- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Egérpad topik
- HP nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
Én az eredeti venti paraméterei szerint választanék 2 vagy 3 eres ventit hozzá, csak sajna mindig max.-on pörögne némileg nagyobb zajjal. Ettől eltérni gyakorlatilag csak a saját felelősségre és belátásra lehet eltérni!
De egyébként ha az a PC nem túl izmos és nem kajál többet 250 W-nál a konnektor felől, akkor szóba jöhet egy normális minőségű kb. 1000 fordulatú venti "max-on" pörgetve abba az Enermax tápba (feltéve, hogy az 1500 RPM-es van benne, ha meg a 2000-es van benne akkor olyan 1200-1300 RPM körülit tennék én be).
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
perecKING
senior tag
En igazabol arra gondoltam h egy alaplapi fan csatira kotom a ventit
Probaltam a tapba kotni egy noctua nf s12b venti (3pin) rakotottem a 12v-raa es el sem indult!
Also rapos hazba koltozik szoval csak a sajat melegevel kell megkuzdenie. Swif2 volt az elozo tapomban. Annak hosszu tavon betett az alulrol erkezo meleg.
Hozza teszem a noctuat sem akarom 1200rpma ig porgetni! Akkor mar hangos -
perecKING
senior tag
Ebben elvileg 500-1200rpm en dolgozik a gyari. Ezert gondoltam a noctuamra ami ~600-1200on tud tud mozogni. Vagy a swif2 120p...ez ugyan csak nema 800korul... de talan tobb levegot is szallit azonos fordulat mellett. Remelem az alaplapon lehet majd allitani hogy terheles fuggoen vezerelje a "hazventit" es akkor nem lesz vele gond.
-
perecKING
senior tag
Lassan befejezem a gep epitgetest...persze meg irni csak mobilrol tudok meg(bocs)
A lenyeg hogu egyelore inkabb beraktam a swif2 120p . Ventimet amit az alaplapom pow fan csatija szepen vezerel...tulvezerel...mert 1500a korul csapatja. Elvileg ez allithato, ha lesz idom kiderul mennyire.
Koszi a tanacsokat! -
sscsabi
csendes tag
Üdv mindenkinek. beszereztem egy enermax liberty 500w tápot,kábeleket keresek hozzá
.valakinek elfekvö készlet? -
fgordon
senior tag
Egy új, bontatlan (Enermax) táp hány évig állhat használat nélkül, nem károsodik? Mi a jobb, ha mondjuk x időnként adok neki áramot, vagy ha bontatlan, légmentesen zárt?
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
tornas
őstag
válasz fgordon #1109 üzenetére
Sokáig el fog állni anélkül, hogy károsodna. De azért 20 év után nem várnék már csodákat (meg addigra nem is lesz rá szükséged). Mivel a táp leggyengébb pontja a benne lévő elektrolitkondenzátorok, így az hosszabb állás után is szép lassan, de biztosan ki fog szárad. Az száradás mértéke függhet az elko-k minőségétől is valamint a tárolt hely hőfokától is.
Ja, és ha nem muszáj, akkor ne a kültéri hőfokoknak kitett fáskamrába tárold!
Az viszont biztos, hogy a jó minőségű elko-k 20 év után sem száradnak ki. [link] A kondik ESR-jei biztosan csökkenek valamennyit, de erről pontos méréseim nincsenek. Meg aztán a 15-20 évet egy helyben állt TV-k is beindul(hat)nak gond nélkül. Illetve a muteromnál is most lett üzembe helyezve egy 22 éves CRT TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
Az Enermax Rev87+ 1000 tápom k. jó szerintem. Sosem volt gond a hálózat miatt vele, és az adott konfigban nagyon csendesen is dolgozik. Direkt nagyobb teljesítményűt kerestem anno, mert megnéztem a ventik okozta zaj nagyságát is. Előtte egy 620W-s volt, már nem bírtam a hangját elviselni game közben fejhallgatón keresztül sem. Másik topikban rendre akkora tápokat ajánlgatnak, amik kb. éppen elbírják az adott konfigurációt. Na de akkor már pörögnek a ventik is rendesen...
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy mellyek a ma kapható tápok közzül az eredeti Enermax beles tápok?
Köszönöm előre is! -
tornas
őstag
válasz bluobluo75 #1113 üzenetére
-
Cobra.
őstag
válasz bluobluo75 #1115 üzenetére
Mivel a Lepa az Enermaxé, így nem meglepő
-
Vaszil76
tag
Sziasztok. Van egy Enermax Modu 87+ 800W-os tápom + 1150 konfig! A problémám, hogy a gép leállítás után magától újraindul! Az újraindulás néha 1 óra után történik, máskor reggel 4 kor! Már átrágtam minden tiltást, beállítást , hogy ne élessze fel semmi! Lehúztam minden csatit az alaplapról csak a táp maradt és most is az a baja! Az alaplapot visszaküldték garanciából, hogy hibátlan, akkor csak a táp maradt. A táp okozhatja ezt a problémát? Terhelésnél, játék alatt nem hibázik! Van más módja, hogy teszteljem a tápot? A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Vaszil76
tag
Leállításkor direkt kihúztam az egeret billentyűt is! Csak az alaplap táp csati+ a másik 8-as csatlakozó, ssd és a monitor volt bedugva! Azt elfelejtettem írni, hogy szünetmentesem is van: APC Smart-750W. Viszont csak a házban próbálgattam! Lehet, hogy kiszedve a házból is tesztelnem kellene?
-
totyino77
tag
sziasztok van egy ENERMAX EG651AX-VH 550W EPS12V tápom amiben már kicsréltem egy pupos kondit illetve 10amperos üvegbiztositékot na most áram alá helyezve bekapcsolom és egyből lecsapja a vilanyorát szerintetek mi lehet a gond? de az üvegbiztositék egybe marad tehát szerintem odáig már nem megy áram ,az aljzatnál lehet valami esetleg bocs de annyira nem vágom
előre is kösziMindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!
-
tornas
őstag
válasz totyino77 #1122 üzenetére
A képen látható bordákon vannak azok amik a gondot okozhatják. Legbiztosabban úgy tudod leellenőrizni, ha kiforrasztod a kérdéses alkatrészeket és multiméterrel lehet megnézni szakadásvizsgáló állásban. Itt egy rövid leírás is, hogy hogyan:[link]
Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor bízd inkább egy szakemberre!
-
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok.
Erről tudtok valami véleményt nyilvánítani? Enermax Modu82+ 625W
Gipsz Jakab
-
Cobra.
őstag
válasz Jakab66[hun] #1129 üzenetére
Nem egy mai darab, de tudja a 80+ Bronze fokozatát, nagyon halk a ventillátora (kb 4 évig), elég tartós, jó a kábelezése. Még valami kérdés?
-
reset
senior tag
válasz Jakab66[hun] #1129 üzenetére
Nekem ilyen van az egyik gépemben. 2010. januári, de még szép csöndben teszi a dolgát. Egy kis info róla.
-
Gergő009
csendes tag
Nekem 5 éve Modu 82+ van a gépben és semmi pénzért le nem cserélném. Halk stabil, megbízható --> ENERMAX ennyi.
-
törölt tag
Fél óra után magától újra indul a gépem,aztán egyre sürübben. Lehet ez táp hiba miatt?
1500w-os enermax , kb 2,5 éves. -
Kocska89
tag
Sziasztok.
Eladtam enermax ELT620AWT 620W tápegységem. A vevő jelezte nála nem jó post screen nél megfagy a gép.... Ventik tovább mennek.
Eljött a vevő, visszaraktuk én gépembe hibátlanul megy...
Az én masinám asus sabertooth fx990 + fx8350 vga most említésre sem volt méltó képet adott. terhelés kedvért proci kapott tuningot 4,5ghz 1,3V vagy valami hasonló feszültség. Prime 95 alatt is hibátlan, többször ki be lett kapcsolva a gép semmi gond nem volt a táppal ahogy eddig sem.Vevőnek gigabyte ma770t-ud3p lap + cpu nem tudom, vga talán 7850 vagy 7870 nem emlékszem.
Multival megmértem összes feszültséget minden stimmelt, púpos kondi nem látszik.
Mi okozhat ilyen jelenséget?
Üdv.: Laci
-
Kal-El
senior tag
válasz Kocska89 #1136 üzenetére
Nekem régen volt egy szériahibás Gigabyte alaplapom, konkrétan ez, ami nem kezelt bizonyos táptípusokat. Az első hozzászólásban le is írtam róla mindent. Előfordulhat, hogy neki is ez a gond. De valószínűleg a táp topicban, vagy az alaplap topicban kéne érdeklődni, mert ide kevesen néznek be.
[ Szerkesztve ]
-
pimpa1974
csendes tag
Szép napot mindenkinek nem tudom menyire él még ez a fórum.
Érdeklődnék: vettem egy Enermax Liberty ELT500AWT tápot használtanAz lenne a kérdésem ezek a tápok tudják a rájuk írt teljesítményt??
Az 500w ra gondolok vagy az csak etető szöveg?
A lényeg van egy olyan configom :
Alaplap : Gigabyte GA-B85M-D2V
Proci: intel G3250 2x3.2Ghz ,L3 :3Mb ,53w maxon,eredeti gyári hűtő.
Video kártya: MSI N560GTX Ti Twin Frozr II OC 1GB 256bit DDR5 PCI-E
SSD: 1db kingston HyperX 120GB FURY SATA3 2,5, 2db hdd wd 300gb 7200 sata,seaget 320gb 7200 sata
1db DVD író újra író olvasó, LG.Nos a kérdés a következő: csinál olyat a gép ha el indítok egy kicsit erősebb játékot p.l.: WOT, GTA5.
Na lényeg a gép az első 2 percben újra indul mint amikor túlmelegszik és a védelem indítja újra.Mielőtt bele raktam volna az enermax tápot egy noname 450w os tápocska volt bent anyi külömbséggel hogy egyik vinyó le volt húzva róla. (Ugyan azt a winyót le húztam az enermaxnál is sőt már mind 2 őt még is újra indul )
Ez egészséges így???
Előre is kösz a válaszokat.
-
Cobra.
őstag
válasz pimpa1974 #1141 üzenetére
Mivel a géped max fogyasztása nem haladja meg a 200W-ot, így túlterhelés nem léphet fel. Viszont mivel a Liberty nem mai darab, ezért simán lehet, hogy elfáradt benne valami és ezért kapcsol le. Illetve ha moduláris (ez tudtommal az), akkor a kábelcsatlakozásoknál is lehet probléma.
[ Szerkesztve ]
-
pimpa1974
csendes tag
Hello
kösz a segítséget
De azt had kérdezzem hogy a 200 w az tuti??
Arra gondolok hogy a videokártya állítólag maga eszik ilyen 180-190 w ot?
Vagy nem igaz ez?
A winyok állítolag 20w körül esznek az ssd 2-3 w a ram 4 w a proci 53 w a lap 80 w
Másik forumba írta egy emberke ezeket az adatokatVagy ez nem jó??
És a lényeg most van bent egy olyan táp jou jye a neve és 460w ot tud maxon de átlag 380 w ot ad le
na a lényeg ezzel most megy a gép símán csak ha el indítok erősebb kártya igényű játékot akkor a video kari
Kezd kicsit melegedni alapon a vid kari olyan 30-35 fok ha játszom akkor kb még 70 -75 fokra is fel megy.
MSI N560GTX TI Twin frozr 2 1gb/256bit ddr5. vagy ennek a kártyának ez a hőfok elfogadható??Kösz a választ
-
őstag
Sziasztok!
Ezt néztem ki Enermax Paltimax 500 ~35e
Hallotam olyan véleményt, hogy az Enermax már nem olyan nagy márka, meg, hogy ezért az árért kapni jobb tápot is. Aki tud kérem formáljon véleményt, vagy akinek van tapasztalata erről vagy másik Enermax tápról oktasson bátran!
-
Cobra.
őstag
A Platimax jó, a "belépő" kategóriával van gond, mert az CWT belsős. csak Enermax áron adják.
pimpa1974: bocsánat, nem nagyon jártam errefelé mostanában. Szóval ha a processzor 53W-ot fogyaszt,akkor az alaplap+cpu+ram együttes fogyasztása a 80W. A merevlemezek induláskor vesznek fel kb 10-15W-ot, és azt is az 5V-ról. A VGA-d kb 150W-ot fogyaszt, ha nincs tuningolva.
[ Szerkesztve ]
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Erről valami vélemény: Enermax Revolution XT ERX630AWT
Jelenlegi gépem: i5, gtx970 g1, 8GB, 2db ssd+1 vinyó, 2 venti.
Üdv.
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
543g45gfdgfd
csendes tag
Sziasztok!
Egy PC összeszerelése közben vagyok, a ház egy Enermax Adv Vostok (link) a táp pedig Enermax MaxPro EMP400AGT. Ebben a házban a táp a ház aljára kerül, sőt a ház alján van egy szellőzőnyílás, pont ott ahova a táp ventije jönne. (Vagy lehet már ez a standard, bocs, 3,5 éve nem raktam össze már gépet). Kicsit az a félelmem, hogy ha a táp alulról nem tud majd elég levegőt szívni/túlmelegszik. Ugyanakkor gondolom nem brahiból tették a házra azt a szellőzőnyílást. Mivel se a táp se a ház leírása semmit nem ír róla, így veletek szavaztatom meg, hogy lefelé nézzen a padló felé vagy befelé a szg ház belseje felé.
Az én régebbi konfigomban a táp ventije a gép belseje fele néz, igaz az egy Corsair PSU-620HX és szinte semmi levegőt nem fúj/szív.
Köszi szépen minden választ! Lehet hogy ha visszaolvasnék meg is találnám, de nézzétek el, sok kisgyerekes apuka vagyok, időm az -0.[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz 543g45gfdgfd #1147 üzenetére
Ha nincs szőnyeg a gép alatt, akkor lefelé
szerintem jónak tűnik..
-
Klarsa
tag
Üdv mindenkinek,
A jelenlegi 2009-ben vásárolt Enermax Modu82+ 525w-os tápom alkalmas-e a nemsokára érkező új konfigom használatához kikapcsolt C-state funkciók melett? I7 6700K
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mozilla Firefox