Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vaakuum

    addikt

    válasz RAMyMamy #6710 üzenetére

    Semmi okát nem látom, miét ne tehetnék eltérő gombokat alá. Ha jól rémlik, a g600-ak három felső főgombja alatt sem egyforma kapcsolók voltak soha gyárilag egyik egérben sem. Az egyik gomb úgyis mindig többet van használva. Látva, hogy mostanra a csúszótalpon kívül semmilyen alkatrészt nem találok a 604-hez (az egyik oldalgomja egy filléres műanyag csatlakozósáv miatt már egy éve kitört a helyéről, de még gumiborítást sem lehet már hozzá találni) annyira nem fogom siratni. A következő beszerzésnél majd ismét veszek valami jó fogású, viszont lényegesen olcsóbb, könnyebben szerelhető egeret, meg külön hozzájuk nagy mennyiségben egyforma mikrokapcsolókat, de most ez volt kéznél, ezzel kellett főzni.
    Az ujjaimmal sem egyforma nyomóerővel dolgozok, tehát egy okkal több, hogy ne nagyon számítson. Közben megtaláltam, hogy a japán omron 0.1 mm-el magasabb, ami okozhatta ezt a jelenséget, de inkább a rugó ment a kukába, mint hogy a műanyag nyomófelületet polírozzam, aminél a kis előfeszítő rugó ugyan abból a pozícióból, ugyan akkora erővel tolta volna a kapcsolót, tehát nem oldotta volna meg a problémát. Tanultam belőle, legközelebb nem japán omronokat veszek tartaléknak.

    "Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

Új hozzászólás Aktív témák