Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Ciccuka #32990 üzenetére

    USB-s SSD nincs. Vagyis van külső SSD, ami USB-n csatlakoztatható, de ebben sem USB-s SSD van, hanem vagy SATA vagy M.2-es, csak be van téve egy házba, amin van USB csatlakozás.

    Illetve kihagytad, de vannak U.2 és PCIe csatlakozású SSD-k, de elég kevés ilyen van, elég drága, és szerverekbe vannak szánva, nem asztali gépbe vagy laptopba. Meg az mSATA mellett van még micro SATA is, de az már kihalt, az mSATA is erősen kikopóban. Így az M.2-esnek a variánsait, meg a hagyományos 2,5 colos SATA-t veszik az emberek. Vagyis van még 1,8 colos is, de nincs nagy piaca, modell sincs sok belőle. A legtöbb gépbe jó a 2,5 colos. Illetve PATA SSD, de már azok sem csak úgy PATA-sok szoktak lenni, be vannak téve egy házba, és össze vannak szerelve egy SATA-PATA átalakítóval.

    Az adatperes megoldás működhet, válaszoltam neked ezügyben a másik SSD-s topikban. Az, hogy ezek a nagyon olcsó adapterkártyák mennyire stabilak, azt passzolom. Nem használtam még ilyen kártyás megoldást, de még csak tesztet vagy videót sem láttam, amiben beszámoltak volna erről. Elvileg működnek, gyakorlatilag nem tudni milyen problémákba ütközhetsz velük, vagy mennyire stabilak, mennyire nem.

    Annyit viszont tudok javasolni, hogy noname kínai adatpert ne vegyél. Nem csak SSD-hez, hanem semmihez. Csakis olyan adapteres, vagy vezérlőkártyás megoldást vegyél, aminek van rendes gyártója, fel tudsz menni a weboldalára, ott tudod ellenőrizni a technikai adatait és a tudását (milyen SSD-ket tud hajtani, mekkora sávszéllel, mik a limitációk). eBayen az eladó azt ír a portékájáról, amit akar, aztán mikor berakod a gépbe, könnyen kiderülhet, hogy a fele nem igaz.

Új hozzászólás Aktív témák