető, csak különböztesd meg a frissen berakottat a már savanyítottól.
    Az edényt ne rakd a napra, hanem spájz - kamra, szóval napmentes, fagymentes helyre.

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák