-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
mc.g
aktív tag
De, ide meg van adva a saját email címem.
Mindenféle hálózat/net nélkül akarom tudni használni, és usb-n keresztül másolni rá adatokat.
Azóta már találtam beüzemelős videót a "pocketbook basic lux2"-höz, de egy vélemény az egyik webshop-on mást mondott...
De a Kindle-nél zavar, hogy konvertálni kell, azaz mobil-ról, vagy bármely PC-ről nem tudok csakúgy felmásolni rá, ugyhogy valszeg marad a Pocketbook. -
mc.g
aktív tag
Akkor, még annyi a kérdés, mik a vélenények a "Pocketbook Basic Lux2" -vel kapcsolatban, pozitív/negatív, illetve tud-e valaki az árkategóriában (jelen pillanatban 30000huf), jobbat, világítással, és ami minden gyakori formátumot kezel ?
Köszönöm mindenkinek !
-
dud998
őstag
Sziasztok!
Mi a vélemény a Pocketbook Touch HD 3-ról?
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dud998
őstag
Úgy általánosságban. Milyen használni, van-e valamilyen típushiba ilyesmi. Ilyet szeretnék venni. Ár/érték arányban jónak találtam és tetszik a színhőmérséklet állítás is. Nem akarok semmit "hekkelni" rajta csak bekapcsolni és használni.
[ Szerkesztve ]
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
Bozek
nagyúr
-
dud998
őstag
Akkor szerintem ez marad. Köszönöm szépen és kellemes Karácsonyt kívánok!
-
-
-
sicc_innen
tag
Boldog karácsonyt kívánok minden topiclakónak!
Némi árny vetült nálam a boldogságra, ugyanis nem tudom a fórumokat (pl. Prohardver!) olvasni az új Clara HD-vel. Az alap böngészőjével próbáltam, de nem jelentek meg a szöveges tartalmak (a hsz-ok), üres maradt az oldal közepe. Különböző nagyításon is megkíséreltem. A reklámblokk persze megjelent. A híroldalak (pl. Index) bejönnek a teljes szöveggel együtt.
Van valami trükk arra, hogy olvashatóak legyenek ezek a fórumos tartalmak?Minden változik, csak a Boltzmann-állandó
-
Bozek
nagyúr
válasz sicc_innen #18370 üzenetére
Persze, nem e-book olvasót kell használni erre a célra. Szerintem felesleges is ezekbe böngészőt rakni, mert nem erre valók.
-
hroberto
veterán
Saját vélemény, de egy könyvolvasó nem a legalkalmasabb eszköz böngészésre.
Gyakorlatilag a lehető legrosszabb alternatíva.Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
arcsin
senior tag
válasz hroberto #18372 üzenetére
Én csak arra az 5percre kapcsolom be a readerem wifijét amíg keresek és letöltöm a tachiyomi- manga readerbe ami kell, kapcsolom is ki.
Maga a böngészőnek szerintem sincs sok értelme, de mivel az áruházakhoz stb szüksége van a készüléknek vmiféle html nézegetőre, így van a e-readereken alapértelmezetten. -
sicc_innen
tag
Nem csak e-könyvek, hanem hírportálok és netes topicok olvasgatására is használnám a readert, csökkentve mindazt az időt, amit a számítógép előtt kell ülni.
Lehet, hogy nem ez a legjobb alternatíva a webes tartalmak olvasásra, de a szemnek mindenképpen jobb, mint egy tablet, vagy szgép LCD monitora. Ezért keresem a legjobb böngésző megoldást az e-book olvasóra.Minden változik, csak a Boltzmann-állandó
-
ichors
csendes tag
Sziasztok! Újra nekifutottam, hogy beállítok a telefonon egy angol-magyar szótárt az androidos FBReader appban, de nem megy... A felkínált lehetőségek (ColorDict, Dictan, Fora) egyikéhez sem találok működő szótárt. Valaki járt már sikerrel mostanában? Esetleg másik alkalmazással?
-
Male
nagyúr
A mobilos és a normál verzió között próbáltál váltani? Talán csak az egyik jelenik meg rosszul rajta. (A konkrét típust nem ismerem, az enyém droidos, arra lehet tenni bármilyen böngészőt, és tulajdonképpen működik.)
-
Bozek
nagyúr
válasz ichors #18375 üzenetére
Ezt elvileg támogatja az FBReader, de ha adsz 10 percet, akkor kipróbálom. Csak a Pro-t, az ingyenesnél oda van írva, hogy nem megy.
Csak én egyrészt Moon+ Reader-t használtam anno, valamint fent van az Akadémiai Kiadó angol-magyar nagyszótára külön programként, ezért nem is próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz sicc_innen #18374 üzenetére
Pont emiatt a plusz tudás miatt kedvelem az olyan E-book olvasókat, amik Android alapúak. Lehet, hogy üzemidőben nem olyan jók, de cserébe több alternatív alkalmazás futtatására adnak lehetőséget.
-
Ébri
senior tag
Így se működik? (Ehhez az kell, hogy vmiről, pől. telefon átküldd pocketra, s onnan szedje. Rövidebb tartalmaknál nincs értelme, de hosszabbakra én már használtam. Viszont azt láttam a böngészőjében is.)
[link] -
sicc_innen
tag
Időközben már megjelennek a topicok is az alap böngészővel. Nem tudom mit állíthattam át (vagy nem), hogy most már megy. Ezek sajnos a kezdeti botladozások.
Köszönöm a tippeket!
Úgy olvastam, hogy elég kevés van androidos e-inkes readerből.Minden változik, csak a Boltzmann-állandó
-
ichors
csendes tag
Köszi! Ha jól értem, csak a szótár kell, hogy Pro (fizetős) legyen, az FBReader maradt ingyenes, ugye?
Na erre nem gondoltam, hogy felrakok szótár appokat, és egyszer csak megjelennek az FBReader beállításaiban...
Tetszik ez a szótár, hogy nem csak egy magyar szót ír ki, hanem szinonimákat és más jelentéseket is. Tegnap kipróbáltam párat, ilyet nem is találtam. Ha tényleg ilyen szuperul működik, megér 1600 Ft-ot a fizetős verzió. -
Bozek
nagyúr
válasz ichors #18382 üzenetére
Sima szótárként van ingyenes is, csak az nem épül be az FBReader-be. Nézd meg, hogy az megfelel-e neked. Ha igen, akkor megveszed.
És igen, csak a szótárból kell a fizetős, az FBReader maradhat ingyenes is. Én is ezt a kombót próbáltam.
Amúgy érdekes volt, mert feltettem a tesztig, majd töröltem, a Play meg küldött egy e-mailt, hogy nem tudja visszaadni a pénzem. Magát a szótárt 5,5 éve vettem meg.
-
Dolphine
addikt
Létezhet az, hogy a tok miatt gyorsabban merül az olvasó?
Rendeltem a KOBO Clara HD-hez egy új tokot és azóta azt vettem észre, hogy gyorsabban merül állásban. A tok ébreszti és altatja is az olvasót. Egyébként 5 perc inaktivitás után automatikusan elalszik. Bár az is igaz, hogy volt egy firmware frissítés is. Most vagy a tok, vagy az upgrade után ragadt benn valami?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Dolphine #18384 üzenetére
Én már találkoztam mindkettővel Kobo-k esetében. De azért a firmware hibának nagyobb az esélye. Ahogy @Pal kolléga is mondta, vedd ki a tokból, ébreszd és küldd alvóba kézzel, vagy ha a tokban hagyod, akkor ne zárd rá a fedelet, úgy tedd a polcra (én ez utóbbival derítettem ki a tokproblémát anno).
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
Dolphine
addikt
Vak voltam, bocs.
LittleBIG007
Mindenképpen figyelni fogom. Azt már kipróbáltam, hogy kézzel altatom, majd becsuktam a tokot. Akkor nem volt gond. Most két napja csukva van a fedél, holnap megyek haza és megnézem, hogy mi a helyzet.
Nálad mi volt a baj a tokkal?[ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Dolphine #18391 üzenetére
Volt egy kis zseb a tok belsején, ami hozzáért a kijelzőhöz. A szoftverben pedig volt egy kódrészlet, ami csak akkor engedte alvásba küldeni az olvasót, ha már nem volt érintés alatt. Tehát a tok bezárása után egy ciklus folyamatosan ellenőrizte, hogy indithatja-e már az alvó módot, de mivel érintést érzékelt, sohasem indította el. A folyamatos ellenőrzés pedig leszívta az akkumulátort.
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
Dolphine
addikt
válasz LittleBiG007 #18392 üzenetére
Értem.
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
dud998
őstag
Na a mai nap megvettem az olvasót egy gyári Pocketbook tokkal. Nagyon jó, nem lassú, gyönyörű a kijelző. A tok ébreszti és altatja is. Nagyon kompakt az egész. Szerintem jó vétel volt.
-
_ _ _ _ _2 3
tag
Supernote 10.3 inch Razor (?) ....
Most ilyet szeretnék... tudtok még tippet adni (?)... jegyzetelés... pdf. a követelmények. A Sony-t néztem, de inkább tennék ezzel egy próbát.
Felelős vagy a korért, amelyben élsz. Sose halunk meg.
-
Bozek
nagyúr
válasz _ _ _ _ _2 3 #18395 üzenetére
Esetleg nézd meg a reMarkable-t. Ahogy néztem, ez a Supernote A5 is 550 dollár most, a reMarkable meg 450.
-
@Pal
tag
válasz _ _ _ _ _2 3 #18395 üzenetére
Onyx BOOX Note 10.3 Pro
160 ezer alatt kapható.
Male erről a készülékről biztos több infóval tud szolgálni. #18173[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Államvizsgára készülés közben már többnapos fejfájással küzdve egyre vonzóbb ötlet egy e-book olvasó vásárlása.
Van olyan, belföldön gyorsan beszerezhető, ajánlott típus, ami mindenféle oktatási anyagot (pdf, ppt, docx, weboldalak, stb.) meg tud jeleníteni?
[ Szerkesztve ]
-
hroberto
veterán
válasz AeSDé Team #18398 üzenetére
A könyvolvasó erre nem igazán alkalmas. Erre tablet kell.
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
@Pal
tag
válasz AeSDé Team #18398 üzenetére
A ppt kivételével elvileg van megoldás. Nem tudom, hogy az androidos készülékek kezelik-e.
A pdf miatt viszont 7,8 colos alatt ne is nézz.#18399 hroberto
A tablet nem megoldás, hiszen éppen olyan kijelzőt szeretne, amelyik kíméli a szemet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- iPad Air (4. generációs) 64GB Wi-Fi + cellular space gray asztroszürke ajándék tok
- Eladó/cserélhető gyönyörű iPad 7.generáció, Wifi+Cellular, 97% gyári akksi
- Lenovo M10 Plus 3rd 128GB
- iPad Pro 11 128GB 2020
- Apple iPad 9, Space Gray, makulátlan, 64Gb, Wifi+Cellular ( eSim ) 10.2'' Retina + Smart billentyű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest