- Házi hangfal építés
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Milyen egeret válasszak?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
válasz eattila #122351 üzenetére
Nekem sincs szükségem, sógornő vacka, úgy van nálunk mint a Subaru. Ami eladó
Nem nevezném szerethető autónak, szépnek főleg nem, egy bármilyen Toyota milliószor kívánatosabb tárgy, de a funkcionalitását és az egyszerűségét attól még elismerem. Asszony is hasonlóképp áll hozzá, a Clio után ami belőle is állandóan sportosan ámokfutó huligánt csinált, főleg semmi rajongást nem mutat, de addig sem kell venni helyette mást. Az az évi kb 5k km, amit jár, arra jó. -
-NoVa-
addikt
válasz npera #122352 üzenetére
Megszoktam a Volvonál, hogy kb fél méter a reális csomagtartóba betuszkolható maximum magasság (kiátlagolva 556mm), ami annál nagyobb, azt feldarabolom. Asszony ezt a szabályt a gyerekek és növények esetén is többször vétózta már, de a mindennapokban nem igazán korlátoz a sedan kivitel. 2+ hetes nyaralásnál is segít kompromisszumokat kötni, és kirakni a fölösleges bármit hogy elférjen a felfújt pilateslabda azért.
-
npera
őstag
válasz -NoVa- #122356 üzenetére
True... true... :-)
Izgalmas. A Lucid még forgalomban sincsen, ezért a helyi nepper rendszámtáblával fogok nyomulni (zöld rendszám, de nem olyan zöld mint a magyar BEV-es cucc, sötétebb tónusú).
Speciális engedély kell hozzá, amit az őrséggel és a vehicle engineerrel is le kell zsírozni előre, most fogok adminisztrálni mindjárt.
Utána pedig egyenesen a tesztpályára mehetek vele közúti forgalomban. Az biztos, hogy forgalomban nem fogom megküldeni a kocsit, jobb a békesség. A tesztpályán persze majd lehet kitartani a padlógázt és préselődni az ülésbe. 820 kW még lóerőből sem kevés....
-
-NoVa-
addikt
válasz npera #122357 üzenetére
Versenykamionos témában hallgattam jókat valamelyik égéstérben, ahol a sok tonna alatt extrém irreális nyomaték is akad, és azzal szokták kezdeni, hogy legyalulják a bügyköket a vadonatúj gumikról. Inkább forogjon el, majd megoldja a többi kerékkel együtt tapadásból, de ha megakad, akkor elnyal mindent ami épp akkor ott a leggyengébb. Ez már-már az a kategória, csak nem egy 7+ tonnás bálnában.
-
Sipi-
őstag
válasz -NoVa- #122356 üzenetére
Mondeo-nk 5 ajtós. Nagyon izgultam, hogy nyáron a nyaralásnál be fog-e férni minden a csomagtartóba (általában nem szokott). De most minden befért, az anyósüléshez csak az aktuálisan szükséges cuccok mentek (kaja, kulacsok, hámozott alma dobozban nem, mert azt asszony a hűtőben felejtette, pedig előző éjjel még azt is pucoltam ).
Balatonra és onnan vissza viszont két fordulós volt a cuccolás: egyszer családdal telipakolva, másnap egyedül én, de szintén telipakolva a kocsi. De oda kvázi odaköltöztünk nyárra.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
zetor2000
őstag
válasz -NoVa- #122358 üzenetére
De annak oka is van, hogy leesztergálják. Mert az a terep, amin mennek -és ahogy mennek- az olyan. A gumi kezdetben igazából terepgumi, jó nagy bütykökkel, csak nem 100 km/h+os tempóra van tervezve, hanem 90 alattira 90 alatt meg faszán megkapaszkodik. 100 fölötti sebességnél egy nagyobb kavics / szikla / akármi amibe beakadhat, képes lenne letépni a bütyköt az abroncsról jó mélyen. Ezért inkább kisebb bütykökkel mennek, ami nem akad meg, hanem inkább már elforog. Nyomaték meg lóerő akad, ahogy hallottam. Az egyik 5xxx Nm, a másik 1000+ Le. Ahogy szokták mondani, az összes lóerő ott van.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
őstag
válasz -NoVa- #122358 üzenetére
Megpróbáljuk letesztelni mennyire van "túldimenzionálva". Olyasmire gondolok, mint ismételt gyorsítások, 0-100-0, 0-130-0, 120-210-120, végsebesség rövid ideig, végsebesség amíg akksi tart és hasonlók. A végsebesség lehet problémás lesz, mert bár döntött a pálya, de 260 km/h feletti sebességet nem szokták szeretni, mert akkor már elég erősen kell "befelé" kormányozni még a legfelső sávban is, annyira erős lesz a szlip kifelé.
Meg az is érdekes, hogy hogyan adagolja a nyomatékot különféle kvadránsokban. Tehát hajtási és regenerálási kvadráns, előre és hátra. Különféle "söprések" sebességben és nyomatékban, tranziensek és hasonlók.
Érdekes lesz. Szerintem elég hamar fogy majd el a töltés és a gumi is, szóval ésszel kell majd. A forgalomirányító megkapta a risk analysist, aztán persze komrádión kell majd kommunikálni minden manőver előtt. A buszok és teherautók nem jöhetnek be a 3-as és 4-es sávba, de a többi OEM és vágóhidas kocsik be tudnak szédülni néha a gyorsabb sávokba is, szóval figyelni kell majd erősen. Menet közben nem fogom b*zerálni az INCA mérést, az tuti. Két kéz a kormányon inkább....
-
hobizoli
nagyúr
voltunk tegnap csapatepiton egy Astra kombi meg egy Insginia kombi-val, mindketto 2018-s es 1.6CDTI motoros
de a kuplungja mindkettonek keszen volt
Insginia-ban 161k km volt a Astra-ban 142k
odacipozol neki egy nagyentert, es felbog a motor, mint vmi regi automata csak nem koveti ezt a kerek forgasa
de ha kevesbe nagy volt a gazdaas, akkor meg elvitte
az Astra-ban meg zorgott vmi a kuplungpedalnal is
mondjuk par ev egy MIT-nel lattam az egyik ilyen Insignia-val hogy megy a muki, nem is csoda, hogy kuplungot legyilkoljak
2-sbol indult eleve, de mivel fordultunk ki a korutra balra es a gyalogosoknak is zold volt, az elottunk levo nem tudott lenduletbol kifordulni, ahogy a 4-6 vili sineken atgurult
pilotank 2-sben vegig mogotte, csusztatva a kuplungot harmadikkent indultunk a zoldre
amikor elfordult a elottunk levo es lehetet volna jobban menni sem valtott vissza 1-sbe, hanem ugy 2-bol "kihuzatta" tok alacsony rpm-rol
a motor ugy jart, hogy az munkautemeteket szamolni lehetett egyesevel
elment igy egy 150-200m-t 2-sben amire felszenvedte magat addig a motor, ahogy elerje, azta 7-800rpm-t, ahol mar nem rangat
Insignia-t csak kozepvezetok kaptak akkoriban, de vannak ilyen gyokerek
legszivesebben mondtam volna neki, hogyha ez egy kettostomegu meg teljes kuplungcsere lenne majd sajat zsebre 600k-ert markaszervizben kiszamlazva, akkor valszeg megtanulnad hasznalni a sebvaltot igen gyorsan, apukam
abban az autoban akkor 60k km volt
de latszott rajta, hogy rutinosan csinalja, nem veletlenul indult csak el 2-boltöbb drón kell ;P
-
Sipi-
őstag
50 percig hallgattam olasz szövegelést egy meetingen. Nem mondhatni, hogy sokat értettem belőle (semmit)
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #122362 üzenetére
Azt mondják, az új F-150 E-ben elöl is van csomagtartó, és annak az aljában van lefolyó nyílás, láttam valami tesztvideóban. Oda egy dog is befér, akkora, szóval ki lehet ott is slagozni, csak az ázott kutyaszag nem feltétlen kellemes.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #122331 üzenetére
DDR3 van. Nem tudom, amellé esetleg lehet, hogy DDR2 kellett, de olyanom nincs.
Ha a DDR3 oké, akkor abból 1 db itt van nálam.DDR2 ből talán 1GBs ha van, de azt nem merem mondani.
Ez a 2GBs ilyen félretett, mert nekem meg 2x4GB kéne egy laptopba, ami sose lesz használva.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Sipi-
őstag
Azon gondolkozok, hogy ide fel lehetne-e rakni jobbra egy kis polcot, hogy arra rakjam a szolgáltatói modemet és esetleg routert. Ehhez kellene táp a biztosítószekrényből. És még a koax is onnan jönne (biztosítéktábla túloldalán van a lakás koax elosztója). Megoldható ez falvésés nélkül?
