- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
LukE
veterán
válasz Winner_hun #249 üzenetére
figy, miert minimumra tekerted a pakat?
183°C a normal 60-40-es on-olom olvadaspontja. Olommentes forraszoke meg 210°C kornyeken valahol. Ha jot akarsz magadnak, akkor 250°C ala nem allitod a pakadat. Mert a forrasztando targy minel kisebb reszet kellene minel gyorsabban az on olvadaspontja fole melegiteni.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Winner_hun
titán
-
LukE
veterán
válasz Winner_hun #253 üzenetére
akkor meg nem ertem, hogy mi a gond vele...
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Ja no
aktív tag
válasz Winner_hun #255 üzenetére
vagy gagyi a pákahegyed, vagy az ón amit használsz nem megfelelő, mert a benne lévő gyanta -elégve- vékony réteget képez a hegyen. (nekem a retkes weller hegyen is megfut az ón)
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #257 üzenetére
Na megnéztem ezt az új ónt, ezzel királyság van
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Ja no
aktív tag
válasz Winner_hun #258 üzenetére
mi a tipusa, crown?
-
Ja no
aktív tag
válasz Winner_hun #260 üzenetére
...és hol vetted, meg mennyiért?
-
Msanko
tag
válasz Winner_hun #260 üzenetére
Hát igen nagyon sok múlik a forrasztó ónon.
Nem nagyon javaslom a környezetbarát folyajtószerrel ellátott ón típusokat nekem nagyon sok bajom volt velük.
De azért van megoldás, van egy szer amit a csőszerelől használnak amikor a rézcsöveket forrasztják Degufit 3000 a neve és nagyon jól bevált a forrasztópáka hegy karbantartásnál.
Megas az ón tartalma ezért rögtön beónozza a hegyet és eltávolítja a lerakódásokat.
Fontos még a páka hegyet csak akkor tisztítsd le amikor forrasztasz vele amikor lerekod mindíg hagyj rajta egy kis ónt ez megakadájozza az oxid képződést. -
Ja no
aktív tag
válasz Winner_hun #264 üzenetére
a gyanta egyfajta általános folyasztószer. Ehhez jönnek még a ''hardcore'' anyagok.
(kár hogy nem ócsóbb kicsit, akkor kértem volna, de ennyiért mifelénk is van. De azért köszi) -
Ja no
aktív tag
válasz Winner_hun #266 üzenetére
már kifejtették részletesen előttem többen is. Az igazat megvallva kissé ódzkodom tőlük, mert nem tudom milyen reaktív anyagok maradnak a forrasztás után belőlük, mert ugye DIY-ben nem nagyon szoktuk mosogatni utólag a panelokat, hanem örülünk hogy végre műxik már.
-
Winner_hun
titán
A forrasztóállomáshoz adtak egy szivacsot, amit be kell vizezni és akkor bedagad. Kérdésem az lenne, hgoy mennyi víz kell, illetve hgoy lehet-e ilyen szivacsot még kapni. Mert ha a páka minimum hőfokon üzemel, ami elegendő a finomabb forrasztásokhoz és amikor tisztítani akarom a páka végét, akkor van olyan, hogy a szivacsban levő hideg víz lehűti a páka végén lévő ónt, ami ezért azelőtt megdermed, hgoy lejönne a pákáról, így a szivacsot szaggatja. Mit csináljak, hgoy ne szagassa? Nem mindig van, valamikor lejön normálisan
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Nimda
addikt
válasz Winner_hun #268 üzenetére
Miután felszivtad vizzel a szivacsot,csavard ki,hogy pont annyi viz maradjon benne,hogy nedves legyen...(mi a cégnél igy használjuk)
-
Nimda
addikt
válasz Winner_hun #270 üzenetére
Igen maradjon benne némi csapadék.....ne csont szárazra csavard...
-
Nimda
addikt
válasz Winner_hun #272 üzenetére
Igen hagyhatod kiszáradni...ha meg szükség van rá a késöbbiekben,tudok szerezni......bár sokáig használható egy ilyen szivacs...csak mindig nedves legyen és szárazon ne nyomd bele a pákahegyet...
[Szerkesztve] -
k.t.a.
senior tag
Tudom, hogy nem egészen tartozik ide, de mégis. Azt kérdezném, hogy nem tudtok olyan anyagról, amivel villamos kötést lehet létrehozni, és még ragad is. Szóval, valami ragadós anyag kellene, ami elektromosan vezető.
-
Nimda
addikt
válasz Winner_hun #274 üzenetére
Mekkora höfokon használod a pákát?Mi olyan 280-350C fok között használjuk és nincs ilyen probléma...a szivacs meg legyen csak enyhén nedves,mert a sok viz lehüti a pákahegyet...
No meg gyors mozdulatokkal kell az óntol megszabaditani a hegyet,nem szabad legeltetni rajta..
Hoppá...szenyor lettem...bontok egy pezsgöt!..
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
válasz Winner_hun #280 üzenetére
Kevés az a 150 fok...adj neki még ampert......majd kitapasztalod a kellö nedvességet...
-
Csaba_20_
őstag
Ma már lehet kapni ólom mentes forraszanyagokat, ám ezekhez nem jók a régi pákahegyek. Lehet kapni viszont az ólommentes forraszanyagok számára kifejlesztett, magasabb hőnek és nagyobb óntartalomnak ellenálló pákahegyeket. Soha nem próbáltam még, de nemsoká át kell állítanom a rendszeremet erre, ha meg akarok felelni az EU-s előírásoknak. Elvileg kell valami átalakító is, de sajnos konkrétumokat nem tudok.
