- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egérpad topik
- Apple asztali gépek
- HP nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
Új hozzászólás Aktív témák
-
---Lasali---
Közösségépítő
Nem.. totál más a többi kábel kiosztása is, plusz kapott egy kampót a hátuljára ami nem engedi hogy kicsússzon a táp kábel, plusz ha kikapcsolod a tápot akkor még kb 1 percig járatja a ventillátort kicsivel nagyobb fordulatszámon, ezzel megakadályozza a hirtelen kikapcsolás miatti hűtés kiesést és hő emelkedést.
Ami pedig nem pozitív változás hogy eltűnt a ventillátor fordulatszámmérő kábel.
Részletesebben: [link][ Szerkesztve ]
-
590227
aktív tag
válasz ---Lasali--- #701 üzenetére
Örülök,hogy pörög a topik,de miért nekünk kell kikövetkeztetni,hogy vannak új igények,és ennek megfelelő tápokat válasszunk.Még qrva szerencsém is van,mert nem hoztam el a tápot,igy másik tipust választok.Szeretnék egy 5450-es karit,ehez pedig kell a 8 pines csati.
-
590227
aktív tag
-
lsc
nagyúr
Ugyan mutass már ezen a kártyán kiegészítő csatlakozót [link]. 5450 75 W alatt fogyaszt terhelésnél is, a 75 W alatt fogyasztó kártyákra egyikre sem raknak kiegészítő csatlakozót, mivel annyit még a pcie 1.0 is ad a sínen keresztül.
Egyébként az 57xx kártyákon is csak egy darab 6 pines kell.[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
rup1u5
nagyúr
Ajaj!
Látom nagy homály van. Nem tudom miről beszélsz de ilyen nem létezik.
"Pines" a csatalkozó szokott lenni a kártya végén ahova a tyúkbelet dugod a PCI-E foglalatnak meg "sávjai" vannak. Egy 5450 meg annyira keveset fogyaszt, hogy bőven elég neki a PCI-E foglalaton keresztűl elérhető max 75W.
Össze fogalmakat kevered![ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
590227
aktív tag
Én világos szabványról irtam.A sétát(netezés alatti fogyasztás),ne keverd össze,azzal a futással,amit,ha egy kutya kerget,végzel.A 75W-os fogyasztás,erős játékon jelentkezik,de ez nem játékos kártya,nem arra kell használni,nem is arra van tervezve.Tehát,felteszem a kérdést,hogy mire való a 8 pines PCIe csatlakozó?
-
rup1u5
nagyúr
Nincs olyan hogy 8pines PCI-E csatlakozó!
Olvasd is el amit írok!
A te fejedben van valami nagyon összekuszálva a PCI-E foglalat sávszélessége és a tápcsatlakozók között.Tudod mit!
Linkelj be egy képet arról az általad "8pines PCI-E csatlakozó"nak nevezett dologról!
Had lássuk mire gondolsz valójában.[ Szerkesztve ]
-
590227
aktív tag
120mm Lüfter • aktive PFC • Anschlüsse: 1x 24-pin, 1x 4/8-pin ATX12V, 2x 6/8-pin PCIe, 1x 6-pin PCIe, 5x SATA, 4x IDE , 1x Floppy, • +3.3V: 20A • +5V: 20A • +12V1: 22A • +12V2: 22A • +12V3: 22A • -12V: 0.6A • +5V SB: 3.0A • durchschnittliche Effizienz: 84%, 80 PLUS Bronze zertifiziert • drei Jahre Herstellergarantie Választ várok,hogy mire való a 8 pines PCIe csatlakozó,a PRO82+ II-en.EGYÁLTALÁN TUDJÁTOK,HOGY MIRŐL VAN SZÓ?Mielött lehülyézitek a másikat?Egyetlen értelmes hozzászólásotok nincs,csak az okoskodás.Segitség kell,nem pedig nagyképű kioktatás.
-
rup1u5
nagyúr
Ez arra való, hogy rádugjuk a vga-ra a megfelelő tápellátás érdekében.
A kék vastag betűsek linkek!
De mivel te 5450-et akarsz ezért nem értem miért foglalkozol a 8pines tápcsatival ha egyszer arra a kártyára nem kell rádugni semmit.
A német nyelvű idézeteket és linkeket meg ha lehet hagyjuk. Lehetne inkább angol?
-
---Lasali---
Közösségépítő
Csináltam egy átfogó tesztet multiméterrel. Remélem érdekelni fog valakit, nem 2 perc volt megcsinálni.
Katt a képre!
5 Voltos ág szerintem nagyon durván stabil, 0.03 Volt a legnagyobb ingazodás.
12 Voltos ág legnagyobb túlfutása majdnem 0.3 Volt, de az ingadozás itt is csekély, 0.08 Volt.
Fogyasztást is akartam mellékelni de sajnos lenyúlták a fogyasztásmérőmet.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz ---Lasali--- #715 üzenetére
Kösz szépen!
Engem nagyon is érdekel! Mivel majdnem egyforma a tápunk így az enyém is hasonlóan szerepelhet.
Az első dolog amit a tápcsere után azonnal észrevettem, hogy az erősebb 12v-os ágnak köszönhetően jobb lett a tuning. A 420-as Noisetakeren még csak 4pines volt a CPU 12v-os csati és gondolom küszködött már hogy etesse a 4 magot. Lényeg az, hogy Azzal a táppal 3700Mhz-en (436*8,5) álapodtam meg. Innen ha csak 1mhz-et is emeltem az fsb-n már hibázott. Az új táppal bármiféle különösebb állítgatás nélkül csak feltoltam 445*8,5-re és stabil most 3785Mhz-en. Érezhetően jobban és stabilabban tápolja a quad-ot. Innen már csak némi játszadozás a feszekkel és meglesz a 4Ghz! Tegnap már prime-oltam 3825Mhz-en ami az elöző táppal elérhetetlen volt!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
lsc
nagyúr
Nem kioktatás, egyszerűen azt kellene megértened hogy az 5450-re nem kell semmilyen pcie csatlakozó, mivel nincs rajta. Csak berakod a foglalatba és megy, elég neki az onnan kapott áram. Mi ebben a bonyolult?
Választ várok,hogy mire való a 8 pines PCIe csatlakozó,a PRO82+ II-en.
Erősebb kártyákon van külön tápellátás, arra való, de az 5450-nek akkor sem kell mert azon nincs, mivel 75 W alatt fogyaszt terhelésnél is a foglalatból is kap elég áramot. Ezt nem tudom hogy lehetne érthetőbben leírni?[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
590227
aktív tag
Igen erre gondoltam,meg az 5450 hogyan jön ide.Ez egy táp topik,és itt semmi jelentősége nincs,hogy én mit akarok,hanem a tápok vásárlói tudják,hogy mi mire való.Az átalakitósdi az erős 365-os ENERMAX tápomon sem müködött,ezért tartom fontosnak a csatlakozók kérdését.Persze csúcs VGA-im voltak,amiket elloptak(kicseréltek),mikor a ventiket akartam cseréltetni.Itt a PH-n adtam el őket.Az egyik javithatatlan lett,a másik még javitható volt.Nekem tök feleslegesek voltak,az anno 100 000ft körüli VGA-k.Pont tegnap töröltem le a képeket,mert a héten kárpótoltam a batman777-es nick nevű fórumtársat,akinek eladtam a VGA-t.A procijából volt letörve egy db.(??)Közben megkaptam a választ,köszönöm.Sosem egy konkrét VGA-t kell nézni,mert mindenki másmilyet fog venni,az igényei,meg a pénztárcája szerint.Egy ENERMAX tápot nem rövidtávra veszünk,nem is arra gyártják,ezért kell tudni,hogy mik a különbségek köztük.Egyébként a 16 éves fiam, nagy játékos,külön géppel.
-
590227
aktív tag
Lehet it értelmesen veszekedni.A csatlakozóknál nincs magyar,vagy német nyelv,csak angol van.A szabványok is angolul vannak megadva,amit lehet lefordítani.Mivel még nem kell VGA-t vennem,ki tudja milyen lessz,Már a tápvásárlásom is változott,hála nektek.Szerencse,hogy olyan helyen vásárolok,ahol szinte minden van készleten.Tisztelettel várom az új tápokról való,véleményeteket,tapasztalatokat.Hang,melegedés szempontjából.
-
rup1u5
nagyúr
Hogy-hogy, hogy jön ez ide? Hát te kezdted a #703-ban az 5450-et kapcsolatba hozni a 8pines tápcsatival meg valami homályos elképzeléssel a PCI-E 2.1-ről ami mellesleg egy teljesen más téma!
Az egyik alma a másik körte.
:"Örülök,hogy pörög a topik,de miért nekünk kell kikövetkeztetni,hogy vannak új igények,és ennek megfelelő tápokat válasszunk.Még qrva szerencsém is van,mert nem hoztam el a tápot,igy másik tipust választok.Szeretnék egy 5450-es karit,ehez pedig kell a 8 pines csati."
majd #707:
"[PCIe2,1 Én a szabványról írok,és minden DX11-es 5000-es szériás kártyának 8 pines,PCIe 2,1-es csatlakozás van megadva.Ez szabvány." Mellékesen ez egy marhaság! Lásd 5450 amire nem kell csati.és #708:
"Pesze,hogy gyerekkártyát,az 5450-est szeretném.Az,hogy kell-e rá csati,arról fogalmam nincs,csak a szabványt,és a 8 pines csati fontosságára hivom fel a figyelmet,hiszen sokan erős VGA-kat fognak venni.Vagy nem fontos a csatlakozó?" Össze-vissza írtál mindenféle hülyeséget már ne haragúdj!És ezután ketten lsc-vel kb 5ször írtuk le neked hogy 5450-hez nem fog kelleni külön tápcsati és még most is értetlenkedsz? Inkább nyögj ki egy köszönömöt ha már ennyit körmöltünk és linkeltem azért hogy megérts egy nyilvánvaló tényt.
Azon meg nem kell parázni ha egy tápon valamilyen csatlakozóból kevesebb van. Átalakítóval meg lehet oldani.
Az én 420as enermaxomon csak 1db 6pines vga tápcsati volt a GTX 260-ra viszont kettőt kell rádugni. A kártyákhoz általában adnak külön átalakítót ami 2db molexből csinál 1db 6pines-et. Én is ezzel az átalakítóval használtam gond nélkül a GTX-et. Ugyhogy csak azért mert egy tápon valamiből egyel kevesebb van még nem kell feltételnűl új tápot venni.
A mostani új tápokon meg már amúgy is minden csatiból van.[ Szerkesztve ]
-
590227
aktív tag
Azt,hogy nem kell csati,sehol sem írták,csak a szabványt.Az,hogy pont most vannak 5450-es karik,csak véletlen.Nem vagyok egy kapkodós tipus,8 hónapja tervezem a tápvásárlást.Ha valamit házhoz rendelek,azt mindig kifizetem.Szerencsére a táp,nem házhoz rendelt.A szabványt nem én kevertem,az adott a DX11-re.Persze még vitatkoznak a VGA-sok is,hogy miért jó a DX11.Én honnan tudnám,hogy kell,vagy nem kell VGA tápkábel.Az átalakitás,meg nem sikerült a P4-es ENERMAX tápjaimmal,hiába az átalakitó készlet,a gépem nem indult el.Az átalakitásokban nem bizom meg,ahogy a silány gagyi cuccokban sem.
-
lsc
nagyúr
A szabványt nem én kevertem,az adott a DX11-re.
Ez sem igaz, semmi köze a dx11-hez, a dx10.1-es 4830-ra, meg a dx10-es 8800 gt-re meg a dx 9-es 1950-pro-ra is kell. Amelyik csatlakozóról érdeklődsz a videokártya fogyasztásához van köze, amelyik 75 W-nál többet fogyaszt arra raknak kiegészítő pcie tápcsatlakozót, mert az 1.0-ás pcie foglalat csak annyit tud a foglalatból a kártyának adni.
Ennyi röviden, remélem megérted.Az élet kegyetlen .
-
rup1u5
nagyúr
8 hónap! Tényleg nem sieted el. Mondjuk én is vaciláltam már vagy fél éve a tápcserén, mert nem tudtam, hogy valóban szükségem lenne-e rá.
És mint utólag bebizonyosodott nagyon is megérte lecserélnem. Bíztam benne, hogy érezhetően javulni fog a processzorom tápellátása na de arra nem számítottam hogy rögtön ilyen látványosan megindúl tőle a tuning!Egyébként ha valóban egy 5450-et akarsz és nem tervezel játszani akkor bármelyik minőségi 400W-os táp tökéletesen sok is lenne neked! Enermax topikban nem illik ilyet de pl. egy Corsair CX400-as bőven elég lenne neked vagy valami hasonló kategóriájú enermax.
Az biztos, hogy a CX400 árban verhetetlen az Enermaxokhoz képest. Azt hiszem valami 7000 forint. Vagy esetleg nem érdekel az én levedlett 420-as Noisetaker-em?Vagy itt árúl két darab Enermax EG375AX-VE(G) -t Rover koléga nagyon jó áron! 3ezerért!!! És 20A a 12v-os ágon. Ez is bőven több mint elég lenne neked.
[ Szerkesztve ]
-
590227
aktív tag
Én a szabványról írok,és minden DX11-es 5000-es szériás kártyának 8 pines,PCIe 2,1-es csatlakozás van megadva.Ez szabvány.Ez volt a 707-esHSZ-om.Itt szó sincs 5450-ről,hanem az 5000-es szériákról.Ezt teljesen figyelmen kivül hagytátok.Nem mindegy,hogy 6,vagy 8 pin.Ezt nem szabad figyelmen kivül hagyni.Megveszel valamit,amit utána nem tudsz használni,csatlakozás hiányában.Utána?Nem baj,majd veszünk átalakitó kábelt.Bekocsikázunk X összegért a számtekboltba,ha szerencsénk van az elsőbem kapunk gagyi kinai átalakitót,arany áron,aminek a csatija nem biztos hogy simán rámegy a helyére.Jó esetben ez +2000ft.Nem elötte kell átgondolni a vásárlást?Mikor az első 8 pines csatik megjelentek,még VGA sem volt,amihez lehetett volna használni.Most már van.
-
törölt tag
Ez így nem gyenge, még nem bírtam végigkövetni az egészet.
Ami viszont biztos: A DX nem ír elő semmiféle tápcsatlakozót semmire. Ilyesmit két szabvány ír elő (legalábbis átlag PC-kre vonatkozóan): az ATX szabvány és a PCI-E szabvány (plusz a ma már nem igazán jelentős PCI és AGP is, de ez most a konkrét problémához nem kapcsolódik). A tápcsatlakozók kialakítására vonatkozó előírások mindig a rájuk csatlakoztatott eszközök fogyasztásával függnek össze. Pontosabban az adott csatlakozóról felvehető maximális teljesítményt határozzák meg.
Hogy milyen VGA milyen csatlakozót igényel, azt pedig nagyon egyszerű kideríteni: el kell látogatni a gyártó oldalára.
Egy kis segítség: Bemutatkozik a Radeon HD 5670 Mint látható semmilyen tápcsatlakozó nincs rajtuk, mivel a fogyasztásuk nem indokolja. És ez még csak nem is az alja a HD 5000 családnak.
Próbáljuk kicsit kevesebb személyeskedéssel!
[ Szerkesztve ]
-
590227
aktív tag
Újat veszek mindenből.Irtam a 2 db ENERMAX tápomról.Most is van 2 db FSP tartalékban,de nekem ENERMAX tápjaim voltak mindig,amik hangtalanok,hibátlanok.A gondom pont tavaly júniusban kezdődött.Mindenből új hardvert vettem,kivéve a tápot.A kedvenc ENERMAX tápomat minek cseréltem volna ki?Eljött a gépösszerakás ideje,akkor derült ki,hogy nem lehet a tápomat beépiteni,csak majd átalakitókkal.A gépet egy passziv FSP-vel raktuk össze.Nálunk csak 170-210 Volt van.Pár hónap után az FSP elszállt,javithatatlanul.Mivel átalakitók nem voltak,megint egy FSP került a gépbe.Közben az 500GB-os Samu olvasási hibás lett.Itt helyben vettem egy új 7110C-s Hitachit.A HDD cseréjével együtt a tápot is ki akartam cseréltetni,az Enermaxomra.Átalakitók megvéve (20-24pin:1200ft+a többi).A harisnyány kivül kábelgubanc van a régi ENERMAX tápokon,rengeteg csati.Szépen lebilincseltünk minden kábelt.Indítás,a gép nem indul.Próbálkozások,de akkor sem.Másik Enermax,az sem indit.Vissza az FSP.Ekkor döntöttem a tápvételről.Az új Hitachi hangos,az FSP is hallható.Vissza szeretném a csendet kapni.Most jól akarok tápot választani,és csak ENERMAX-ot,semmi mást.
-
rup1u5
nagyúr
Látom még mindíg nem érted.
Na mindegy. Én feladom."minden DX11-es 5000-es szériás kártyának 8 pines,PCIe 2,1-es csatlakozás van megadva"
Hányszor kell még leírnunk neked, hogy ilyen szabvány nincs!! Nem létezik amiről beszélsz érted????? Ezt nem tudom hol olvastad vagy hogy találtad ki de ennek semmi köze a valósághoz! Remélem így már megérted!Ha valaki akar venni egy 5850-et pl akkor megnézi neten hogy milyen csatira van szüksége ennek a kártyának. A kártyához jár átalakító, tehát ha nincs a tápon csak 1db 6pines akkor az átalakítót kell használni a másodikhoz. Nálam és még sok100 többi PH-s forumozónál ez igy működött. Az hogy nálad nem az valószínüleg abból adódott, hogy valamit nem jól csináltál. Többet nem fogom már ezt a szádba rágni, mert már fáj!
Inkább olvasgass utánna a HD5000-es szériának.(#726) ---Lasali---:
Igazad van! Bocs de már alapból az amerikai árakkal számolok. Nem tudom honnan emlékszem erre a 7ezerre. Kint is minimum 8, maximum 10ezerért lenne ilyen cx400.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
És pontosan melyik Enermax model volt az?
Sajnos nem tudom követni amit írsz.
Mostani tápod pontos típusát meg tudnád mondani?
Adatlapod nem túl beszédes. Integrált vga-d van? Még mindíg nem értem miért akarsz új tápot venni ha egysze se nem játszol, se nem tuningolsz és egy 5450-et tervezel venni.
Az adatlapodon látható alkatrészek még egy 5450-el együtt is bőven elmennek egy akármilyen 400W-os táppal.
Szóval csak azt szeretném megérteni, hogy minek akarsz új tápot?
Azon kívűl hogy halk legyen.(#730) 590227:
Ahogy elöttem is írták, kártyafüggő, hogy kell-e a 8 csati vagy nem. Ez úgy működik, hogy Gipsz Jakab kiválassza a neki tetsző kártyát, majd felkeresi a gyártó weboldalát vagy elolvas róla egy tesztet pl itt a PH!-n és ott szépen le lesz írva, hogy milyen csatiból, hány darab kell az adott kártyához. Ha megnézted a képeket amit korábban linkeltem azok közül az egyiken pl egy Zotac GTX 280 látható 1db 8 és 1db 6 pines csatlakozókkal.
Ilyen egyszerű. Utánna kell olvasni. Vagy csak google-ba beírni a kártya nevét és átváltani képekre. Általában külön lefényképezik a tápcsatikat.[ Szerkesztve ]
-
590227
aktív tag
Azért kell tápot vennem,mert aktiv PFC-s kell az állandó feszültség gond miatt.Kb dupla villanyszámlát fizetünk,itt egy pár utcában,mert nincs meg az előirt feszültség.Írtam 170-180 Volt van TRAFÓ hiba miatt.Az aktiv PFC-s tápok 100-260Voltig automatikusan működnek.Szerintem csak estére lessz meg a régi táp pontos tipusa,mivel már eladás alatt van,az egyik,a másikat meg elajándékoztam.
-
590227
aktív tag
-
rup1u5
nagyúr
Értem. Ez elég szarúl hangzik. Nem vagyok biztos benne, hogy egy aktív PFC-s táp mennyire viselné jól ezt a nagy ingadozást. Nem lenne célszerűbb valami APC féle konnektort venni inkább a géphez?
(#737) job-:
A CPU 12v-ra gondolsz? Az már eleve 2*4 pines az 525-ösön.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
job-
tag
Igen, de a 425 Enermax-nál említetted, hogy 4-tűs csati CPU tápnak, és a tuning a 8-tű-vel ill. a nagyobb teljesítménnyel fellélegzett.
Nekem egyelőre 425-van, de nekem adtak hozzá 4-8-as átalakítót a CPU táphoz.
Igazán, mikor megtaláltam konfig cserénél a táp dobozában, meg is lepődtem, mert ha jól tudom, mikor ezek a tápok kijöttek a futószalagról, még 8 tűs CPU csatit, nem nagyon rakosgattak alaplapra. -
job-
tag
A PFC nem fogja megoldani ezt a problémát, és ha jól tudom, nem is erre találták ki.
Ezt nagy valószínűséggel, csak egy inverteres szünetmentes táp oldaná meg, vagy bármilyen 230VAC inverter stabilizátor. (persze teljesítmény fügvényében)Például az APC-nél a SMART sorozat ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
job-
tag
Egy kis PFC-tan A PFC főszerepe
PFC arra jó, hogy a feszültség és az áram közti fázis késést korrigálja. Azaz cos φ ≥ 0,95.
A kapcsoló üzemű tápegységek esetében a PFC nem a fáziseltolásból adódó hibákat hivatott kijavítani. A kapcsoló üzemű tápegységek mindegyike egy graetz-hidas csúcs egyenirányítóval "kezdődik". Ennek az egyenirányításnak egyik jellegzetessége, hogy a kondenzátorok a szinuszos bemeneti feszültség csúcsértékének környékén töltődnek. Viszont ez impulzus szerű áramfelvételt eredményez, aminek nagy a felharmonikus tartalma és emiatt nem tisztán Ohmos terhelésként jelentkezik a tápod a hálózat számára. Ebből adódnak a veszteségek, a PFC ezt hivatott kijavítani.
Hogy értsd:
Egy 300VA-es tápot terhelsz, az leadja a 300VA-t fogyasztó felé, de PFC nélkül a terhelés a hálózat felé elérheti akár az 500VA-t, tehát 200VA veszteség jelentkezhet.A PFC hatására, a feszültség ingadozást, jobban viseli a kimeneti teljesítmény, de nem eu a főszerepe.
[ Szerkesztve ]
-
Matamata
aktív tag
Csütörtökön végre megjött a 400W-os Liberty ECO-m.
Sok képet láttam már róla, de a dobozból kivéve mégis valahogy meglepet mennyire kicsi annak ellenére, hogy moduláris.
Nagynehezen sikerült beüzemelni(pont most derült ki hogy rossz két memóriafoglalat az alaplapon) és sajnos van egy kis csapágyas surrogó hangja ami jól kivehető.
Nem tudom ezt érdemes-e megreklamálni mert annyira nem vészes de az FSP PNF tápom, amiben már egyszer szervizben cseréltek ventit halkabb.[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Matamata #747 üzenetére
Szia! 14adam al veszekedek 10 perce MSN en erről a csapágy zajról.
Mert ő azt mondja hogy ilyen a tápodban lévő venti: [link] vagyis twister bearing os, aminek csapágy hangjának tényleg nem szabad lennie.
Szerintem meg ilyen a tápodban lévő venti, amilyen ezen a linken látható: [link]
Ez meg a dupla golyós csapágyas verzió. Ami nekem is van a pro82+ II ben.
És ennek tényleg van egy kis hallható csapágy hangja. De két darab mély hornyú golyós csapágy (ipari csapágy) esetén szerintem ez normális...
FSP-dben szerintem sima réz perselyes csúszó csapágy volt, azoknak nincs sok hangja amíg ki nem kopnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest