Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Retekegér

  HARDVERAPRÓD

  Én is el tudnék viselni egy-két alternatív programot, mert a gyári kínálat (pl. szótárprogram) nem mindig elég...

  << AMD - Advanced Mining Devices >>

 • Degeczi

  nagyúr

  Mert egy e-book olvasó nem meglepő módon e-book-ok olvasására van tervezve egyszerű technikai okokból (fél mp-es képfrissítés szemben a mobilod ezredmp-ekben mérhető sebességével), márpedig a PDF nem az, hanem egy nyomtatási, fixre tördelt formátum.

  Az e-book olvasók többsége mögött tartalmat is szolgálató gyártó áll, és nekik érthető módon semmi érdekük nem fűződik ahhoz, hogy idegen alkalmazásokat pakolj föl a készülékre (ezzel együtt több típusnál is lehetséges, mert némelyik rootolható Android alapú, de még az egyedi oprendszeres Kindle-re is léteznek alternatív programok)

 • ZooLee

  őstag

  Valaki el tudná magyarázni, hogy az apró kijelzős mobilomon, vagy akármelyik droidon miért jelenik meg a pdf formátum kifogástalanul

  Azért, mert nem az egész A4-es PDF dokumentum jelenik meg a kijelzőn, hanem csak egy része, és a maradékot gond nélkül tudod scrollozni és görgetni és kicsinyíteni/nagyítani. Ez az a három dolog, amire az e-könyv olvasók processzora és képernyője nem alkalmas. (Ahogy Degeczi is írta már)
  Az e-book olvasóknak az a lényege, hogy egyszerű legyen, ráteszel egy könyvet és olvasod. Nem alkalmazást keresel/választasz az n+1 darab közül (ill. ha meghekkeled az eszközt, akkor csinálhatod ezt is)

  Sajnos az e-könyv formátumok körül nagy kavarodás van a fejekben, és mindenki a PDF-fel jön, holott az egyértelműen nem e-könyv formátum. És hivatalosan nem is adnak ki e-könyvet PDF formátumban, ill. amit ilyen formátumban adnak, az nem e-könyves olvasásra szánt darab (szakkönyv, katalógus, stb.) Tehát ha a szürkezónát nem nézzük, a PDF-gond nem is jön elő...

Hozzászólok Aktív témák