-
kovacstibor79
aktív tag
válasz Csaba_20_ #282 üzenetére
Fölösleges otthoni használatnál átálni az ólommentes forrasztásra, csak a bajod lesz vele. Ugyanis az ólommentes forraszanyag terülése egyenlő a nullával még ha folyasztó szert használsz akkor is, vagyis ahova érinted a pákát ott lesz ón, de sehol máshol. Nem olyan mint az ólmos hogy szépen elterül a pad-en.
Egyébként nem szükséges másik pákahegy, lehet az eddigi is használni, csak jóval hamarabb el fog kopni(kilyukad). Illetve a másik dolog ami még fontos hogy ha jól(szépen), és gyorsan akarsz forrasztani akkor legalább a 420, vagy a 485 Celsius fokos pákahegyeket kell a pákádba tenni.
[Szerkesztve] -
Ja no
aktív tag
Szerintem csak olyan oldja, ami az alkatrészedet is. Tehát csak mechanikusan tudod leszedni. Végülis egyfajta kétkomponensű gyantáról van szó, csak bazi sok benne az ezüst, ezért kitünően vezet áramot és hőt. (mondjuk nem egy rézdrót, de ha nem kilométerekre viszed az energiát, akkor simán jó)
A keverésnél figyelj oda, mert ha több ''B'' komponenst adsz hozzá, akkor már a keverőedényben megköt
Hívd fel őket, hogy melyik kisker jár hozzájuk anyagért a környékedről és akkor nem kell utazgatni. -
Matthew
őstag
Sziasztok!
Milyen pákával tudok forraszttani soklábú IC-ket? Sima páka nem jó mert az egyszerre mondjuk csak pá lábat melegít, olyan hőlégfúvós kéne, annak mi is a neve?
Hol és mennyiért lehet olyat kapni? -
Matthew
őstag
up
-
Nimda
addikt
Mi ilyennel szedjük le:[link] sajnos nem tudom hol és mennyiért kapható...(elsö kép)
Felforrasztani pedig metcal vagy weller pákával,ami széles de nem vastag heggyel rendelkezik,és egy speciális flux géllel,ami nem okoz zárlatot forrasztás közben...majd flux remover...
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
[link] hello, egy ilye nadsl modemen kell a lap szerint leirtaknak megfeleloen kicserelnem egy konfit -Van egy gagyi 40 wattos pákám, de sehogysem tudtam vele kiolvasztani a kondit a helyerol. Mas modszerrel sikerult leszednem, de nincs lyuk a helyen Hogyan lehetne majd ide beforrasztani az uj kondit? az esetleg megoldhato hogy egy-egy tobb centis vezeteket forasztok oda, majd annaka vegere rakom a kondit? Attol meg mennie kell nem? Mert bedoglott ez a rohadt modem es elvileg csak ennyi a baja.
-
zso73
veterán
Vegyél egy gagyi drótos pákát.Olyan piacit.Hajlíts hozzá egy szélesebb lábat,és meg van oldava! Ezzel az IC egyik oldalát egyszerre ki tudod forrasztani! P_______I Nem tudom,hogy erről beugrik-e!
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
Legközelebb vegyél kiforrasztó zsinórt! A végét melegen bele kell mártani gyantába,és gyönyörűen kihúzza az ónt a furatból.A gyantát,ha marad benne egy tűvel ki tudod bökni belőle! De,ha melegíted a furatot,be is tudod dugni az új alkatrészt! Célszerű a zavarok miatt minél rövidebb lábbal forrasztani a kondit!
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
didyman
őstag
Ilyen egyszercserélekhez nem kell semmi. Kondi lábát odarakod a lyukhoz, másik oldalról hevítesz. Ahogy az ón megolvad, a kondi lába becsúszik, ha ügyes vagy, akkor nem is forrad oda. Ezt aztán eljátszod a másik lábbal is, ha közel vannak, a pákahegy eléri mindkét lábat és seperc alatt helyén az alkatrész. Galván túléli, kondi is. Noha van ónszippantóm, gyakran így kondizok alaplapot, egyszerűen mert gyorsabb (ennél csak a szippantós páka lenne nekem gyorsabb, de azt ugye meg is kéne venni).
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
vtechun
veterán
köszi a válaszokat, közben megoldottam kicsit kocaforrasztó módon de sikerült, , lyukat vágni (tehat kiszabaditani a lábakat.) nem sikerult rá, de igy is odaragadt valamennyire, a lábak méretén nem változtattam, igy kicsit magas lett, de elhajlitottam, es legalabb nincs olyan kozel ahhoz a tekercshez ami melegíthetné Hátha kibirja megint pár hónapig. 30 ft volt gey ilyen kondi Annyit megért, mert most újra tökéletesnek mondható a modem. De majd lehet eloveszek egy ocska alaplapot gyakorolni
[Szerkesztve] -
gykarcsi
tag
Sziasztok! Elérkezett az idő, hogy vegyek egy forrasztóállomást (már nics képem mindig kölcsönkérni a barátomtól). Sajnos az anyagi lehtőségeim korlátozottak, szigorúan hobbi célokra kellene. Ezt ajánlották, ez árban is megfelelő lenne:[link]
Mi a véleményetek róla?
Előre is köszi a válaszokat!
[Szerkesztve] -
Winner_hun
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest