Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ObiGabi

    aktív tag

    válasz Pist@bácsi #3299 üzenetére

    Ha egy szóval akarnám jellemezni, akkor azt mondanám: részletgazdag.

    Kicsit bővebben:

    Olyan apró dolgokkal van tele, melyek az életben is megtalálhatóak, országnak, kornak megfelelően. Pont ettől válik egyedivé és élvezetessé és közben rácsodálkozunk, hogy: jé! pont így néz ki a szomszéd Jóska tanyája is. Az is tele van mindenhol ott hagyott törmelék kupaccal, szerszámmal, rozsdásodó ócskavasakkal és az ól fala nála is így omladozik. És mikor tovább megy az ember azt látja, hogy a szántóföld mellett burjánzik a gaz, agyig süllyed a traktor a sárban, kicsit gazdátlan minden, akkor jön rá, hogy tényleg itthon vagyok. Sehol egy osztrák alpesi ház, patika rend és tisztaság, sehol egy 2 millió hektáros, tükörsima amerikai szántóföld. Lehet szeretni és kevésbé szeretni, de szerintem ez a szimulátor, a valóság lett lemodellezve, méghozzá nagyon hitelesen. És igen, itt kérem szépen meló van. Meg kell dolgozni minden egyes fillérért, rá kell szánni az időt és az energiát. Kerülgetni kell a fákat, bokrokat, egyéb tereptárgyakat pont, mint a való életben. Sok esetben nem lehet munkásokat dolgoztatni, akik pikk-pakk elvégeznek minden munkát, mi pedig bezsebeljük a pénz. Ha néhányan összeállnak egy multira, akkor szerintem még élvezetesebb, pláne korhű gépekkel.

    Kritikákkal kapcsolatban:

    Maradt egy-két részlet, amit lehet finomítani, de ezek semmit nem vonnak le a térkép értékéből. Építő jellegű kritikát akkor lehet megfogalmazni, ha tudjuk mit kritizálunk. Látni kell, hogy mi van a háttérben. Gondoljon mindenki a saját életére, nézze végig, hogy mivel foglalkozik nap mint nap, mennyi időt, energiát fektet egy feladat megoldásába. Mennyi utána járás, információ gyűjtés mire meglesz minden szükséges adat, ahhoz elkezdhessen az érdemi munkával foglalkozni. És mikor kész, nem biztos, hogy működőképes az, amit csinált. Itt is pont erről van szó. Mi az a GiantsEditor? Hogy működik? Nincs magyar nyelvű leírás? Mi az a 3D modellezés? Bonyolult? Ez is csak angolul tud? stb.

    Távol álljon tőlem, hogy magasztaljam és az égig emeljem a készítőket és a munkájukat, de ez tényleg 101-es. Továbbra is azt mondom: hajrá, csak így tovább! Ez itt kérem a mérce!

    Annak ellenére, hogy az élet drága, még mindig elég népszerű...

Új hozzászólás Aktív témák