Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ngabor2

    nagyúr

    magvas kenyeret/cipót/zsemlét szeretnék csinálni kenyérsütőgépben. első kérdésem mibdjárt az, hogy pl. a lenmagot egészben érdemes beletenni, ahogy kapni lehet, hagy ajánlott egy kicsit megtörni? ha egészben eszi meg az ember, felszívódik belőle az olaj? azt tudom, hogy sokkal előtte nem szabad megdarálni, mivel kifejezetten gyorsan oxidáló (száradó) olaj van benne, de az egész mag héját meg lehet emészteni? imho nem sokat ér, ha csak átesik az emberen...

    miket érdemes beletenni? én a következőkre gondoltam:
    - napraforgómag, tökmag, lenmag, zabpehely, esetleg zabkorpa
    - ha megy bele egy kis rozsliszt, akkor némi köménymag, mert azt szeretem
    - lisztnek graham lisz, a finomlisztet inkább kihagynám
    - meg a "szokásos" víz-só-kevés cukor-élesztő alap.

    gondolom a net tele van magvas kenyér receptekkel, de kipróbált, bevált dolgoknak jobban örülnék.

Új hozzászólás Aktív témák