Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VoltanIgor

    tag

    válasz echterion #143000 üzenetére

    Ez a hithű szamurájos dolog ebben az esetben nem állja meg a helyét. A játék a XIII. században játszódik, az egész szamuráj "becsületkódex" pedig bőven az Edo-korszakból származik, XVII-XVIII. századból. A középkori japánban ennek nyoma sem volt, elég csak megnézni az Edo kort megelőző sengoku korszakot, annak se volt semmi köze ehhez a romantikához.
    Ugyanakkor pedig az országodat megszállja egy elsöprő erejű idegen hadsereg, és mészárolják a népet, felégetik a településeket, hát rohadtul nem fogsz hajlongani meg lovagiaskodni. Ezt egyébként japán történészek is megerősítették a játék kapcsán.
    Valamint a korabeli szamurájok egészen mások voltak, mint a későbbi, újkori társaik, sokkal jobban hasonlítottak a középkori elnyomó rablólovagokra, mint a romanticizált nemes hősökre a későbbiekből.

    Nekem nagyon nagy kedvencem lett a Tsushima, hihetetlen módon élveztem-élvezem a játékot. Persze a kritizált pontokban van némi igazság, mondjuk úgy, hogy nem árt hozzá, ha van némi középkori-japán mániája az embernek, hogy tényleg át tudja adni magát a játéknak. Számomra nagyon nagy élmény volt, és a mai napig az.

Új hozzászólás Aktív témák