-
Jahno
veterán
válasz Sipi- #122380 üzenetére
Végén bőven van modulnak hely, oda lehet rakni sínre pattintható dugaljat rakni (még kettő is befér, ha nem kábeleztek kreténül). Mondjuk ha csak ez a kiselosztód van akkor minimum egy év relé hiányzik belőle.
Ha polc lesz, akkor tudsz rá rakni elosztót, mert az mindig mindenhol kevés Ha csak a routert úgy felakasztod a falra, akkor én a doboz oldalába mégis fúrnék egy kisebb lukat, felraknék egy minimum dupla falon kívülit mert egy luk nem luk, főleg ha rögtön tele is rakod valamivel.
-
Jahno
veterán
válasz Grillo #122382 üzenetére
Max. megijed és fog egy másik fúrószárat Inkább ott lesz a baj, ha fésűs a soroló és pont akkorára vágták, mint ahány megszakító van, vagy ha a sima rézsínbe már nem tud beletoldani egy nullátföldet. Ezt is mindig telerakják, blááááááá. Meg eleve nincs áramkör, szóval fel kell hajintani egy megszakítót és abba bekötözni a dugaljat.... Aztán ha kibontjuk és attól megy a makettkedés, mert összevissza hajtogattak mindent (én is úgy csináltam ég is a pofám és még nem merem mutogatni). Nekem pld. 1 modult kellett most berakni amibe kötök 1 szál vezetéket és majdnem 2 órát el voltam vele, annyi kellett baszakodni a millimétereken is. Eleve jobb oldalán a hely nem 1 modulos volt, mindent meg kellett lazítani és balra terelni, csak ott meg erővel mentek a vezetékek. A doboz vékony vacak falú alap cucc, az is legalább vetemedett mindenfelé.
Mert szomszédnál reszelek hetek óta, mondanám, hogy lassan véget fog érni, de nem, soha :-D Most jönnek a szépészeti dolgok, elosztó jó és értelmes, de lettek benne ronda dolgok meg 3 függesztett lámpánál is a kötés tartja a saját súlyát, mert foglalatot cseréltem benne és szar az egész. Ez leszed, makettkedés folytat lesz az opció, csak addig is lát a fényben, ki tud festeni és ezekkel már el vagyok minimál szerszámmal később is, de földelés még a régimódú szondás hibrid megoldás, azt meg az év reléket nagyon rendbe kellene tenni.
Ja, konyhai világítások, 1-2 dugalj bekötözése, elszívó, sállálááááá.
Persze egy csomó áramkört úgy hajigáltam össze, hogy rendesen mérni tesztelni sem lehetett, oszt mivel nem napi szinten csinálom hát akármi is lehet belőle. Igaz eddig egy darab herélt áramkörön lógott a fél ház, most úgy szórtam a megszakítókat meg külön áramköröket és alelosztót, hogy nagyon.
-
Sipi-
őstag
Köszi a válaszokat. Polc tényleg nem feltétlenül fontos, de ha raknék, akkor is valami kicsi lebegő polcot, kb. két csavar. Az jogos, hogy meg kell nézni merre mennek a kábelek, lehet, hogy jobb akkor inkább alá rakni. DIN sínes dugaljra gondoltam én is, bár akkor nem lehet becsukni az ajtaját (ami egyébként le van törve), mert kilóg belőle a modem tápja. Bár lehet, hogy ez nem probléma, nem rakom vissza rá az ajtót
Fi relé nincs, 2006-ban átadott lakásnál úgy tűnik nem volt kötelező. Villanyszerelőnek már felvetettem az igényemet (Fi relé és konnektor), de azt mondta, hogy a Fi reléhez azért át kell nézni, hogy hogyan áll a nulla a lakásban (mi van félrekötve esetleg).
Bár a konnektorokat és kapcsolókat cserélni akarom, mert elég sok csúnyán megsárgult ennyi idő alatt (pedig Legrand mindegyik).https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Sipi-
őstag
válasz Jahno #122384 üzenetére
A doboz vékony vacak falú alap cucc, az is legalább vetemedett mindenfelé.
Az új lakásunknál néhány hónaposan kicserélték a dobozt egy másikra, mert amikor berakták akkor is feszült már kicsit, utána még mozdult a ház is és végül nem lehetett az ajtaját becsukni
-
Jahno
veterán
-
Samott
addikt
Fel fog menni a hajszaritok ara. Csak nehogy tuz legyen ebbol...(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
zetor2000
őstag
válasz Sipi- #122385 üzenetére
Párezresért lehet venni olyan kis élő vezeték keresőt, ami pár centi mélyen megmutatja, van e élet a falban. Olyasmi, mint egy fázisceruza, de érintésmentes. Egy indukciós hurok van benne, ha a 230 indukál benne áramot, akkor villog-dudál. 2-3000Ft, néha van Lidlben is Parkside, de 1000féle néven van ilyen.
A kismegszakító dobozokból ugyanis 2 felé szokott elmenni vezeték:
-Vízszintesen
-Lefelé
A fúrás helyének meghatározásához az ilyen cucc igen jól tud jönni.Kapcsoló / konnektor cseréhez Girát javasolnék, csak nem ismerem a büdzséd. De a centi vastag üveg keret szerintem jóideig nem sárgul be.
Szolgáltatói cuccot én a házi router/switch mellé tenném, praktikussági okokból.
-
Jahno
veterán
válasz zetor2000 #122392 üzenetére
"-Vízszintesen
-Lefelé"Sosevót. Alapeset, hogy ilyenkor fentről jön és fentre megy. Ezért is lesz érdekes dugaszt rakni, mert idehaza az a megszokás, hogy megszakítóba alulról megy és felfelé megy ki, ha most a 3F-be megy, akkor megkerüli az egész táblát, de a fésűs sínhez meg szintén alulról ami fentről jön, no de mindegy.
Aztán többi a szaki megfejtése a keresztbe kábelekről, ne becsüld le. Előző évtizedekben minden fent és vízszintesen ment, mostanában térünk át a padlóba Symalenre. De mutathatok pár elrettentő példát. Igaz MisterY Legrandos kötését azóta sem találom, bláááá.....
Gira ágyúval verébre, ellenben a Sneider most kicsit felhúzta magát. Feszkereső szerintem mindegy, nem fog nekiugrani oldja meg szaki annak legyen hozzá keresője, fúrója, mindene.
Keresőből az olcsóbbak nekem másra voltak jók (dugaljt és kábelt nézni), Bosch GMS 120 és hasonló Stanleyk beváltak fal mögé is. Utóbbinak van most egy célirányos 10ezer alatti modellje, arra kíváncsi lennék mennyire működik. Aminek ilyen a kivitele, abból Skill, Milwaukee, mind jóság. Olcsóbbat nem próbáltam, mert minek, de Handy, Extool tuti jók lennének.
Amivel régen sokat szórakoztam és nem működik ésvagy nem értek hozzá arról már képet sem találtam
-
Jahno
veterán
válasz eattila #122397 üzenetére
Ja, csak este mindenki benyom a szobába 2 kilowattot aztán konyul a szinti elosztó és sok más. Nálunk kicsiben elnézték, 1-2 rezsó ilyesmi bekerült. Szállodai szobákhoz hasonló a méretezése, ott is az a baj, hogy hajszárító már hasonló mennyiséget zabál, csak rövidebb ideig és eloszlik aztán megy a sakkozás, hogy hány amperes biztit kapjon a júzer és nem lesz jó megoldás, max. fejbekólintanak valakit a szabályzattal. Oszt mondhatod, hogy fizetsz, ne szigorkodjon ha időnként lebaszta /(c) Mucsi/ vagy világít falban a kábel, mikor csak kicsit dugja be a 2 kilowattos bármi mellé a kávéfőzőt és a vízforralót.
-
Sipi-
őstag
válasz eattila #122397 üzenetére
Nem tudom most mennyibe kerül, de nem hiszem, hogy összemérhető az ára egy albérlettel.
Nekem anno még 8ezer forint volt havonta, az albérlet akkor még talán volt 100e alatt, de rezsivel nem hinném.
A kolesz nem arra lett méretezve, hogy szobánként tartósan kW-okat fogyasszanak. A mi koleszunkban hirtelen nagyon sok ups lett egy időben, mert rendszeres volt az este 6-9 óra közti pár perces áramszünetek, mert a lakók hazajöttek és bekapcsolták a számítógépeiket. Jó kis húzott P4-esek, CRT monitorral, gépenként 150-200 W fogyasztássalhttps://www.ferfiakonyhaban.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi hangfal építés
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Hardcore café
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Öregszem
- Milyen egeret válasszak?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Társasjáték topic
- Gitáros topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- További aktív témák...
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc!
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Slim + PS4 kontroller (Csere XBox Series S)
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest