- Samsung LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
kungzi
veterán
hy
neten kerestem típus szám szerint ,de semmit se leltem róla
ez az usata micsoda?
-
GLOCK34
aktív tag
válasz Faterkam #20649 üzenetére
Ezt csak azért tettem fel,mert van sok hozzáértő ember akinek többet mondanak ezek az adatok mint nekem,és hátha másnak is jól jönnek a vélemények.
Proc:I7 2630qm SandyB 2/2,9ghz, Ram:6gb 1333 ddr3
Boot idő kb 18 sec
Az ssd-t itt vettem Lec fórumtárstól 23k-ért újonnan.ssd[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
válasz GLOCK34 #20653 üzenetére
Kösz rendes tőled, összehasonlítani jó lesz majd
Kerestem én is itt aprón, de most nem találtam, az árgépen meg 31,5eFt a 96Gb-os..."Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
jegenye77
addikt
Erre valaki?
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
veterán
-
jegenye77
addikt
válasz jozsi252 #20656 üzenetére
És én mint laikus átlagfelhasználó az 1-es és a többi közül mekkora különbséget éreznék?
A mérési eredményeken kívül.Mert ott biztos vannak eltérések.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
veterán
válasz jegenye77 #20657 üzenetére
M4-es sata 3-as, mit mondjak bootban vennél észre kis különbséget, de a hétköznapi használatban ezeknél az ssd-knél nemnagyon vennéd észre hogy most egyik 4k-s írásban 20 megabájttal többet ír /sec. De ha már nagyobb fileokkal dolgozol akkor észrevennéd. De ha csak hétköznapi használatra vennéd ahogy írtad is meg játék akkor nemveszel észre sok különbséget.
De helyedben vagy az m4-et vagy a samsungot venném 27k a legolcsóbb helyen, és ezzel tuti nemfogsz pórul járni, mert jó nagyon
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Lacza_26
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #20647 üzenetére
"(Viszont arra is felhívják a figyelmet, hogy rendszeresen backupoljanak a userek addig is. Ez magyarra lefordítva annyit tesz, hogy semmi értékes pótolhatatlan adatod ne legyen az Intel SSD-n...)"
Na ezen most én röhögtem 10 percet. -
veterán
Dejó hogy nemvártam az intelre
Szóval akkor intel bejelentését úgykell érteni hogy "halvány lila fogalmuk sincs hogy mi okozza ezt a hibát?"
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
-
-
bazsi83vp
senior tag
Szerintem inkább nézd a smart adatokat valamivel. De pl nekem ez a progi 100-at a hd sentinel meg 99%-ot ad kondícíóra. (1x elment az áram és ez átviteli hibát okozott sata phy e.c értéke 1 lett). De se gyenge, se hibás szektor. Szóval lósz*r az is. Nincs egyezményes dolog a smartból számított állapotra.
-
-
jegenye77
addikt
Solid-State-Disk
- merevlemez-kapacitás: 64 GB
- merevlemez mérete: 2,5"
- NAND típus: MLC
- olvasási sebesség: 415 MB/s
- írási sebesség: 95 MB/s
- PC csatlakozók: S-ATA III (600 MB/s)
- méretek: SZ 54 mm x MÉ 79 mm x MA 5 mm
- tömeg: 74 g
Az olvasást látom,hogy elég jó de az írás az nem lassú ennél?
Vagy az annyira nem fontos?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
veterán
válasz jegenye77 #20678 üzenetére
Nekem is ilyen van, és az írás nem lassú, ezek legalább valós sebességek nem úgy mint az ocznek a 500/475 vagy akármennyi, és ebből megy 230/50 szóval egyátalán nem lassú. Nagyon jó kis szerkezet. Ha sebességre mész hogy jólegyen akkor minimum 128 gigásat vegyél.
És ez pont azért van mert minél kisebb egy ssd annál lassabb úgymond. tehát egy 128 - 256 gbos már szép sebességet tud produkálni írásba sata 3-on.
pl intel 510 vagy vertex 3 valamint crucial-ba a 256 gigás csakhát az áruk...
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
jegenye77
addikt
válasz jozsi252 #20680 üzenetére
Na igen.Annyit nem szeretnék áldozni rá.
Kezdetnek elég lesz a 64-es.Majd később úgy is olcsóbbak lesznek.Most meg még rendszernek meg a progiknak elég ez.Addig ismerkedek vele és várom a gyorsulást![ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
veterán
válasz jegenye77 #20681 üzenetére
Persze értem, csak azért kezdésnek is érdemesebb venni egy középkategóriájú ssd-t. Hogy mért mert talán kevesebb gond lesz vele, tartósabb lesz, gyorsabb, jó persze márkás ssd-kbe is van amik megadják magukat pár hét hónapon belül, de én most úgy az átlagról beszélek.
Pl kingstonnak a 96gb-os v+100-as verziója best buy szerintem, jó áron van illetve nagy a tárhely is. Ez a ssd azoknak is jó akik játékra is akarják használni az ssd-t mivel azért itt már van tárhely is amin elfér jópár nagyobb game is.
Meg persze akik notikba akarják és azon fut minden, illetve nem kímélik olyan dolgokkal amik levannak írva a fórumon.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
jegenye77
addikt
Haver ezt ADATA S599 2.5" SATA II Solid State Drive nézte ki.Azt mondja ez jobb mint a Crucial SSD 2, 5 64GB M4
Mivel az írás sokkal gyorsabb.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz jegenye77 #20684 üzenetére
vezérlő: SandForce
Itt a titok nyitja kicsit utánajársz a sandforce-nak itt a topicba akkor meglátod hogy az a sandforce-os ssd miért is lassabb mint az m4
Nemkell mindig hinni a gyártó álltal megadott adatoknak, főleg azoknak nem amibe sandforce vezérlő van, mivel azt az értéket sohase fogod elérni, írásba legalábbis.
Itt egy kép arról az ssd-ről amit linkeltél
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
jegenye77
addikt
válasz Gorneck #20693 üzenetére
Kész.Megint összezavarodtam.
Nem is.Csak egy kicsit.
Most ott tartok,hogy m4 64-es vagy kicsivel drágább és 96-os kingston.[ Szerkesztve ]
-
-
kungzi
veterán
sziasztok
akkor ezeknél az intel 320 40GB-os SSD-nél még mindig fennáll a 8mb-os bug? vagy már van rá gyógyír? most készülnék ilyet venni és nem szeretném, ha 2 hét múlva elszállna
-
kungzi
veterán
bocsi a dupláért
[ Szerkesztve ]
-
Peter789
senior tag
sziasztok!
van egy silicon power 30 gigás SSD-m, úgy tudom ez még sajnos nem tudja a trim-et. egy darabig az autómban használtam, de átszervezés miatt kikerült onnan és most gondoltam ez lehetne az asztali gépem elsődleges vinyója
win7 telepítőjével újrapartícionáltam, formáztam, ráhúztam a 64 bites win7-et, intel driver fel, ráindítottam egy CrystalDiskMark-ot és elég lelombozó eredményeket hozott: 160 mb/sec olvasás (ez rendben van) de csak 45-65 mb/sec közötti írási tempó... amikor megvettem, akkor úgy rémlik valami 90-100 mb/sec közötti írást produkált. mi lehet az oka a lassulásnak? az addig ok hogy nincsen trim, így idővel lassulhat, de a formázásnak ezt nem kéne "resetelnie" mindig?
giga P43-as lapom van ICH10-el. próbáltam legacy IDE / nativ IDE / AHCI módban is és mindenhol így teljesít jelenleg
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 4
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest