- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz joker1220 #1900 üzenetére
Akkor minek szerelte bele a gyártó? ?????
Ha nekem lene ilyenem, akkor más rendszerrel, pölö linuxxal is kipróbálnám.
Nem lehet, hogy a winnyóz alapvető lustasága (már találtam egy videokártyát, akkor tehát nem keresek másikat !) az oka? Próbálj meg egy magad által keresett drivert rátolni. Akkor mi lesz ???[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
joker1220
őstag
Szia!
Próbáltam az intel weboldalról is leszedni a drivert, de mivel az eszközkezelőben nem látja, ezért azt mondja hogy a gép nem felel meg a minimális telepitési kritériumoknak.
Se win7 se win10 nem látja. Linuxal még nem próbáltam mondjuk
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
HP 8540W I7 620M processzor. A hőmérsékletekkel kapcsolatban szeretnék kérdezni, hátha emlékszik még valaki erre a modellre. Aida 64 stabilitásteszt, kb 25 C fok szoba hőmérsékleten. Alapban 41-42 C fok majd fél perc alatt felmegy 79-81-83 C fokra mindkét mag, ettől feljebb 10 perc alatt sem ment. A kifújt levegő forró, lamellák nem porosak.
Érdemes átpasztáznom a hűtést, vagy ez ilyen, ne nyúljak hozzá?
A procikon, VGA-n csak paszta van, vagy másfajta hőátadó közeg?
Más : Gumitalpakat honnan tudok venni hozzá? Csak 3 db van épségben.Köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz szotadi #1904 üzenetére
Gondolom gyártóspecifikus a dolog
(#1903) csixy
Azt nem merem Ha elmegy a kép és nem jön vissza akkor telepíthetem újra az egészet
Üdv
Másik kérdésem hogy a kijelzőt körülvevő műanyag keret alsó része a hp logó környékén elengedte a ragasztást és egy picit kiáll. Valaki járt már így? Esetleg van rá valami ötlet hogyan lehetne visszarakni, kicsit tartok a ragasztótól, nem akarom összekenni a kijelzőt..
Üdv
-
Tim82
félisten
Nem a laptopgyártón (HP) múlik, hanem nincsen olyan laptopba való processzor Intel-oldalon lassan 10 éve, amelyikben ne lenne integrált videóvezérlő.
Az nyilván érdekes, hogy a HP nem tudta/akarta megoldani bizonyos modellekben a processzorba integrált GPU használatát is a dedikált mellett. Laptopvonalon ez azért általában megoldható (ld. az Optimust Nvidia dedikált videókártya és Intel integrált közötti váltással).
szotadi: azoknál nem csak BIOS-ban, hanem (Windows Vista és 7 alatt) driverből, Win alatt is működik a váltás, ha a BIOS-ban a "switchable graphics" opció van beállítva. Hozzáteszem, hogy Linux és Windows 10 alatt nem, ott BIOS-ban kell továbbra is kapcsolgatni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
joker1220
őstag
Sajna nekem nincs a BIOS ban ilyen opció. Frissítettem is a legújabb kiadásra.
2019.04.11 -es a BIOS Durva amúgy hogy még adtak ki rá frissítést..
Közben látom hogy itt van a kutya elásva
Egyébként külföldi fórumon valaki azt írta hogy állítólag a gyári HP -s Win7 Prof al kéne működnie, de sajnos ilyet a netről már nem lehet leszedni sehonnan. Sima Win7 Prof és Win10 Prof al sem működik egyébként..
Üdv
-
Tim82
félisten
válasz joker1220 #1908 üzenetére
A szotadi által említett Thinkpad T400 / T500-ról beszéltem, hogy ott van ilyen opció.
Amúgy meg azzal nem próbálkoztál, hogy a HP oldaláról töltsél le drivert, az Intel és az AMD oldalai helyett?
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz joker1220 #1908 üzenetére
Egyébként kicsit utánaolvasva, azt írják, hogy a 8470p-ből van csak dedikált GPU-val használható alaplapos változat, jó eséllyel ilyened lehet sajnos.
-
joker1220
őstag
Igen láttam hogy azt az opciót nem erre írtad....
Dehogynem próbálkoztam, először a HP oldaláról szedtem le a drivereket, utána próbáltam az intelről is
Ha viszont az eszközkezelőben meg sem jelenik az eszköz és BIOS ban sem állitható semmi akkor végülis hiába próbálkozok akármilyen driverrel
Én olyan HP 8470 ről nem találtam semmi infot ami váltogat a kettő között, úgy láttam hogy vagy csak IGP van és nincs dedikált, vagy van dedikált de akkor az IGP le van tiltva. Egyébiránt azt is értem hogy XP és Vista esetében voltak ilyen összeakadások és ezért tiltották, de szerintem ha akarták volna, Win7 nél már biztosan meg lehetett volna oldani
Üdv
-
joker1220
őstag
válasz joker1220 #1912 üzenetére
Egyébként az alábbi tesztben is megjegyzik hogy bizonyos AMD 6000M es dedikált kártyás modellek még tudták a váltogatósdit de a 8460p modelltől kezdve megszűnt ez az opció
Szóval akkor ez meg lett fejtve
https://www.anandtech.com/show/4306/hp-elitebook-8460p-everything-but-the-screen
-
SZATA
senior tag
Nem tudtok véletlenül valamit a ma megjelent Windows Update frissítésekről?
Elitebook 840 G2, Win 10 Pro x64
- HP Development Company, L.P. - SoftwareComponent - 5/13/2019 12:00:00 AM - 7.0.15.1
- HP Development Company, L.P. - Keyboard - 5/13/2019 12:00:00 AM - 11.0.8.1
- HP Development Company, L.P. - Extension - 5/13/2019 12:00:00 AM - 7.0.15.1Mik lehetnek ezek?
-
matyi94
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Elitebook 840 G5. Szeretném a benne lévő gyári SSD-t egy 1 TB-os Samsung 970 evo plusra cserélni. Valakinek van ilyennel tapasztalata? Maga a procedúra minden bizonnyal menni fog, inkább a kompatibilitással és melegedéssel kapcsolatos aggodalmaimra keresek megnyugtatást. Különböző fórumokon olvastam emberekről, akik hasonlókat tettek gépükbe (970, 960 és 840 evo), de gondoltam futok egy kört itt is.
Köszi előre a válaszokat!
Legyen szép napod!
-
axod
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy használt 840 G2-t. Akinek ilyen gépe van mit tapasztal akku időre? Nekem kb 2 óra amit kiír hátralévőnek full töltés után., gyári benne az akku, teszt szoftver állapotra 100%-ot ír ki (illetve semmi hiba a HP diagnosztikával akku tekintetében), de ezt kevésnek érzem egy kicsit... Illetve teljesítményre ~17000 mWh-t ír (remélem jól írtam), holott ~50000 körül kellene legyen ahogy néztem. Lehet már nem él benne pár cella? CM03XL van benne. Más is tapasztalt ilyet? Ahogy visszaolvastam, ha cserélni kell akkor ahogy néztem a gyári a javasolt. Lehet, hogy csak kalibrálni kell az akku-t (holnap fogok tudni csinálni egy egész napos használat/merítés tesztet)?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Az létezik, hogy egy 840 G1-es (CPU 4310u) a több lapos böngészést már nem bírja?
8-10 lap maximum, de teljesen random módon olmlik össze a rendszer.
Mikor például filmet nézek, akkor semmi gond.
Cseréltem ventit és újrapasztaztam a procit, de így is sokszor kékhalálozik.
Látom, hogy a CPU használat sokszor 100%-ot veri, pont ezt csinálta a javítások előtt is.
Eljárt felette az idő?Windows 10 és Chrome.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Reggg
csendes tag
Sziasztok.
Meg szeretném kérdezni, hogy egy régebbi 8540w laposnál van rá mód az integrált és a dedikált vga-k közötti váltásnak?
A CPU i5-540M a VGA nVIDIA Quadro FX-880M.
És még annyi lenne, hogy dedikált VGA nélkül működik, azaz csak a CPU-ba integráltal lehet használni?Köszönöm.
-
wdcuccok
újonc
Szervusztok,
segítségre lenne szükségem. Van egy HP EliteBook 8470p (cpu: i5 3320M) gépem, amit az asszony használ irodai munkához 64 bites oprendszerrel jelenleg 2db 2GB-os Kingston DDR3-1333MHz modullal. Egyszerre rengeteg progit és Chrome böngészőfület tart megnyitva, a feladatkezelőben látszik, hogy a 4GB ramja elfogyni látszik. Gondoltam, hogy eladom a gépében lévő 2db 2GB-os modult és veszek a helyükre két darab 4GB-os modult. Én ezt a márkát/modellt néztem ki a neten:
CSX DDR3 1333MHz 4GB SO-DIMM Alpha: 5486 forint per darab
A laptop kompatibilitási oldalán nem találom, hogy ezen memória fog-e működni benne-e vagy sem. Kérdésem, hogy jó-e bele szerintetek ez a ram? Illetve az is érdekelne, hogy esetleg van-e olyan fórumtag, aki éppen ezen memóriamodulokat már kipróbálta a saját a HP EliteBook 8470p gépében? (Ha igen, akkor neki ment a gépe a CSX modulokkal?)
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Optikai meghajtó helyére rakott hdd/sdd-ről tud bootolni egy EliteBook gép? (típus:2530p)
Meghalt benne a merevlemez, de ebbe 1,8"-as való, amit elég húzós áron árulnak alig pár darabot. A használt hdd helyett meg jobb lenne bele egy ssd akkor inkább.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok sracok,
Zbook G5 17" vasarlason agyalok es latom, hogy az SSD-ket embertelen arakon kinaljak a HP oldalan kiegeszitokent (1 TB SSD +$730) , arra gondoltam upgradelem magamnak, hisz nagyon konnyu lenyitni a hatuljat.Milyen SSDkkel kompatibilis tudtok ebben segiteni? Mit kell nezzek, mire kell keressek hogy tuti kompatibilis legyen.
Masik: Programozasra hasznalta valaki? Milyen a billentyuzete, mert ranezesre az nagyon lowkey-nek tunik, es kenyelmetlennek is.
PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM
-
zsolti75
senior tag
válasz pittbaba #1931 üzenetére
Szia!
M.2 nvme ssd-t keress bele! samsung sm/pm961, pm981, 970pro/evo, toshiba xg5 xg6.
van egy eladó pm981 1tb ha érdekel gyere privátba!
Billentyűzetet ki kell próbálni, nem vagyunk egyformák.
Nekem sem tetszenek a mostani hp dell billentyűzetek, és a lenovo is kezd elkurvulni. -
Szigma70
addikt
Üdv nektek
Van egy 8570w gépem, pöpec a gép, nincs gond.
Egy K2000M van benne, 16Giga Ram, és ha jól rémlik egy
I73520 talán.
A kérdésem annyi, hogy mit lehetne ebből még kihozni?
Vagy mi az, amit még megér kihozni belőle?
Értem ez alatt a proci vagy VGA cserét, vagy mindkettőt.
Még egy
Van benne egy terras vinyó, attenném másodlagosnak, oda milyen keretet kell vennem, és milyen SSD-t a vinyó helyére?
Egy 250 gigás lenne optimális.
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
Mikor már azt hiszed majdnem, akkor épphogy
-
zsolti75
senior tag
válasz Szigma70 #1933 üzenetére
Szia!
Volt ilyen gépem 2013-14-ben, szerettem.
Az enyémben 4 magos 3720 és a végén Q-K2100 vga volt, de kellett bios-t mókolni, hogy menjen benne.
Egyébként 3940 a legerősebb cpu amit bele lehet tenni.
Vga-ban szerintem Quadro M2000-M2200, ezek még előfordulnak MXM-3a formátumban, vagy ezek geforce megfelelője.
Külföldi fórumokon nézz körbe! A hűtése nem valami combos egyébként, erre is érdemes figyelni.
SSD: nekem két msata ssd ment raid-ben, de akkor még lassabb ssd-k voltak, már nincs értelme a raid-nek, én 1db sata3 samsung 850pro/evo-t néznék, de más gyártóknak is vannak jó 500/500-as ssd-i. -
Szigma70
addikt
válasz zsolti75 #1934 üzenetére
Szia
Köszi a választ.
Kicsit lemaradtam a hardver témában az utóbbi időben, és laposokkal nem is foglalkoztam.
Jól sejtem, hogy az MXM-3a a videókari foglalat tipusát jelenti? A 3000 -es széria ebből akkor nem menne bele?
Prociban előrelépés lehet az álltalad említett max proci? Most egy I7 3520M van benneAkkor a HDD helyére teendő SSD-nek milyen csatlakozófelülettel, és mérettel kell bírnia, tehát mit is keressek bele pontosan.
Megköszönném a segítségetMikor már azt hiszed majdnem, akkor épphogy
-
zsolti75
senior tag
válasz Szigma70 #1935 üzenetére
Én is lemaradtam, nincs ebben szégyellni való.
A 4 magossal szerintem előrébb lennék, egy 3720 3740 3820 3840-et olcsón meg lehet kapni, a 3920 3940 ára még mindig magas.
Igen a MXM 3a a kártya típusa, úgy néztem 965M kártyát többen raktak ilyen gépbe, a teljesítménye elég szép.
https://www.youtube.com/watch?v=5FNmftEumc0
Az ssd-nek olyannak kell lennie mint a mostani hdd sima sata -
pittbaba
aktív tag
válasz zsolti75 #1938 üzenetére
Koszonom szepen, halas vagyok a segitsegedert.
Igen, pont erre gondoltam, hogy ha mar itt vagyok jobb az ar, most kell vasarolni minosegi alkatreszt, a garancia is szempont, bar 3 evente lecserelem sztem a gepemet jo az a 2 ev puffer.Ahogy nezem az arat eleg borsos azert, $299 az 1TB Pro, meger ez ketszer annyit mint az EVO? Az csak $129.
Ahogy nezem pro-bol nincs is 2TB, pedig kellene egy kulon csak tarhelynek.Vagy ez hulyeseg?
Sajnos csak annyira vagyok szerencses, amennyire megcsinaltam magamnak, 6 honap utan el kell hagyjam az orszagot minden evben, ehhez is honapokig kellett vizumot intezni, fizetni az illeteket, interjuzni nagykovetsegen bla bla nem szerencsen mulott, de igen, ebbol a szempontbol nagyon kedvezo a helyzet meg is probalom kihozni a maximumot
[ Szerkesztve ]
PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM
-
zsolti75
senior tag
válasz pittbaba #1939 üzenetére
Nem éri meg a 2x-es árat, az a $129 nagyon jó, itthon 65e körül lehet kapni az evo-t 90e felett a pro-t.
Van több foglalatod, vehetsz mellé még most vagy később.
Én egyébként úgy szoktam, a windows-nak egy kisebb (500GB) gyors meghajtó, adat tárolásra meg egy vagy több nagy ssd.
Nemrég konfiguráltam új gépeket amerikai oldalon, $2000 körül lenne mindegyik gyártónál egy optimális (7540, zbook 15 g6, P53) konfig, itthon vagyis Európában ugyanez €3000 felett. -
MODERÁTOR
Kaptam a cégemtől egy HP Elitebook 840 G6-ot.
Az a "bajom" vele, hogy a billentyűzet közepén lévő "mutató bot" (pointing stick) nyoma meglátszik a kijelzőn.
Le tudom törölni, de ha jól sejtem, ez idővel végleg rajta marad majd.Láttam már a kijelző és a billentyűzet közé tehető vékony anyagokat. Az -gondolom- segítene a "hatalmas" gondomon. Milyen néven keressem? Vagy van ilyen egyáltalán? 🤔
Xiaomi 13T
-
Szigma70
addikt
válasz zsolti75 #1937 üzenetére
Köszönöm
Megnéztem azt a videót, nem rossz, de azért én nagyon belebarkácsolni nem szeretnék a gépbe. Annyira nem másznék bele a témába. Olyan videókari kellene, amit mechanikai módosítások nélkül betehetek még.
Régi ki, új be, max valami kis softveres mód. A procitipusokat köszönöm, rájuknézek.SSD témában is köszi, azért ezt gondoltam, csak beszéltek itt MSata, meg mindenféle átalakító kártyákról, ezek kicsit kínaiak nekem. No meg az SSD fajták, tipusok.
Rég meguntam a PC-be pénzbedobós témát, PS4-en csak megveszem a dolgokat, és mennek, ezt egy fél videókártya árából. A napi dolgokra meg elég az öregecske PC vas is nekem.
Mikor már azt hiszed majdnem, akkor épphogy
-
bolcsodal
addikt
válasz Viktor0610 #1941 üzenetére
Hehh, végre valakinek ugyanaz a baja...Már azt hittem egyedül fogok megöregedni ezzel a problémával.
Én egy idő után elkezdtem letojni, hogy ott a nyoma.
They drew first blood....
-
MODERÁTOR
-
npetike1
csendes tag
válasz Viktor0610 #1944 üzenetére
Vagy egyszerűen szedd ki a helyéről.
-
MODERÁTOR
-
npetike1
csendes tag
válasz Viktor0610 #1947 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
npetike1
csendes tag
válasz Viktor0610 #1949 üzenetére
Ha jobban megnézed a képet, van alja a nyílásnak, így nem megy bele jobban a por mintha rajta van a pöcök. Tehát magába a notebook-ba nem jut be ezen keresztül por.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest