- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mobilis gaming monitorok a ViewSonic elképzelése szerint
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egérpad topik
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnywalker
őstag
válasz Mek-mek-mek #6500 üzenetére
Ott van a linkelt gyártói letöltési oldalon a futtatható driver exe...is.
-
atala
Topikgazda
válasz #19103744 #6510 üzenetére
Csak óvatosan az ablaktisztítóval, mert ha nem elég tiszta, akkor még jobban eldugíthatja a fejet!
Csak úgy szabad használni, hogy tölthető patronba töltöd, mert abban van beépített szűrő.
Egyébként zöld bogároldós szélvédő mosóról van szó, de jó lehet az alkohol mentes sima ablaktisztító is. -
kenyerr
tag
Hello,
Van egy l355-s nyomtatóm, mely nem akar nyomtani. Ugyan kiírja, hogy "alacsony a tintaszint", viszont van benne elég tinta. A színesekben kb 1/3-adnál van, a feketében pedig kb 4/5. Eddig csak gyári tinta volt benne, a feketét pótoltam egyszer (ugye abból 2 volt a gyári szettben). Mi lehet a gondja, hogyan lehetne javítani? -
Elith
újonc
Epzon kollégától kérdezek, vagy mástól aki tudja.
Gondolkodom egy wf-5690 dwf típusú nyomtató vásárlásán.A felhasználásunk úgy néz ki, hogy kb. 80% sima A/4 fénymásolópapír, és kb. 20% speciális, karton vastagságú A/5 papír.
A kérdésem, hogy tudja-e a nyomtató azt, hogy az alsó tálcában lenne a sima papír, a hátsó adagolóban a vastagabb, és a kettő közti váltást szimplán szoftveresen megoldani?
Tehát alapértelmezésben a papírtálcát használná a gép, és ahol a hátsó adagolót kell használni, ott a word doksiban lenne megadva hogy a hátsó adagolóból vegye a papírt?
Nem a nyomtatón gombokkal, mert az mindig el lenne felejtve, és kavarodás lenne.
Most két nyomtatóval van megoldva, de ezt szeretném kiváltani eggyel.További kérdés, hogy az L szériás nyomtatók közül van-e olyan ami tudhatná ezt, mert az még jobb lenne.
Köszi
-
törölt tag
válasz johnywalker #6515 üzenetére
A másik irányból is lehúztam. (kilátszik a furat)
-
epzon
őstag
hello
az L szériás gépek mindegyike csak egytálcás, azok nem tudják
az 5690-nél az a lényeg, hogy a két papír valahogy el legyen választva egymástól, ami lehet
- méret alapján
- típus alapjánmindkét tálcához hozzá tudsz rendelni 1-1 méretet és/vagy típust és akkor a gép automatikusan azt a tálcát fogja használni (ha a gépnek is az van beállítva) és a feladat is így van meghatározva
remélem érthetően mondtam
-
epzon
őstag
válasz kenyerr #6512 üzenetére
a készülék tetején van egy matrica hogy hogyan kell a tintaszintet leokézni a gépnek
ugye itt az a helyzet, hogy nincs chip, nincsenek patronok, így a készülék nem tudja hogy mikor hogy áll a tintafesték. Bizonyos algoritmus alapján kalkulálja a gép, hogy szerinte hogy áll a festék és amikor ő úgy számol, akkor figyelmeztet, hogy nézd meg - vizuális megerősítést kér :-D -
ezt egy gombkombinációval le tudod neki okézni, hogy jó megnéztem mehet tovább minden - ez van a készülék tetejére ragasztva
-
Amacs
aktív tag
Sziasztok! Visszaolvastam korábbi hozzászólásokat, és ahogy elnézem képesek ezek a nyomtatók tönkremenni az utángyártott patronok következtében.
Kaptam egy dx3800 készüléket, és neki is ugrottam jó kis ebay-es patronokkal. Először csak egy feketét vettem, amit fel is ismert, mutatta, hogy tele van, de mint kiderült úgy nem lehet használni a nyomtatót, hogy nincs bent az összes patron.Ezután rendeltem hozzá egy olyan csomagot, ahol mind a 4 szín megvolt.
Behelyeztem mindet, és kiírta, hogy rosszak a patronok.
Ha egyel kevesebb van bent, akkor azt írja, hogy a berakott patronok jók, tele is vannak, de ugye nem lehet nyomtatni, mert egy hiányzik, ha viszont mind bent van, akkor hibásnak véli a patronokat.Ez tipikus esete a nyomtató elhalálozásának, vagy itt csak a patronok selejtek, és szerencsésebb lenne nem a legócskább kínai cuccot belevenni?
-
Amacs
aktív tag
Ennek utánaolvasok, hátha segítene.
@atala: Nem kifejezetten 3 patront ismer fel, és csak a negyedikkel együtt problémázik.
Azt csinálja, hogy beleteszek egyet. Bármelyiket. Felismeri, mutatja, hogy tele van, minden rendben. Beleteszek kettő patront, bármelyik kettőt, akkor is ez a helyzet. Bármelyik 3 patron esetében is azt jelzi, hogy minden rendben. De ha a hiányzó negyediket is belerakom, akkor rögtön hibát ír ki mind a 4 patronra.
Majd csinálok screenshotokat, ha a nyomtató közelében leszek.
-
Thrawnad
senior tag
Ez tipikusan firmware gond.
Akár melyik patron jó de a 4 együtt nem.
Ki kell cserélned mind a 4 et.
Olyan patronra amin a chip száma új.
A resetter sem segít már ilyenkor.
Sajna hogy melyik jó melyik nem em lehet tudni előre. Az adott Firmware dönti el.
Akár az is lehet, hogy csak gyári megy.Thrawnad
Hardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
netpeti98
addikt
Sziasztok!
Nem vagyok túl járatos a nyomtató témában. Az lenne a kérdésem, hogy a tintasugaras piezoelektromos Dye Ink technológiás nyomtatók mennyire alkalmasak címkenyomtatásra és mennyire áll ellen a nedvességnek a végeredmény? Mennyire tartós a nyomtatás?
Eddig nézett típusok: L365, L455, L565
[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
Egy Epson Stylus SX210-es nyomtatóval az utóbbi időben az a gondom, hogy1-2 (max 3 oldal) nyomtatása után leáll W-02 Paper Jam hibaüzenettel. Ki kell kapcsolni a nyomtatót, újraindítani és megint nyomtat, de max 1-2 oldalt és újra kezdődik a cirkusz.
Eleinte valahol félúton meg is állt benne a papír, kézzel kellett kihúzni, mostanában viszont kijön az egész oldal, de nem indul a következő oldal nyomtatása.Ja, és a nyomtatás kép sem mindig hibátlan, egyrészt maszatolja a papírt (mintha beleérne itt-ott a fej), más rész a nyomtatott szöveg is néhol elmosódott.
A neten nem nagyon találtam konkrét információt, annyit csináltam vele, hogy a nyomtatófejet balra eltolva kicsit megpiszkáltam a fehér műanyag fészket, amire a fej parkol nyugalmi állásban, de lényegesen nem lett jobb. Talán azóta nem áll le az oldal nyomása közben, csak utána.
Ezek szerint egyedi hiba, vagy van rá valami bevált praktika?
-
fulton
addikt
Sziasztok
Tudnátok boltot ajánlani ahol jó áron hozzá juthatnék tintapatron-hoz?
Epson 730WD nyomtatóm van.
Után gyártott kilőve. Nem kockáztatom hogy beleszáradjon.Illetve egy kérdés , ha a tintának lejár a szavatossága, az milyen következménnyel jár? dobhatom ki ?
[ Szerkesztve ]
-
wandi2
újonc
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy kb. 2 hónapja vettem egy használt epson dx8400-as nyomtatót. Telepítő cd-t nem kaptam hozzá, de a windows 10 program hozzákereste. Csak viszont most kellene a szkennelő része, de az viszont nincs feltelepítve és sajnos nem boldogulok vele. Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm szépen.
wandi2 -
Taktoj
aktív tag
4525dnf ben kellene cserélnem a színeket, csak most nem állok 30 ezer ft szinten, sajnos :-(.. ugy ben melyiket ajánlja olyan akinek van hasonló nyomtatója. köszi. sima feketében miért nem tud ilyenkor nyomtatni... esetleg specifikus ilyen jelegű progi van ezek kiküszöbölésére?
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
Taktoj
aktív tag
s ez szerintetetek? esélyes lehet?
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
Taktoj
aktív tag
-
Nagya21
addikt
Hali!!
L210-em van, és most bontottam meg egy csomag A4-es valamioffice csomag fotópapírt (Aldi v Lidl-is, má nem emlékszem), gyanúsan fényes a papír, (vmi műanyagbevonatról hadovál) vazze ollan szép a fényképnyomat, mintha előhívattam volna....
Régen vettem 10*15-ösbe tescó gazdaságos fotópapirt, (forte vmi müanyagbevonatos az is), arra is nagyon szép a nyomtatás, kár hogy kivonták........
Tavaly volt kiárusítás a edigital-nál ott sikerül beszerezni egy matt papirt, a struktúrája olyan mintha nagyon pici rombusz mintával van telenyomkodva a papir, nagyon szép a nyomat rajta(ilyet vadászok még)
Üdv Nagya
UI:mióta occó a gyári ténta rácuppantam a fotónyomtatásra.Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Vikt0r
aktív tag
sziasztok!
Van egy sx410-es nyomtatom szublimációs nyomtatásra használnám de az a baj vele hogy ha fekete fehérbe nyomtatok akkor lilás árnyalatú lesz a kép mi lehet a gond?
Viktor
-
Pandus1111
újonc
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az Epson L220-as külső tartályos nyomtatóval?
Pár napja vásároltam, (előtte természetesen utánanéztem alaposan),
de már az első nyomtatásnál gond volt vele:
mint kiderült, csak a saját Epson papírral lehet használni, nem tudok pl. 220 gr-os papírt használni hozzá.
Én még ilyet nem hallottam: 2017-et írunk, s egy gyártó megteheti, hogy csak az általa forgalmazott papírt lehet használni egy nyomtatóhoz?
Nem az első nyomtatóm, most is 5-öt használok, s fogalmam nincs, mit kezdjek vele így.
Valaki esetleg tud valami okosat tanácsolni?
Köszönöm szépen! -
Nagya21
addikt
válasz Pandus1111 #6545 üzenetére
HAli!!
L210-em van, mindenfajta papirt megeszik.
Üdv Nagya
UI: bővebben ird le a jelenséget.Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Thrawnad
senior tag
Mint gyakorlott időutazó megadnád a heti lottószámokat?
Thrawnad
Hardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
epzon
őstag
nincs ilyen hogy csak saját papírt használ, csak a saját márkás papírra lehet azt mondani hogy azt biztosan kezeli
azért egy jobb papír is (jobb alatt azt értem hogy nem irodai 80gr-os) elég sok részből áll. több réteg rakódik egymásra és egyáltalán nem mindegy 1-1 készüléknek hogy ezek a rétegek milyen minőségűek.
pl milyen a felület (érdes, sima természetesen mikon méretekben gondolkozva), mennyi rugalmas a szerkezete és még lehetne sorolni
az sem igaz hogy minden papírt megeszik de az sem hogy csak a gyárit. meg kell találni hozzá az optimálisat, ami lehet hogy nem az amit eddig használtál
ui: még csak 2016 van :-) legalábbis itt nálunk a Földön :-)
-
Pandus1111
újonc
válasz Nagya21 #6547 üzenetére
Szia,
próbáltam a nyomtatót sima másolópapírral, -azzal ment, majd 120 gr-os, és 150 gr-os papírral,- ezeket szépen nyomtatta.
Amihez vettem, az a 220 gr-os papír,- ezt nem tudja behúzni,- erőlködik, s ha sikerül nagy nehezen behúznia, kidobja úgy, hogy semmit nem nyomtat rá.
Egyedi hibája lehet?
Te hány gr-os papírral használod?
Küldjem szervizbe? Az Epson csak magyarázza, hogy csak az általuk forgalmazott papírt használjam.
Ok, de akkor gyártson olyant, amilyen nekem kell.
Mi lehet a megoldás? Köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest