Aktív témák
-
Zlin50
senior tag
Ha 120 körülit keresel, akkor az M4 a best buy. A megbízhatóságára egy szál kifogást nem találtam itt a fórumon (ezért is választottam) és valamivel olcsóbb a Samsungnál. A sebességben pedig hozza a gyárit, erőlködés nélkül. Nincs olyan vele hogy gyerekek ez most miért csak ennyi mikor a gyártó nagyobbat ír. A megbízhatósága az esetlegesen kisebb sebességet is felülértékeli (amit rendszerben észre sem fogsz venni) és még az alacsonyabb árat is más fajtával szemben. Ha nem így lenne eszembe nem jutott volna megvenni. Nincs az a sebesség vagy ár ami a megbízhatóságot pótolja.
A samsungot is lehet lassan javasolni mert az utóbbi egy-két hónapban még senki nem jelzett az SSD-nek felróható problémát. Beállítások, driverek meg egyéb az nem a meghajtó gondja. Valamelyest gyorsabb az M4-nél.[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Z_A_P
addikt
válasz Zlin50 #30102 üzenetére
+@kerekfej : koszi a valaszokat!
Tehat OCZ, Corsair nem ajanlott megbizhatosag miatt.
M4 + Samsung okes.90-120 kozottit keresek.
Es ezeket szabad?Mushkin Chronos 90GB (MKNSSDCR90GB) v 120GB [MKNSSDCR120GB]
Patriot Pyro 120G [PP120G25SSDR ]
@kerekfej:
Nem MO-n vennem, az itteni kinalatbol keresgelek[ Szerkesztve ]
OK
-
kerekfej
addikt
Árgépen:
Crucial M4 128GB 55000Ft
Samsung 470 256GB 69000Ft
Samsung 470 128GB 49000Ft
Samsung 830 128GB 56000Ft
Kingston V+ 100 96GB 37000Ft
Kingston V 100 128GB 43000Ft
Kingston V+ 100 128GB 64000Ft
Kingston HyperX 120GB 60000Ft - ezt inkább mégse, mert ez is SandforceAmit néztél az mindkettő Sandforce vezérlős, szerintem inkább felejtsd el őket!
Honnan vásárolnád őket?
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
Nem arról van szó hogy az OCZ vagy Corsair egytől-egyig rossz csak akadtak velük problémák. Nem vagyok időmilliomos hogy szervizbe szaladgáljak és közben meg használhatatlan legyen a gép. Az idő pénz. Én az esetlegesen nagyobb pénzt ráfordítom az időmegtakarításra. Van ép elég probléma más alkatrészekkel is nem hiányzik hogy egy relatíve veszettül drága és alapvető működést befolyásoló cucc rossz legyen.
-
Z_A_P
addikt
Oke, akkor szerintem M4 lesz.
Dragabb mint az OCZ pl, de a megbizhatosag a legfontosabb - teny!Viszont ebbol 2 fele van, ugyanannyiert:
Crucial CT128M4SSD2
Crucial CT128M4SSD1szerk: megtalaltam, az ..SSD1 az slim valtozat, lassabbnak is irjak.
[ Szerkesztve ]
OK
-
szeva000
addikt
hagyd rá ezt a samsung őrültet.ez mánia.intel chipseten tök mindegy mit veszel,menni fog minden.Érdekes módon én is egy corsair GT-t használok és semmi gond.Sőt,nincs is itt gond egyikkel sem csak 1-2 elvakult idiótánál.Nomeg azt nézd meg,hogy sandforce vezérlősökből az eladási arány többszörös,így talán a hibalehetőség is....ezek itt a reálisabb tények,nem az,hogy egy fórumon van 50panasz és azokra adjunk.
-
Mr. Funes
csendes tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. A közeljövőben szeretnék vásárolni egy SSD-t, rendszert szeretnék rátenni. Gondolom az itt olvasottakból, hogy 64GB bőven elegendő egy windows 7 alá, s pár prg-ot tennék még rá.
A gépem fontosabb paraméterei a következők:
ASUS P5B Deluxe alaplap SataII,
Lapkészlete: Intel P965 (MCH) Intel ICH8R,
Serial ATA / RAID:
6 SATA-port (RAID 0, 1, 0+1, 5) – Intel ICH8R;
1 SATA és 1 eSATA-port (RAID 0, 1, JBOD) - JMicron JMB363Parallel ATA / RAID: 1 Ultra ATA 100/66/33 – JMicron JMB363
Integrált hálózati vezérlők:Marvell 88E8056 Gigabit Ethernet (PCIe);
Marvell 88E8001 Gigabit Ethernet (PCI)Memória: 4 DIMM / maximum 8 GB DDR2-800/667/533 dual-channel DDR2-800/667/533 támogatás. Nekem 2x2 GB Kingston HYPER X 800 Mhz memóriám van.
Most jelenleg 2db SAMSUNG HD502HJ 500GB merevlemezem van.A kiszemelt SSD-k a következők: (azért néztem telepítő kerettel ki őket, mert vhogyan be kell tennem az asztali gépembe, ha jól gondolom).
Samsung 64GB SATA3 830 Upgrade Kit (MZ-7PC064D/EU)
Samsung 64GB SATA2 470 Series Upgrade MZ-5PA064C/EU
Kingston SSDNow V+ 100 96GB SATA Upgrade Bundle Kit RetailAzt tudom, hogy a Samsung 830 az SATA3, ha esetleg erre esen a választás akkor működne a sata2 alaplapomba? Természetesen a másik kettőre is igaz a kérdésem, h kompatibilisek-e az alaplapommal?
Lehetséges, h egy éven belül vennék új gépet azért gondolkodok a Samsung 830-on is. Jut eszembe, ha a másik SATA2-es SSD közül vennék eggyet, akkor a későbbiekben jó lenne egy későbbiekben vásárolt SATA3 alaplaba is?Segítségeteket előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Drechsler Dávid
-
DeadMeat
nagyúr
nyugodtan vedd az agt3-at, semmi bajod nem lesz belőle... 3 hónapja használom, szintén sata2-n, semmi gondom nem volt vele.Ja de nem hoz olyan szép eredményeket szintetikus tesztekben mint a samsung... irl nem veszel észre belőle semmit! csak kerekfej hüjesége mert őt a samsung pénzeli...
Mr. Funes: mind3 jó lesz a lapodhoz, ha kicsit a jövőre is gondolsz a sata3 veszed.Nagyon jó drive a 830 is.
[ Szerkesztve ]
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
kerekfej
addikt
válasz DeadMeat #30109 üzenetére
A Samsung engem nem pénzel! Ideje lenne megérteni.
A Corsair és az OCZ-kkel rengeteg probléma volt a topicban csak vissza kell olvasni 3 hónapnyit. Én jó szívvel senkinek sem ajánlom amibe Sandforce vezérlő van. Szintetikus tesztekben pont, hogy a Sandforce-ok villognak gyárilag megadott (CrystalDiskMark All 0xFF, 1Fill) marketingsebességekkel, de annak köze nincs a valósághoz.
Samsung-nál a gyárilag megadott adatokat legalább el is lehet írni. Eddig inkompatibilitási hullám se fagyási problémák nem voltak itt vele. Rendszeresen olvasom a topicot és ez a tapasztalat.
szeva000 Samsung-ra például az elmúlt hónapokban nem érkezett rá panasz, én legalábbis nem tudok róla.
Mr. Funes A Sata3-as 830 Samsung-ot is nyugodtam megveheted Sata2 alaplaphoz, még így is gyorsabb lesz, mintha Sata2-es 470-est vennél.
[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
válasz DeadMeat #30111 üzenetére
De mit kell érteni, könyörgöm...
Nem alaptalanok a Sandforce agyonhype-olt vezérlőjével szembeni vádak. Ez a topic az egyik bizonyíték. Akadt olyan felhasználó is akinek a Firmware frissítés se segített. Sok embernek meg meg is hibásodott az SSD, de gyakran volt olyan is, hogy magától leválasztotta magát csak úgy, és erre jó páran panaszkodtak itt. Tehát ilyen kevésbé megbízható terméket nem érdemes ajánlani ha van nála megbízhatóbb típus is.[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
Sziasztok! Ahogy itt olvasom a teszteredményeket, sajnos egyre csalódottabb vagyok. Nálam egy 64 GB Kingston dolgozik, de ezek szerint nagyon gyenge eredményekkel (gép: lenovo x120e, amd brazos e240): [link]
ahci megvan, prefetch, superfetch nulla, mi lehet a baj...? Vagy ez anyit tud egy laptopban?az alsó kép a superfetch-prefetch kikapcs előtt, a felső utána (javult valamit)
[ Szerkesztve ]
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,kell egy kis segítség,szeretnék SSD-t venni 80-120 Gb,mit javasoltok?
Zero Defect.No Compromise !
-
Maximum1
őstag
válasz kerekfej #30112 üzenetére
A Samsung eladta a winyó üzemét, rájöttek nem tudnak winyót gyártani.
Sajnos én is tapasztaltam, G3 Station 1,5TB 100-ból 98 szar, megnézheted az értékeléseket, és csak páran írtak be.
Inkább én várnék azzal a csúcs 830-as ssd-vel, fél év után nem lesz panasz akkor áldásom rá. -
Maximum1
őstag
válasz HarryPotter #30113 üzenetére
Szerintem az a vérszegény proci húzza vissza.
Kapcsolj ki egy pár dolgot a W7-ben.
Start/villogó kurzor: ird be szolgáltatások/ keresd ki: Defender, Search, Update,Lemeztöredezés...
2x katt rá, leállít, letilt, restart.[ Szerkesztve ]
-
malisonX
aktív tag
Sziasztok! Samsung szakszervizbe csak olyan SSD vihető, aminek hologrammos garipapírja van? Vagy ők sorozatszám alapján kezelik a garit? Köszi!
-
Maximum1
őstag
-
HarryPotter
őstag
válasz Maximum1 #30119 üzenetére
Ezt végigzongoráztam, de nem lett jobb, sőt, a 90-es eredményem 84-re csökkent. Lehet, hogy az adott konfigban az ssd-m ennyit tud a proci vagy más miatt. Mondjuk így sem érzem lassúnak, sőt, vagyis nem egy élet-halál kérdés.
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Aurig@
őstag
válasz HarryPotter #30120 üzenetére
Üdv.
Nekem egy Corsair 60GB-os SATA3 SSD-m van! [link] Semmi bajom vele. Nem kell általánosítani, hogy ez meg ez a típus a szarabb! Kinek mi jön be! Én pl. SSD-ből alapból nem vennék Samsungot!
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
tupacamaru
veterán
válasz Balage76 #30122 üzenetére
Most úgy őszintén, ezek után te értelmes választ vársz? Nem kell általánosítani, hogy ez meg ez a típus a szarabb! -> Én pl. SSD-ből alapból nem vennék Samsungot!
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Zlin50
senior tag
válasz tupacamaru #30123 üzenetére
Logikus gondolatmenetet takar és nincs benne semmi ellentmondás...
-
c0nn0r
tag
Hali!
Átolvasgattam itt az ssd-s okosságokat, de lenne 1-2 kérdésem. Van egy laptopom, arra gondoltam, hogy megbolondítom a sebességet egy adata s511-el ,mert sztem baromi gyors cucc. Na most olvastam h azért vannak vele gondok, gyakori fw frissítés, mert bugos, ilyesmi. Kinek van tapasztalata a nevezett ssd-ről? Továbbá a terv az, hogy csak egy 60GB-osat veszek, mert a rendszernek pár progival bőven elég lesz, de gyakran fut nekem torrent külső vinyóról. Valahol olvastam, hogy a windows (windows 7) cache-el a C: -re mielőtt a célhelyre másol. Ha ez így van, akkor hamar kinyírnám az ssd-t. A kérdésem tehát, hogy mi igaz ebből? Vagy a torrent már fel van erre készítve?
-
HarryPotter
őstag
válasz Aurig@ #30121 üzenetére
én nem is a kingston-ra mondtam, hogy gyenge, hanem a laptopom egyéb hardveres elemeire, amelyek - úgy látszik - nem engedik megfelelően érvényesülni az ssd-met.
-
Balage76
senior tag
válasz Aurig@ #30127 üzenetére
Kicsit gugliztam. Ez egy teszt az általad linkelt Corsairről: ITT (mellesleg ez a 120 GB-os változat, a kisebbek a kialakításból adódóan lassabbak)
Olvasd végig, majd nézd meg az alsó 4 ábrát. Utána gondold végig, hogy mennyire utálod, ha a 20 Mbites neteden csak 5-10 Mbittel jön a net. Kb az első dolgod, hogy felhívod a szolgáltatót és reklamálsz.
És akkor most válaszold meg azt a kérdést, hogy melyik jobb:
1, ha azt hirdeti a gyártó, hogy mondjuk 400/170MB a sebesség és ezt stabilan hozza a termék, teljesen függetlenül attól hogy éppen mit csinálsz2, ha azt hirdeti a gyártó, hogy 500/500MB, miközben fájltól(adattól) függően hol 400/300MB, hol 200/140MB értéket teljesít, ám van egy speciális, a normális életben gyakorlatilag sosem használt helyzet (konkrétan nullákkal megtöltesz egy fájlt és ezt írod/olvasod) amikor hozza azt az 500/500-at amit hirdetnek.
Te az alapján döntesz, amit a gyártó meghirdet, pedig a valóságban ezt sosem kaphatod meg -> netes példám...
-
Balage76
senior tag
válasz c0nn0r #30125 üzenetére
Olvasással nem tudod kinyírni az SSD-t, nyugodtan torrentezhetsz róla, max hamar kifutsz a helyből.
Egyébként mondjuk a utorrentben például be tudod állítani az olvasási cache méretét és egyúttal ki is tudod kapcsolni a windows saját cachelését, tehát visszaosztáskor valóban a memóriát használja a utorrent. -
Balage76
senior tag
válasz tupacamaru #30123 üzenetére
Semmi sem lehetetlen,csak birkatürelem kell hozzá.
-
malisonX
aktív tag
válasz samu74 #30128 üzenetére
Köszi a választ! Másodkézből, de persze vadi új 830-as 64GB-os SSD-t szeretnék szerezni (mert így olcsóbb). Egyik amit néztem a Chipes akcióból való, ahhoz nincs semmi papír. A másik garija pedig egy pesti boltba szól. Csak azt szeretném, ha probléma esetén minél kevesebb szívás legyen, mert vidékről vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Balage76
senior tag
válasz finest #30136 üzenetére
Nincs semmi gond a buborékokkal, mindenki azt vegye/válassza amelyikkel boldognak érzi magát/amelyikben hisz és persze amelyikre pénze van.
Én nem azt mondom hogy a Samsung a világ legjobb gyártója és a világ legjobb SSD-je, csak tegyük tisztába a dolgokat. Ha ezek után továbbra is a Corsair mellett dönt, hajrá, hiszen így lesz a legelégedettebb és ez a legfontosabb. -
-
apro
senior tag
válasz samu74 #30141 üzenetére
hali
Na nehogy aszt hidd "Ha a pesti boltosat választod,azzal nem lesz gond,hiszen a bolt fogja intézni a nagykerrel a garanciát"ha túlment a gari 3NAP, utána a szakszerviz.tapasztalatból mondom én is vidéki vagyok és vidékről a Pesti gariztatás az egy rémálom.(két hét után elromlott a SSD és szak szervizben kellett küldeni a gari levélben levő címre.Kivétel akkor ha a bolt külön saját garanciát ad az árura,ez a törvény. -
radi8tor
MODERÁTOR
Van hova fejleszteni:
⭐ Stella
-
Müszi
senior tag
válasz c0nn0r #30129 üzenetére
Nekem van egy ADATA S511 60Gb-os az asztalimban kb 5 hónapja és semmi gondom vele. Gyors mint a villám és nálam az eredeti firmware-rel sem volt semmi gond, pedig Sandforce-os. A biztonság kedvéért azért frissítettem úgy 1 hónapja. Hát nem volt egyszerű. Ha a laposnak SataIII-as csatolója van akkor mindenképp ajánlom. Ha nem, vannak olcsóbb és teljesen megfelelő alternatívák.
Szerintem ha beállítassz mindent amit SSD-nél be kell, bátran használható mindenre persze a torrentet nem erre kell irányítani, ahhoz különben is kevés lenne a 60 giga. Nálam fullon telepítve kb 5 hónap használat után durván 20gigát foglal a Win7 ultimate 64bit játékok nélkül.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest