- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matamata
aktív tag
válasz ---Lasali--- #750 üzenetére
Neked van igazad.
Ennek ellenére lehetne mágnescsapágyas mert úgy néz ki mint egy enermax marathon.
Tesztekben viszont azt mutatják, hogy dupla golyós csapágyas venti van benne.
De akkor ez azt jelenti, hogy valami baja van mert a házamban gyárilag lévő lian-li ventik is golyós csapágyasak de mégsincs ilyen hangjuk. -
gordonfreemN
addikt
Haleee!
Mi a különbség a pro 82+ és pro 82+ll között?
A modu-nak vagy a pro-nak rövidebbek alapból a kábelei?
És a fentebb olvasható Libverty ECO-nál jellemző surrogó hang máshol is előfordul?[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Matamata
aktív tag
válasz gordonfreemN #752 üzenetére
A II-s változatokban két újítás van. A HeatGuard, ami gép kikapcsolása után is járatja egy kis ideig a tápventit és a CordGuard ami gyakorlatilag egy kis kampó ami megakadályozza hogy véletlenül kirántsa valami az áramkábelt.
Az adatlapjuk alapján egyforma hosszúak.
Mivel ugyanolyan ventilátor található több modellben is ezért megvan a lehetősége, hogy előjön. Az ECO80+ és ECO80+ II-ben viszont már mágnescsapágyas venti van. -
Matamata
aktív tag
válasz gordonfreemN #754 üzenetére
Igen és ha visszaolvasol láthatod hogy azokkal is volt akinél előjött ez a surrogó hang.
-
Matamata
aktív tag
válasz gordonfreemN #756 üzenetére
Elvileg igen. 8,9dBA
Mérések szerint viszont ugyan olyan
ECO 80+
Liberty ECO
Gyakorlatilag a "mágnescsapágy" is elkophat mert van egy kis fém tengelye, ami csúszócsapágyként funkcionál, de legalább könnyen szétszedhető, tisztítható. -
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Szeretnék venni egy új tápot a gépembe mivel a jelenlegi már elég hangos(mintha a porszívó menne CHIEFTEC 450w-os 1,5 éves). Amostani configomhoz elég lenne egy újabb hasonló kaliberű, de már a fejlesztésre gondolok és akkor már nagyobb tápot kell vennem.
Ilyen konfighoz mi lenne a legjobb?GIGABYTE GA-MA770-UD3
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 BOX Black Edition
SAPPHIRE TOXIC HD5850 1GB GDDR5 PCIE vagy SAPPHIRE HD5870 1GB DDR5 VAPOR-X PCIE
SAMSUNG 1000GB F1 7200rpm 32MB SATA2 HE103UJ
ASUS DRW-24B1LT Fekete+Fehér Dobozos
3DB HÁZ VENTILLÁTORMár több napja olvasom a fórumokat teszteket, és ezek a tápok jöhetnek számításba:
Ár/teljesítmény/hatásfok/zajszintet figyelembe véve:ENERMAX MODU82+ 525W
CORSAIR HX620WEzek a tápok a legszimpatikusabbak, de nehéz a választás. mindkét táp hasonló árban van. Mondjuk nekem az ENERMAX MODU82+ 525W meggyőzőbb, de viszont ugyanabban az árban már kapnék egy CORSAIR HX620W. ENERMAX 3év gari míg a CORSAIR 5év. A procit tuningolnám, CF nem kellene.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
Szia! Én is most bújom a teszteket, és filózok már egy hónapja hogy mi legyen. Enermax, nekem vagy PRO vagy MODU lesz. 425W-os nekem elég az 5770-hez bőven, még későbbre is, neked is simán elvinné a konfigod, de gondolom 40-70% környékére tervezed a táp kihasználását, mert ott a legjobb a hatásfok. A hatásfoka szerintem az enermaxnak jobb, és hangban is a legjobb a Zen után Szóval Modu!
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Everest 12v-ra 12.870v-ot ír.
Ez mennyire hiteles? És mennyire gáz ha valóban ennyivel több?
Mit lehet tenni?Why don't you knock it off with them negative waves!
-
job-
tag
Szia!
A 12V-os ágon, ha 12.870V-ot mér "bármi is" ez teljesen normális, és rendben is van.
14adam :
"semennyire sem" ezt te hol hallottad ?A multiméter amit használsz, az "OMH" által hitelesített, megvan a műbizonylat róla ?
Amennyiben nincsen, ugyanannyira hiteles mint az "everest" -
job-
tag
Nem ártalmas, az teljesen ok.
A 12V direkt ág 13,7-ig semmi gondot nem okoz, hisz az alkatrészek tűrése jóval nagyobb.Általában a modern lapok, kontrolálják az alaplapi direkt ágakat, azaz ha túl nagy bejövő fesz esetén, lekapcsolja a lapot, még mielőtt bármi baja lenne. (persze ezt nem mindegyik támogatja)
A BIOS-ban is meg tudod nézni a fontosabb fesz értékeket, +12V; +5V; +3,3 V
(itt hellyel közel pontos értékeket kaphatsz, de közel azonosat mint bármely más progi kiolvas) -
14adam
addikt
Ezt könnyen letudod tesztelni,hogy baromságokat írkáll ki.Nálam például a -5v-s ágra -64-et ír a 12v-re 11-et...Multiméterrel nézve minden rendben van.Fogd meg a multit kösd a tápra és nézd meg everestnél is,hogy mit ír ki,eltérő lesz
"de közel azonosat mint bármely más progi kiolvas)" a progik is a biosból olvassák ki[ Szerkesztve ]
-
job-
tag
Persze, nincs a magaslatán sok esetben az everest és még sok más progi sem, de ezt konfig illetve driver válogatja. Nálam pl. normálisan mér.
Ezért javaslom, a bios értékeit, ott nincsen nagy bibi. (ha igen más a baj)
Multiméterrel sosem a bios értékeit fogod látni, hisz nem (terhelve - terhelés mentesen) a csatlakozon méri a feszt a lap érzékelője.
Elviekben visszatérve a gyagyi progikhoz, mindegyiknek ugyanazt az értéket kéne mutatnia 10-ed pontosan, mint amit a bios. (mert ugyanazt az érzékelőt kérdezi le)
-
törölt tag
Ugyan azt az érzékelőt kérdezi le, ami ad neki egy adatsort: 011001011101 (mittudom én hány bites). Ezt kell értelmes formába öntenie a sw-eknek. Ehhez viszont tudniuk kell a lapon levő érzékelő és a BIOS erre vonatkozó beállításait. Ez meg laponként eltér, szóval ha nem jól dekódolják az adatot, akkor nem is fogsz reális értéket kapni. És ez vonatkozik minden lapon található érzékelőre.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #759 üzenetére
Na megvettem a pro82+ 425-öt. kábelek teljesen jol rendezhetőek egy nagyon kicsi házban is. Pedig modulárisom volt!!! nagyon halk, ez tény, de a venti motorja azért enyhén morog...
-
Matamata
aktív tag
válasz gordonfreemN #771 üzenetére
Az érdekes mert morognia nem szabadna mivel dupla betáplálású a ventije.
Mért nem az ECO lett végül?
(Elötte milyened volt?)[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz Matamata #772 üzenetére
Azért nem az eco lett, mert számított jelen esetben a hatásfok is, igaz minimális, de számított. chieftec cft560a12c moduláris táp. szóval a morgásra akkor mi a megoldás? gariztassam? Bár igy hogy már a gépben van, nem hallom, előtte beinditottam még üresben a tápot és akkor vettem észre...
[ Szerkesztve ]
-
cowboy_bebop
őstag
Megjött végre az Enermax Modu87+ 500W tápom.
Ha van rá igény tudok felrakni róla képet estefelé, igaz, csak telefonosat. -
14adam
addikt
válasz cowboy_bebop #774 üzenetére
Jöhet Hang? Venti fordulatszám érzékelő kábel van kivezetve?
-
cowboy_bebop
őstag
[ Módosította: #65675776 ]
-
cowboy_bebop
őstag
A hangerőről annyit, hogy ilyen halk tápot még életemben nem hallottam, pedig az elődje egy Modu82 volt.
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz cowboy_bebop #781 üzenetére
Szépecske
Az adatlapodon akkor írd át -
14adam
addikt
A kombinált az-az érték amennyire lelehet terhelni az összes 12v-s ágot egyszerre,és nem csak áganként.Az a 30A azt jelzi,hogy azt az ágat mennyire lehet leterhelni maximálisan,hogyha mind levan terhelve 30A-val akkor lekapcsolna,mert nem bírná,ezért is van a kombinált teljesítmény amit maxon letud adni.
Nehéz így elmagyarázni Tehát,egy biztos.6x30A-ert egyszerre egyik táp se tud,mert az 2160w[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
Vissza kértem a fogyi mérőmet, aztán kiegészítettem a táblázatocskámat, meg kijavítottam egy két gáz elírást.
Egyébként tényleg érezhető a hatásfoka, nem melegszik úgy mint a régi chieftecem, pontos összehasonlítást nem tudok már végezni de emlékszem hogy asztalon 150 watt körül mértem azzal, akkor egy 6000+ os athlon 64 volt bent alap órajelen, azért az megdöbbentő hogy most az Enermaxal 122 watt a húzott 4 magossal. -
Matamata
aktív tag
Szerintetek érdemes lenne gariztatni a Liberty ECO-mat?
3 hét elteltével is ugyanolyan csapágyhangja van. Csak attól félek ha cserélnék akkor az újnál is megmaradna ez a probléma.Az egészben az a jó hogy pont azért vettem ezt mert halkabb mint a Corsair-ek.
-
Matamata
aktív tag
Ez a táp engusz-tól van aki Ausztriából vagy Németországból hozza a cuccokat szóval nem szeretnék felesleges köröket futni ha nem muszáj mert elég szépen elhúzódhat az ide-oda küldözgetés miatt a csere.
Ha jól tudom azokban is ugyanilyen venti van és többen panaszkodtak rájuk mert soknál előjön ez a surrogás. -
14adam
addikt
válasz Matamata #795 üzenetére
A sima modu és pro-nál nem volt ennyi panasz(nagyon ritkán jöttek ilyenek elő).A pro II és modu II-nél jöttek elő a susogós hangok,és a régin még van venti fordulatszám kábel is.csak az nem kapott ilyen kampót,hogy ne csúszon ki a kábel,és nem járatja 1 percig még a ventit kikapcsolás után.Szóval ha tudsz szerezni akkor sima pro vagy modu-t vegyél
[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Matamata #797 üzenetére
Szerintem olyan Magma ventis tápra kéne cseréltetned ha tudod.. [ ami a PH -s tesztben is van]. Ennél a tuti hogy nincs csapágy hang, már abból kiindulva amit-a pro82+ hoz kapott ajándék (free) ventiből tudok, annak elvileg ugyan ez a csapágyazása, és semmi csapágy hangját nem hallottam a fülem mellett üzemeltetve fél centire...
Azt egyszerűen nem tudom/tudjuk megmondani így fórumon keresztül hogy a te ventid valóban hibás-e vagy csak a mélyhornyú golyós csapágy normális csapágy zaját hallod-e, mert nem halljuk. Így nem mondhatjuk azt hogy egyértelműen garanciás cserés-e.[ Szerkesztve ]
-
Matamata
aktív tag
válasz ---Lasali--- #799 üzenetére
Teszt topikját érdemes elolvasni.10.hsz
Azt mondjuk nem tudom hogy csinálta mert nekem is elég jó a tapasztalatom a mágnescsapágyas ventikkel.
Egy elég gagyi mikrofonnal csináltam felvételt a táp hangjáról. Hát nem igazán adja vissza, de fsp tápomnak is hasonló hangja volt venticsere előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest