Új hozzászólás Aktív témák
-
lord.lakli
őstag
válasz szabi__memo #4400 üzenetére
Valamicske azért csak van. Nézegetve a magyar közlönyt azért csak találok benne jogszabályokat is. Sőt mintha EU-ban több féle "szint" lenne.
Szerinted miért nincs kis hazánkban android auto hivatalosan? Csak kell valakinek a szándéka hozzá. Nézd meg Eu-n belül mely országokban elérhető egyáltalán. -
slice14
veterán
Kérdem én: Ha a Gránitnál van valami karbantartás vagy hiba, és az alkalmazás nem kommunikál a szerverükkel, viszont a fizikai paypass kártyás fizetés működik, akkor a Gránit Pay is működik? Mert ha nem, akkor vehetem elő a fizikai kártyám.
A Google Pay-nél ilyen nincs, mert ha fizikai paypass kártyával lehet fizetni, akkor Google Pay-el is. Tény hogy a Google-nél is lehet probléma, de kissebb a valószínűsége, mert bank független.Aztán lehet hogy hülyeséget írtam, de akkor javítson ki valaki.
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
tomp
félisten
válasz slice14 #4402 üzenetére
Ha a komplett rendszer döglik meg akkor csak annyit tudsz fizetni amennyi tokened van mert új tokent nem tud letölteni. Simple-nél ez gyakori és default hiba. Gyakorlatilag ügyfél élmény.
Google Pay-nél is lehalhat a rendszer de jobban figyelnek a Pay-re mint egy banknál... -
Hintalow
senior tag
Ennyi, bár nem közvetlenül ez a munkám, de azért hallom, hogy állnak a projektek a körülöttem ülő kollégáknál a pénzintézetben ahol dolgozom, nekem nagyon az jött le, hogy nem lehetett nagyon előre tudni a gpay élesedését, (akkor nem hegesztette volna sok bank a saját appját külön szisztéma szerint) gondolom a vírushelyzet meggyorsította a nyitást felénk is.
A bankoknak meg már korábban lépniük kellett, mert nagy a nyomás, hogy haladjanak a korral, NFC fizetés kell, de a gpay meg "majd egyszer jön" státusz volt. A várakozás nem volt opció, csinálni kellett.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz lord.lakli #4401 üzenetére
Arra akartam kilyukadni hogy anélkül is lehet. Ahogy a fintechek. Az unió része vagyunk. Ha németben szolgáltathat akkor itt is.
Nincs olyan jogszabály ami itt ne tenné lehetővé vagy ne tette volna (és most meg már igen).[ Szerkesztve ]
-
lord.lakli
őstag
válasz szabi__memo #4406 üzenetére
Ez is azt mutatja, hogy a cégen is sok múlik, hogy ő akar-e jönni. Akar-e egy újabb adag support problémát.
-
István89
tag
Örülök, hogy Neked jó, de másnak meg negatív tapasztalata van vele. Nekem is több vele a rossz, mint a jó tapasztalat. Szerintem közel nem egyenértékű a Gpay-el, és nem csak a PIn kód miatt. Engem az nem is zavarna már.
Szerintem az ERSTE-nél gondolkoznak megfelelően:
A nagy mobil-platform alapú fizetési megoldások kiszorítják az egyedi banki fejlesztéseket, így az áttörést itt a Google Pay hazai implementálása hozhatja meg ügyfeleinknek.
Igen, másik topic-ban én is megírtam. Jó hír, már három bank biztos idén, bár akinél én vagyok az pont kimarad ebből a buliból.
Gránitnál 20 fizetés lehetséges offline módban vagyis 2016-ban még ennyi volt, amikor elindultak.
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz lord.lakli #4407 üzenetére
És most sok sok év után tavaly meggondolták magukat. De a bankok meg sorban álltak de csak azért sem...
Nehezen tudom elhinni :) -
lord.lakli
őstag
válasz szabi__memo #4409 üzenetére
Teljesen igazad van. Az összes olyan szolgáltatás ami nem érhető el ide haza valójában az itteni cégek miatt nincs. A mocskok eladják jó pénzért az új autóban is az android auto megoldást és közben a szemetek gátolják a google-t, hogy itthon használni lehessen azt, amiért fizettél. Mióta ismered gpay-t és az egész témát?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz lord.lakli #4412 üzenetére
Mióta van. Amúgy a Google autó (minimális hazai piacon) nem cáfolja a fenti értelmetlen gpay ügyet.
-
István89
tag
CIB, Takarék, ERSTE
K&H és az MKB jelezte, hogy rajta van a fejlesztési listájukon, de ők időpontot nem mondtak, viszont lehet év végére megérkeznek.
OTP valószínűleg nem fogja bevezetni, és a Gránit pedig marad a "saját" fejlesztésnél.
Unicredit, Magnet, Rafi, Budapest Bank még nem válaszoltak.
-
slice14
veterán
válasz István89 #4415 üzenetére
Érdekes. Nekik is van saját mobil érintéses fizetésre megoldásuk, és mégis tervezik a Google Pay bevezetést.
Szerintem minél több visszajelzést kapnak a Google Pay igényről, talán a Gránit Bank is fontolóra venné a dolgot. A remény hal meg utójára.
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
A K&H NFC-s fizetéses jó édes k** anyukájukat!
Korábban 5 000 Ft felett, manapság 15 000 Ft felett kétszer kell érinteni a telefont, mert pin kódot kell megadni (nem lehet kikapcsolni, mindig kéri a kódot)!
Hibátlanul megy az app akkor, ha 5000/15000 alatt fizettek, de mindig féltem, ha nagyobb összegről van szó, mert volt mikor nem működött!
Ma egy Mol kútnál próbáltam fizetni 18 000 FT-ért: érintem a telefont > pittyen és kéri a pin kódot > beírom megint érintem > semmi, kb 15-20 másodpercig vártam, de ez a csoda nem reagált (OnePlus telefon, android 10-el)!
Szerencse, hogy a párom velem volt, így kimentem az autóhoz és az Ő kártyájával fizettem!
Ha nincs ott a párom, akkor mit csinálok?Ajánlom, hogy gyorsan vezess be a K&H a Gpay-t!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
István89
tag
válasz slice14 #4416 üzenetére
Igen, az ERSTE és a Budapest Bank nyilatkozata alapján elég jó a hozzáállásuk a GooglePay bevezetésnek, csak a Gránit nem. Szerintem ők nem fogják bevezetni, ezt el kell engedni és várni kell az egyenrangú NFC fizetésüket, ami szerintem soha nem lesz egyenrangú, de hát sokat nem is kell tőlük várni.
[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
Ez nagyon el van cseszve a KHnál. Amíg használtam, 5/15ezer felett először beléptem a netbank mobiltárca részébe. (ide ugye jelszó sem kell). Majd a fizetés jelre katt. (fektetett wifi ikon) Itt mobiltárca pin megad, S majd érint. S máris jó lesz. Csak egyszer kell érinteni.
-
ACE-
addikt
Egyrészt szerintem nem egyenrangút, hanem egyenértékűt írtak. Amennyiben a Gránit is úgy fog működni, hogy akár 100ezer Ft-nál is elég lesz feloldani a telefont, majd odaérinteni, és nem fog kérni PIN kódot, teljesen egyenértékű lesz a Google Pay-el... hiszen ennek ennyi a funkciója... kész.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
NoMagix
addikt
Végül egyszerű megoldása lett az NFC fizetésemnek!
Kártyát cseréltünk Mater Card-ra, eddig Visa volt, csak az volt a furcsa a Simple ügyf.szolg. telefonon azt mondta, hogy az mindegy az is jó...
Az új kártyával simán végig ment a regisztráció.
Régen is Master Card-unk volt, csak az utolsó cserénél az OTP önhatalmúlag küldte a Visa-t!
Még egy szösszenet, most már azt is tudjuk, mi a különbség a két kártyánál, Visa euro míg az MC dollár alapú, de az NFC-nek mi köze hozzá azt már nem fogadja be az agyam...
Buék mindenkinek, köszönök mindent! -
KicsiRegő
tag
válasz NoMagix #4429 üzenetére
A Simple-ben (vagyis inkább az OTP-nél, mert emlékeim szerint ApplePay esetében is) csak MasterCard és Maestro kártyák alkalmasak NFC-s fizetésre, amire többször fel is hívják az oldalon a figyelmet, szóval az ügyintéző vagy félre értette, hogy mit szeretnél, vagy szegény még az alap dolgokkal sem volt tisztában
-
tomp
félisten
válasz KicsiRegő #4430 üzenetére
vagy szegény még az alap dolgokkal sem volt tisztában
Ha az app minőségét nézzük akkor szerintem az ügyfélszolgálatnál az egyedüli feltétel a magasság lehet.NoMagix
Simple MasterCard féle API-t használ. Ezért megy csak MC kártyával.ACE-
Oké akkor egyenértékű. De majd ha nem kell hozzá külön app mint a Google Pay esetében hanem rendszer szinten fog menni a GránitPay akkor lesz egyenértékű. De az sem.
Max hozzá hasonló lesz. Én nyugodtan törölhetem a GPay appot, ha terminálhoz érintem a telefont akkor is sikeres lesz a fizetés. Gránit app nélkül próbált meg ugyan ezt. -
ACE-
addikt
A Gpay app egy oprendszerbe épített app. A Gránit-ot külön kell installalni. Ettől még nem lesz több csupán a Google kihasznalja hogy beépiti a sajat oprendszerébe. Funkcionálisan viszont ugyanazt - fogja - tudni.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
István89
tag
A cikkben egyenrangú van írva.
Ugyanazt fogja tudni, igen, de szerintem nem ezzel lesz a baja azoknak, aki használják és nincsenek megelégedve. Továbbra is megértem, hogy Neked jól működik, de nekem továbbra sem működik olyan megbízhatóan, mint a Google Pay.
[ Szerkesztve ]
-
slice14
veterán
Amíg más módon nyúl a Gránit Pay és a többi banki csoda az nfc-hez, addig nem lesz egyenrangú egyik sem a Google Pay-el. Sőt még akkor sem, mert a Google Pay rendszer szintű, és így app sem kell hozzá. Talán egy két mobilgyártónak van hasonló megoldása (pl Samsung Pay, stb...), de azok gyártó specifikusak.
[ Szerkesztve ]
-
nutfile
aktív tag
válasz lord.lakli #4412 üzenetére
amúgy simán használható itthon az android auto....
ha nem éred el a google playből, akkor telepíted az apkmirror-ról és utána semmit nem kell trükközni, nem fog eltűnni a telódról, egyszerűen csak működik. hibátlanul. -
lord.lakli
őstag
válasz nutfile #4439 üzenetére
Köszi. Anno én is így kezdtem, majd egy mobil csere és appok automatikus átköltöztetése óta play-ből frissül rendszeresen. Csak példaként vetettem fel, hogy sokszor a cégen vagy jogszabályokon is múlhat valami lokális bevezetése. Ráadásul android auto esetén főleg nem értem miért nem megy EU nagy részén.
-
Grande Ale
őstag
válasz lord.lakli #4441 üzenetére
Csináltam egy resetet, most nem látszik a Google fiók szolgáltatásoknál a Google pay. Remélem működni azért működik, mert eddig tökéletes volt curve-el.
-
Hintalow
senior tag
Ezt pontosítanám, attól függ az elszámolás, hogy van leszerződve az adott bank. Pl. Rafinál tökmindegy milyen kártyád van, eurózonán belül eur-ban, azon kívül usd-ben számolnak el.
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Grande Ale
őstag
válasz Grande Ale #4442 üzenetére
Nem működött, le kellett töltsem az apk-t, hozzáadni újra a kártyát, úgy már jó lett.
-
K Norbi
addikt
válasz Grande Ale #4446 üzenetére
Fenébe..
Nekem így sem megy.Tegnap írtam egy regényt a Curve nek.
Ménem megy. -
slice14
veterán
válasz K Norbi #4447 üzenetére
Nemtom mennyire befolyásolja a sikeres kártya regisztrációt nfc fizetésre, de a Google Pay-ben megadott cím a kártya hozzáadásánál megegyezik a Curve-nél megadott címmel?
Bár nekem is volt ilyen, hogy nem tudtam a Curve-öt hozzá adni, de Revolut-ot hozzáadtam nfc fizetésre, és azután már aktíválható volt a Curve érintéses fizetésre. Mondjuk ebben számomra sincs semmi logika.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nokia, Sony Ericsson és Samsung telefonok szoftveres szervízelése
- Csere-Beszámítás! Paidashu 27000MAH, 22.5W Gyorstöltő Powerbank!
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Leather Case bőr tok - Midnight, Umber
- Apple Pencil 2nd Gen., Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest