Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pusiga

    tag

    válasz axioma #4035 üzenetére

    "Nem ertem, mit nem ertesz."
    Hát én sem. :(( Úgy látom hogy ezen a fórumon néhányan 6"-os kijelzős olvasón rossz tapasztolatokat szerezve, néhány silányan beszkennelt könyvvel kapcsolatban eldöntöttétek, hogy a pdf nem e-könyv formátum, amit egyébként sehol máshol nem jelentenek így ki, és az e-book olvasók nagy része támogatottságát is élvezi. :(
    "...a pdf (amugy portable document format) az doksit tarol formazva, hogy ahogy mashova viszed at ne nezzen ki mashogy"
    Miért baj az, hogy ugyan úgy néz ki mint az eredeti papír alapú könyv? :F

    ZooLee: "megkeresheted az elektronikus kiadókat, esetleg az Amazont is megkérdezni őket, hogy miért nem PDF-ben adják ki a könyveiket a natív e-könyv formátumok helyett."
    Ezért nem kell megkérdezni őket, talán éppen ezen a fórumon olvastam, hogy mindegyik nagyobb gyártó, forgalamazó saját formátumot alakított ki ezzel is próbálva "magához láncolni" felhasználót.
    Viszont megkérdezhetnéd a wikipédia-, az itszotar-, üzemeltetőit, és a könyvtárak jó részét (stb.), hogy miért definiálják e-könyvnek a pdf formátumban tárolt könyveket. :U

    Egy 6"-os kijelzőn egy A/4-es oldalméretű pdf formátumban tárolt olvasmány nem ideális megoldás, de erről nem a pdf tehet, hanem kis felbontású, és méretű megjelenítő.

    A kizárólag e-Inkes, e-book olvasókon használt (optimalizált) fájlformátumok valószínűleg jól működnek ezeken az eszközökön, de attól még nem lehet kijelenteni, hogy csak ezek az e-könyvek.

Új hozzászólás Aktív témák