Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spammer

    veterán

    válasz Ijk #78229 üzenetére

    Olyan filmet ne is várj, mint a régiek voltak. Manapság senki nem fogja megengedni, hogy olyan elkészülhessen. Popcorn, ha úgy nézzük, mert sok az akció, eléggé sok a pörgés, sok a CGI, nem mélyítik el kellően a szálakat, nincs elég idő kifejteni a dolgokat. De ha úgy nézzük, ez az új trilógia (és generáció) kezdete, lesz még idejük rá. Annak idején az Ep.IV-nek és a folytatásoknak szükséges volt magyarázni az alapokat (erő, fénykard, jedi, birodalom, mi ez, mi az), ma már ezeket nem kell elmagyarázniuk.

    Persze a karakterekre és a First Orderre kellett volna kicsit több idő, lehetett volna többet magyarázni, mélyíteni, ez igaz. De szerintem ezt tényleg csak egy átvezetésnek szánták, ahol a régi arcok az újakkal együtt harcolnak még utoljára, hogy aztán a régiek leköszönhessenek és folytatásokban már csak az újakkal foglalkozhassanak (és akkor talán lesz idő mélyíteni is a karaktereket). Annak kifejezetten örülök, hogy a castingot nem cseszték el, féltem nagyon, de elégedett vagyok az új színészekkel, és ez nem kis szó.

    A popcornt egyébként úgy értettem elsősorban, hogy egy sima látványfilm, aminek nincs "lelke". Az új Star Trek filmek esetében szerintem lehetett ilyesmiről beszélni: látványos, és mondjuk, hogy szórakoztató filmek voltak (az első rész, mert számomra a második már uncsi volt), de nem volt benne az a hangulat, nem volt benne igazán lélek.

    Azért a SW7-ben volt lélek, látszott, hogy nem csak a látványra mentek, próbáltak megfelelni a klasszikus filmeknek, még ha nem is sikerült teljes mértékben, de azért érezhető volt az igyekezet. Voltak nagyon jó jelenetek, voltak olyan jelenetek, olyan zenékkel, amik teljesen a "retro" hangulat adták át. Voltak olyan jelenetek, amiktől könny szökött a szembe, mert egyszerűen jó volt látni és érezni ezt a világot újra, amit az Ep.1-3 nem volt képes megadni. Jó volt látni, hogy újra X-Wingek és Tie Fighterek repkednek, nem mindenféle csillogó-villogó krómozott szarok. Jó volt ezt a világot és ezeket a hősöket látni, amiért és akikért szaros gyerekkorunkban úgy rajongtunk.

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Új hozzászólás Aktív témák